

Udon-nudelsallad i orientalisk stil
När temperaturen stiger, slappna av med vår kalla udonsallad. Syrlig ponzu, mör tonfisk och uppfriskande grönsaker gör denna rätt till den ultimata sommarrätten.
Ingredienser
Till dressingen:
Förberedelse
Steg 1

2 udonnudlar (frysta) – 2 msk groddar – 8 salladsblad – 80 g lång, tunt skivad gurka – 6 körsbärstomater, halverade – 60 g morötter, långa och tunt skivade – 4 skiva citron (eller lime)
Lägg den frysta udonen i kokande vatten för att tina upp. Eller om torkade används, koka enligt anvisningarna på förpackningen. Kyl sedan omedelbart i kallt vatten och låt rinna av.
Tvätta och skär grönsakerna.
Steg 2

80 g tonfisk (en burk) – 2 msk majonnäs – ½ msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Blanda tonfisken med majonnäs och Kikkoman sojasås.
Steg 3

4 msk Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice – 1 msk olivolja – 2 msk majonnäs – 1 nypa sesamfrön
Blanda ihop Kikkoman Ponzu Yuzu, olivolja, majonnäs och vita sesamfrön.
Till servering:
Lägg salladen i en djup skål, tillsätt sedan udonnudlarna och de återstående grönsakerna. Toppa med tonfisken och häll på dressingen.
Tips:
För en helt vegansk maträtt byter du bara ut tonfisken mot tofun.
Recept-ID: 1295
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer





![[Translate to Schwedisch:] [Translate to Schwedisch:]](https://www.kikkoman.se/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)

![[Translate to Schwedisch:] [Translate to Schwedisch:]](https://www.kikkoman.se/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)












