Grillad rostbiff – pastrami style
Ta en tugga av denna saftiga New York deli-style rostbiff, perfekt för smörgåsar, kallskuret eller direkt från grillen till huvudrätt. Du kan tillaga hur du vill, medium rå eller nästan helt genomstekt.
Förberedelse
Steg 1
1 kopp farinsocker – 250 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 100 ml Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil – 250 ml vatten – 400 g ryggbiff (eller bringa)
Mixa farinsocker, Kikkoman sojasås, Kikkoman mirin-style och vatten. Placera köttet i marinaden och ställ i kylskåp under 1-2 dagar.
Steg 2
1 msk granulerad vitlök – 1 ½ tsk mald peppar – 1 tsk mald koriander – 1 tsk riven ingefära
När köttet har marinerat färdigt tas det ut ur kylen och marinaden hälls av. Smaksätt på samtliga sidor med den torra kryddmixen.
Steg 3
Placera köttet på grillen och grilla i 30-40 minuter, vänd det då och då beroende på hur välkokt du vill ha det. Låt sedan köttet stå i 10 minuter efter tillagning och skär det sedan i tunna skivor.
Steg 4
1 gurka – 8 små skivor vitt bröd – 2 msk senap – 100 g surkål – 1 tsk honung
Stek upp surkål med senap och honung. Servera sedan det skivade köttet med den friterade surkålen och skivad gurka på brödskivor bredda med senap.
Recept-ID: 1237
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer