Bowl med karamelliserade kikärter i teriyakimarinad

Total tid 20 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Kikärter karamelliserade i en teriyakimarinad och lönnsirap ger denna rätt en söt och kryddig smak, som förstärks av rökt paprikapulver och chili. Avokado, gröna ärtor, tonfiskfiléer och soltorkad tomatsås ger friskhet och fyllighet till denna aromatiska rätt. Det är det perfekta valet för den som gillar asiatisk- och hälsosam kost.

Ingredienser

2 Portioner
300 g
kokta kikärter
1 msk
lönnsirap
1 tsk
rökt paprikapulver
 ½ tsk
chiliflakes
1 
avokado, tärnad
80 g
kokta gröna ärtor
150 g
tonfiskfiléer i olja

Sås:

1 msk
olivolja
2 msk
limejuice
2 msk
soltorkade tomater i olja
1 msk
hackad gräslök

Ytterligare:

2 msk
cashewnötter att strö över
Persilja till garnering
Näringsinnehåll (per portion): 2715 kJ  /  649 kcal
34,5 g Fett
38 g Protein
46,4 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

300 g kokta kikärter – 2 msk Kikkoman Teriyaki marinad1 msk lönnsirap – 1 tsk rökt paprikapulver –  ½ tsk chiliflakes

Blanda Kikkoman Teriyaki marinad, lönnsirap, rökt paprikapulver och chili flakes i en skål. Tillsätt avrunna kikärter och blanda noggrant för att kombinera ingredienserna.
Hetta upp en panna på medelvärme och tillsätt de marinerade kikärtorna. Stek i ca 5-7 minuter tills de är karamelliserade och krispiga. Lägg i en skål.

Steg 2

1  avokado, tärnad – 80 g kokta gröna ärtor – 150 g tonfiskfiléer i olja

Tillsätt den tärnade avokadon, de kokta gröna ärtorna och avrunnen tonfisk i skålen med de karamelliserade kikärtorna.

Steg 3

1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk olivolja – 2 msk limejuice – 2 msk soltorkade tomater i olja – 1 msk hackad gräslök – 2 msk cashewnötter att strö över – Persilja till garnering

Blanda olivoljan med Kikkoman sojasås och limejuice i en separat skål. Tillsätt de finhackade soltorkade tomaterna och gräslöken. Häll såsen över ingredienserna. Strö över cashewnötter och garnera med persilja.

Recept-ID: 1218

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

300 g kokta kikärter – 2 msk Kikkoman Teriyaki marinad1 msk lönnsirap – 1 tsk rökt paprikapulver –  ½ tsk chiliflakes

Blanda Kikkoman Teriyaki marinad, lönnsirap, rökt paprikapulver och chili flakes i en skål. Tillsätt avrunna kikärter och blanda noggrant för att kombinera ingredienserna.
Hetta upp en panna på medelvärme och tillsätt de marinerade kikärtorna. Stek i ca 5-7 minuter tills de är karamelliserade och krispiga. Lägg i en skål.

1  avokado, tärnad – 80 g kokta gröna ärtor – 150 g tonfiskfiléer i olja

Tillsätt den tärnade avokadon, de kokta gröna ärtorna och avrunnen tonfisk i skålen med de karamelliserade kikärtorna.

1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk olivolja – 2 msk limejuice – 2 msk soltorkade tomater i olja – 1 msk hackad gräslök – 2 msk cashewnötter att strö över – Persilja till garnering

Blanda olivoljan med Kikkoman sojasås och limejuice i en separat skål. Tillsätt de finhackade soltorkade tomaterna och gräslöken. Häll såsen över ingredienserna. Strö över cashewnötter och garnera med persilja.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.