BBQ Chicken Wings med peppar
Saftiga, grillade kycklingvingar i en kryddig marinad med lime, sojasås från Kikkoman och paprika. Servera med couscous med grillade grönsaker och yoghurtsås med het chili.
Ingredienser
Till marinaden:
Till grönsakscouscous och chiliyoghurt:
Förberedelse
Steg 1
Fyll en kastrull med vatten och salta. Koka kycklingvingarna i ungefär 20 minuter. Ta upp dem ur vattnet. Låt dem rinna av och svalna lite. Förbered marinaden genom att tvätta limefrukten under varmt vatten och sedan klappa den torr. Riv lite skal, skär limefrukten på mitten och pressa ut saften. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda samman limeskal och limejuice, sojasås, sesamolja, olivolja, vitlök, peppar, paprikapulver och chilipulver i en skål. Pensla kycklingvingarna med marinaden och ställ in dem i kylskåpet i 2–3 timmar, tills det är dags att börja grilla.
Steg 2
Laga till couscousen enligt anvisningar på förpackningen. Skölj av rosmarinkvistarna. Tvätta aubergine, squash och tomater. Skär av ändarna på auberginen och squashen och skär fruktköttet i tärningar. Skala löken och skär i strimlor. Blanda samman Teriyakisås, olja och peppar. Häll sedan ner aubergine, squash, tomat, lök och rosmarin. Skaka och kasta runt salladen för att täcka den med dressing.
Steg 3
Till dippen: Blanda samman yoghurt och ketchup. Smaka av med chilipulver och sojasås.
Steg 4
Tillaga kycklingvingarna på grillen i cirka 10-20 minuter och grönsakerna i ungefär 10-15 minuter (stäng locket om din grill har ett sådant). Lägg upp couscous och grönsaker på en tallrik på ett snyggt sätt och garnera med chiliyoghurt. Servera tillsammans med kycklingvingarna.
Tips:
Genom att förkoka vingarna i saltat vatten så behöver de inte grillas lika länge. Samtidigt förblir de saftiga och fulla av smak.
Samma marinad fungerar också väldigt bra med kycklingben och kycklinglår.
Recept-ID: 865
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer