Ponzu-marinerade oxbiffar

Total tid 20 Min.

Ingredienser

2 Portioner
2 
oxbiffar á 175 g
1 msk
olivolja

Grillad potatis:

1 kg
sötpotatis
60 g
smör

Förberedelse

Steg 1

Koka upp vatten i en kastrull, tillsätt sötpotatisen med skal och vänta tills vattnet kokar igen. Ta upp och klappa potatisen torr, skiva och lägg potatisskivorna på grillen. Grilla i ca 10 minuter på medelhög värme och pensla med smält smör.

Steg 2

Blanda Kikkoman Ponzu citrus sojasås med olivolja i en shaker eller redningsburk. Häll marinaden över köttet och låt marinera i minst 2 timmar. Lägg oxbiffarna på grillen och grilla dem till önskad genomstekning. Glasera med din favorit-Kikkoman-teriyakisås på båda sidorna. Servera oxbiffarna genast och heta med grillad sötpotatis och en valfri sallad.

Recept-ID: 159

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Koka upp vatten i en kastrull, tillsätt sötpotatisen med skal och vänta tills vattnet kokar igen. Ta upp och klappa potatisen torr, skiva och lägg potatisskivorna på grillen. Grilla i ca 10 minuter på medelhög värme och pensla med smält smör.

Blanda Kikkoman Ponzu citrus sojasås med olivolja i en shaker eller redningsburk. Häll marinaden över köttet och låt marinera i minst 2 timmar. Lägg oxbiffarna på grillen och grilla dem till önskad genomstekning. Glasera med din favorit-Kikkoman-teriyakisås på båda sidorna. Servera oxbiffarna genast och heta med grillad sötpotatis och en valfri sallad.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.