Fiskpaj med mos
Fiskpaj med mos

Fiskpaj med mos

3,8 24 Betyg
Total tid 40 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid

Dyk ner i denna underbara fiskpaj, där krämigt potatismos möter kryddad fisk, toppat med en knaprig fröskorpa.

Ingredienser

2 Portioner
160 g
pajdeg
1 msk
vegetabilisk olja
100 g
laxfilé
100 g
torskfilé
30 g
bacon
1 
lök
50 g
tinade ärtor
50 g
palsternacka
80 ml
grädde
1 msk
senap
1 tsk
limejuice
 ½ tsk
nymalen peppar
 ½ tsk
currypulver
2 msk
färsk hackad persilja
200 g
förkokt potatis
100 g
konserverade kikärtor
20 g
smör
70 g
Gouda ost
1 msk
pumpafrön
1 msk
solrosfrön
Näringsinnehåll (per portion):4.244 kJ / 1.016 kcal
60 gFett
44,2 gProtein
68 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

160 g pajdeg – 1 msk vegetabilisk olja – 100 g laxfilé – 100 g torskfilé – 30 g bacon – 1  lök – 50 g tinade ärtor – 50 g palsternacka

Tärna lax- och torskfiléerna, bacon, lök och palsternacka. Klä en tårt- eller pajform (ca 20 x 20 cm) först med smörpapper och sedan med pajdegen. Hetta upp oljan i en panna och sautera de återstående ingredienserna i ca 3 minuter.

Steg 2

2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås30 ml grädde – 1 msk senap – 1 tsk limejuice –  ½ tsk nymalen peppar –  ½ tsk currypulver – 2 msk färsk hackad persilja

Blanda ingredienserna. Avglasera grönsakerna  och fisken tillsammans med blandningen och låt koka upp en kort stund. Bred sedan ut fyllningen i tårtformen.

Steg 3

200 g förkokt potatis – 100 g konserverade kikärter – 20 g smör – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås50 ml grädde – 70 g Gouda ost

Riv Gouda. Mosa potatisen och kikärtorna med smöret, Kikkoman sojasås samt grädde och vänd ner Gouda.

Steg 4

1 msk pumpafrön – 1 msk solrosfrön

Värm ugnen till 180 °C. Fördela potatismoset över fisk- och grönsaksfyllningen, strö pajen med pumpa- och solrosfröna, grädda i ca 20 minuter och servera.

Recept-ID: 1292

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

160 g pajdeg – 1 msk vegetabilisk olja – 100 g laxfilé – 100 g torskfilé – 30 g bacon – 1 lök – 50 g tinade ärtor – 50 g palsternacka

Tärna lax- och torskfiléerna, bacon, lök och palsternacka. Klä en tårt- eller pajform (ca 20 x 20 cm) först med smörpapper och sedan med pajdegen. Hetta upp oljan i en panna och sautera de återstående ingredienserna i ca 3 minuter.

2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås30 ml grädde – 1 msk senap – 1 tsk limejuice – ½ tsk nymalen peppar – ½ tsk currypulver – 2 msk färsk hackad persilja

Blanda ingredienserna. Avglasera grönsakerna  och fisken tillsammans med blandningen och låt koka upp en kort stund. Bred sedan ut fyllningen i tårtformen.

200 g förkokt potatis – 100 g konserverade kikärter – 20 g smör – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås50 ml grädde – 70 g Gouda ost

Riv Gouda. Mosa potatisen och kikärtorna med smöret, Kikkoman sojasås samt grädde och vänd ner Gouda.

1 msk pumpafrön – 1 msk solrosfrön

Värm ugnen till 180 °C. Fördela potatismoset över fisk- och grönsaksfyllningen, strö pajen med pumpa- och solrosfröna, grädda i ca 20 minuter och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.