BBQ Chicken Wings med peppar

Total tid 215 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
180 Min. Tid för marinering
25 Min. Tillagningstid

Saftiga, grillade kycklingvingar i en kryddig marinad med lime, sojasås från Kikkoman och paprika. Servera med couscous med grillade grönsaker och yoghurtsås med het chili.

Ingredienser

4 Portioner
2 kg
kycklingvingar
Salt

Till marinaden:

1 
ekologisk lime
1 
vitlöksklyfta
2 msk
sesamolja
2 msk
olivolja
Färskmald svartpeppar
Paprikapulver (milt)
Chilipulver

Till grönsakscouscous och chiliyoghurt:

200 g
couscous
2 
små kvistar av rosmarin
1 
aubergine
1 
squash
300 g
körsbärstomater
1 
lök
3 msk
olivolja
Färskmald svartpeppar
250 g
naturell yoghurt
3 msk
tomatketchup
Chilipulver
Näringsinnehåll (per portion): 3612 kJ  /  864 kcal
49,3 g Fett
49,5 g Protein
49,5 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Fyll en kastrull med vatten och salta. Koka kycklingvingarna i ungefär 20 minuter. Ta upp dem ur vattnet. Låt dem rinna av och svalna lite. Förbered marinaden genom att tvätta limefrukten under varmt vatten och sedan klappa den torr. Riv lite skal, skär limefrukten på mitten och pressa ut saften. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda samman limeskal och limejuice, sojasås, sesamolja, olivolja, vitlök, peppar, paprikapulver och chilipulver i en skål. Pensla kycklingvingarna med marinaden och ställ in dem i kylskåpet i 2–3 timmar, tills det är dags att börja grilla.

Steg 2

Laga till couscousen enligt anvisningar på förpackningen. Skölj av rosmarinkvistarna. Tvätta aubergine, squash och tomater. Skär av ändarna på auberginen och squashen och skär fruktköttet i tärningar. Skala löken och skär i strimlor. Blanda samman Teriyakisås, olja och peppar. Häll sedan ner aubergine, squash, tomat, lök och rosmarin. Skaka och kasta runt salladen för att täcka den med dressing.

Steg 3

Till dippen: Blanda samman yoghurt och ketchup. Smaka av med chilipulver och sojasås.

Steg 4

Tillaga kycklingvingarna på grillen i cirka 10-20 minuter och grönsakerna i ungefär 10-15 minuter (stäng locket om din grill har ett sådant). Lägg upp couscous och grönsaker på en tallrik på ett snyggt sätt och garnera med chiliyoghurt. Servera tillsammans med kycklingvingarna.

Tips:

Genom att förkoka vingarna i saltat vatten så behöver de inte grillas lika länge. Samtidigt förblir de saftiga och fulla av smak.

Samma marinad fungerar också väldigt bra med kycklingben och kycklinglår.

Recept-ID: 865

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Fyll en kastrull med vatten och salta. Koka kycklingvingarna i ungefär 20 minuter. Ta upp dem ur vattnet. Låt dem rinna av och svalna lite. Förbered marinaden genom att tvätta limefrukten under varmt vatten och sedan klappa den torr. Riv lite skal, skär limefrukten på mitten och pressa ut saften. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda samman limeskal och limejuice, sojasås, sesamolja, olivolja, vitlök, peppar, paprikapulver och chilipulver i en skål. Pensla kycklingvingarna med marinaden och ställ in dem i kylskåpet i 2–3 timmar, tills det är dags att börja grilla.

Laga till couscousen enligt anvisningar på förpackningen. Skölj av rosmarinkvistarna. Tvätta aubergine, squash och tomater. Skär av ändarna på auberginen och squashen och skär fruktköttet i tärningar. Skala löken och skär i strimlor. Blanda samman Teriyakisås, olja och peppar. Häll sedan ner aubergine, squash, tomat, lök och rosmarin. Skaka och kasta runt salladen för att täcka den med dressing.

Till dippen: Blanda samman yoghurt och ketchup. Smaka av med chilipulver och sojasås.

Tillaga kycklingvingarna på grillen i cirka 10-20 minuter och grönsakerna i ungefär 10-15 minuter (stäng locket om din grill har ett sådant). Lägg upp couscous och grönsaker på en tallrik på ett snyggt sätt och garnera med chiliyoghurt. Servera tillsammans med kycklingvingarna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.