Bowl med karamelliserade kikärter i teriyakimarinad
Kikärter karamelliserade i en teriyakimarinad och lönnsirap ger denna rätt en söt och kryddig smak, som förstärks av rökt paprikapulver och chili. Avokado, gröna ärtor, tonfiskfiléer och soltorkad tomatsås ger friskhet och fyllighet till denna aromatiska rätt. Det är det perfekta valet för den som gillar asiatisk- och hälsosam kost.
Ingredienser
Sås:
Ytterligare:
Förberedelse
Steg 1
300 g kokta kikärter – 2 msk Kikkoman Teriyaki marinad – 1 msk lönnsirap – 1 tsk rökt paprikapulver – ½ tsk chiliflakes
Blanda Kikkoman Teriyaki marinad, lönnsirap, rökt paprikapulver och chili flakes i en skål. Tillsätt avrunna kikärter och blanda noggrant för att kombinera ingredienserna.
Hetta upp en panna på medelvärme och tillsätt de marinerade kikärtorna. Stek i ca 5-7 minuter tills de är karamelliserade och krispiga. Lägg i en skål.
Steg 2
1 avokado, tärnad – 80 g kokta gröna ärtor – 150 g tonfiskfiléer i olja
Tillsätt den tärnade avokadon, de kokta gröna ärtorna och avrunnen tonfisk i skålen med de karamelliserade kikärtorna.
Steg 3
1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk olivolja – 2 msk limejuice – 2 msk soltorkade tomater i olja – 1 msk hackad gräslök – 2 msk cashewnötter att strö över – Persilja till garnering
Blanda olivoljan med Kikkoman sojasås och limejuice i en separat skål. Tillsätt de finhackade soltorkade tomaterna och gräslöken. Häll såsen över ingredienserna. Strö över cashewnötter och garnera med persilja.
Recept-ID: 1218
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer