Udon-nudelsallad i orientalisk stil
Udon-nudelsallad i orientalisk stil

Udon-nudelsallad i orientalisk stil

Total tid 15 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

När temperaturen stiger, slappna av med vår kalla udonsallad. Syrlig ponzu, mör tonfisk och uppfriskande grönsaker gör denna rätt till den ultimata sommarrätten.

Ingredienser

2 Portioner
2 
portioner udonnudlar (frysta)
Valfria grönsaker du gillar
2 msk
groddar
2 kopp
babyblad eller 8 salladsblad
80 g
gurka
6 
körsbärstomater
60 g
morötter, långa och tunt skivade
4 skiva
citron (eller lime)
80 g
tonfisk (en burk)
2 msk
majonnäs

Till dressingen:

1 msk
olivolja
2 msk
majonnäs
1 nypa
sesamfrön

Förberedelse

Steg 1

2  udonnudlar (frysta) – 2 msk groddar – 8  salladsblad – 80 g lång, tunt skivad gurka – 6  körsbärstomater, halverade – 60 g morötter, långa och tunt skivade – 4 skiva citron (eller lime)

Lägg den frysta udonen i kokande vatten för att tina upp. Eller om torkade används, koka enligt anvisningarna på förpackningen. Kyl sedan omedelbart i kallt vatten och låt rinna av.
Tvätta och skär grönsakerna.

Steg 2

80 g tonfisk (en burk) – 2 msk majonnäs –  ½ msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Blanda tonfisken med majonnäs och Kikkoman sojasås.

Steg 3

4 msk Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice1 msk olivolja – 2 msk majonnäs – 1 nypa sesamfrön

Blanda ihop Kikkoman Ponzu Yuzu, olivolja, majonnäs och vita sesamfrön.
 
 
 Till servering:
Lägg salladen i en djup skål, tillsätt sedan udonnudlarna och de återstående grönsakerna. Toppa med tonfisken och häll på dressingen.

Tips:

För en helt vegansk maträtt byter du bara ut tonfisken mot tofun.

Recept-ID: 1295

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

2 udonnudlar (frysta) – 2 msk groddar – 8 salladsblad – 80 g lång, tunt skivad gurka – 6 körsbärstomater, halverade – 60 g morötter, långa och tunt skivade – 4 skiva citron (eller lime)

Lägg den frysta udonen i kokande vatten för att tina upp. Eller om torkade används, koka enligt anvisningarna på förpackningen. Kyl sedan omedelbart i kallt vatten och låt rinna av.
Tvätta och skär grönsakerna.

80 g tonfisk (en burk) – 2 msk majonnäs – ½ msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Blanda tonfisken med majonnäs och Kikkoman sojasås.

4 msk Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice1 msk olivolja – 2 msk majonnäs – 1 nypa sesamfrön

Blanda ihop Kikkoman Ponzu Yuzu, olivolja, majonnäs och vita sesamfrön.
 
 
 Till servering:
Lägg salladen i en djup skål, tillsätt sedan udonnudlarna och de återstående grönsakerna. Toppa med tonfisken och häll på dressingen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.