Rigatoni-kyckling-sallad med senap-sojasås-dressing

Total tid 45 Min.
25 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner

Till dressingen:

50 ml
apelsinjuice
80 g
grovkornig senap (t.ex. från Maille)
100 ml
olivolja
nymalen vit peppar
strösocker

Till salladen:

240 g
rigatoni / rörpasta
180 g
kycklingbröstfilé
salt, nymalen peppar
200 g
liten broccoli
1 
apelsin
160 g
gula och röda körsbärstomater
1 handfull
babybladspenat
60 g
oliver
Näringsinnehåll (per portion): 2535 kJ  /  605 kcal
30,1 g Fett
23 g Protein
56,8 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

För dressingen: Låt apelsinjuicen koka ihop till hälften. Rör ned senap, sojasås och olivolja och smaka av med peppar och socker.

Steg 2

För salladen: Koka rörpastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna. Skölj och halvera kycklingbröstfilén på tvären, klappa torrt, krydda med salt och peppar, ångkoka i 5–6 minuter, låt svalna och dra med en gaffel i köttet så att det faller isär.

Steg 3

Dela broccolin i små buketter, skölj, förväll och spola hastigt av dem i kallt vatten. Skala och filéa apelsinen. Skölj och halvera eventuellt tomaterna. Skölj och slunga spenaten torr.

Steg 4

Blanda pastan, broccolin, apelsinfiléerna, tomaterna, spenaten och oliverna med ca ¾ av dressingen och fördela på tallrikar. Arrangera kycklingköttet ovanpå, droppa över resten av dressingen och servera.

Recept-ID: 273

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

För dressingen: Låt apelsinjuicen koka ihop till hälften. Rör ned senap, sojasås och olivolja och smaka av med peppar och socker.

För salladen: Koka rörpastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna. Skölj och halvera kycklingbröstfilén på tvären, klappa torrt, krydda med salt och peppar, ångkoka i 5–6 minuter, låt svalna och dra med en gaffel i köttet så att det faller isär.

Dela broccolin i små buketter, skölj, förväll och spola hastigt av dem i kallt vatten. Skala och filéa apelsinen. Skölj och halvera eventuellt tomaterna. Skölj och slunga spenaten torr.

Blanda pastan, broccolin, apelsinfiléerna, tomaterna, spenaten och oliverna med ca ¾ av dressingen och fördela på tallrikar. Arrangera kycklingköttet ovanpå, droppa över resten av dressingen och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.