

Fiskpaj med mos
Dyk ner i denna underbara fiskpaj, där krämigt potatismos möter kryddad fisk, toppat med en knaprig fröskorpa.
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1

160 g pajdeg – 1 msk vegetabilisk olja – 100 g laxfilé – 100 g torskfilé – 30 g bacon – 1 lök – 50 g tinade ärtor – 50 g palsternacka
Tärna lax- och torskfiléerna, bacon, lök och palsternacka. Klä en tårt- eller pajform (ca 20 x 20 cm) först med smörpapper och sedan med pajdegen. Hetta upp oljan i en panna och sautera de återstående ingredienserna i ca 3 minuter.
Steg 2

2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 30 ml grädde – 1 msk senap – 1 tsk limejuice – ½ tsk nymalen peppar – ½ tsk currypulver – 2 msk färsk hackad persilja
Blanda ingredienserna. Avglasera grönsakerna och fisken tillsammans med blandningen och låt koka upp en kort stund. Bred sedan ut fyllningen i tårtformen.
Steg 3

200 g förkokt potatis – 100 g konserverade kikärter – 20 g smör – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 50 ml grädde – 70 g Gouda ost
Riv Gouda. Mosa potatisen och kikärtorna med smöret, Kikkoman sojasås samt grädde och vänd ner Gouda.
Steg 4

1 msk pumpafrön – 1 msk solrosfrön
Värm ugnen till 180 °C. Fördela potatismoset över fisk- och grönsaksfyllningen, strö pajen med pumpa- och solrosfröna, grädda i ca 20 minuter och servera.
Recept-ID: 1292
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer