Tempura cakes med tonfisk och sockermajs
Tempura cakes med tonfisk och sockermajs

Tempura cakes med tonfisk och sockermajs

3 1 Betyg

Ingredienser

4 Portioner
1 
burk tonfisk i vatten (180 g)
100 g
majs på burk
1 st
schalottenlök
 ½ tsk
fisk- eller grönsaksbuljong
70 g
vanligt vetemjöl
1 st
äggula
100 ml
isvatten

Aurorasås

100 g
ketchup
100 g
majonnäs
5 ml
citronsaft
ett par droppar TABASCO®Pepper Sauce

Förberedelse

Steg 1

Finhacka schalottenlöken och strö över potatismjöl. Låt tonfisken och majsen rinna av. Blanda äggulan med isvattnet och vänd ned vetemjölet utan att röra ihop till en massa. Vänd ned schalottenlöken, tonfisken och majsen. Fritera små cakes i 170° C. 

Steg 2

Servera med aurorasåsen.

Tips

Våra Japas är utformade som japanska tapas. Bara dubbla mängden av varje ingrediens och du kan servera fingermat som huvudrätt.

Recept-ID: 177

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Finhacka schalottenlöken och strö över potatismjöl. Låt tonfisken och majsen rinna av. Blanda äggulan med isvattnet och vänd ned vetemjölet utan att röra ihop till en massa. Vänd ned schalottenlöken, tonfisken och majsen. Fritera små cakes i 170° C. 

Servera med aurorasåsen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.