Grillad rostbiff – pastrami style

Total tid 780 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
45 Min. Tillagningstid
720 Min. Tid för marinering

Ta en tugga av denna saftiga New York deli-style rostbiff, perfekt för smörgåsar, kallskuret eller direkt från grillen till huvudrätt. Du kan tillaga hur du vill, medium rå eller nästan helt genomstekt. 

Ingredienser

2 Portioner
1 kopp
farinsocker
250 ml
vatten
400 g
ryggbiff (eller bringa)

Smaksättning:

1 msk
granulerad vitlök
1 ½ tsk
mald peppar
1 tsk
mald koriander
1 tsk
riven ingefära

Till servering:

1 
gurka
8 
små skivor vitt bröd
2 msk
senap
100 g
surkål
1 tsk
honung
Näringsinnehåll (per portion): 3529 kJ  /  843 kcal
35 g Fett
64 g Protein
67 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1 kopp farinsocker – 250 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås100 ml Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil250 ml vatten – 400 g ryggbiff (eller bringa)

Mixa farinsocker, Kikkoman sojasås, Kikkoman mirin-style och vatten. Placera köttet i marinaden och ställ i kylskåp under 1-2 dagar.

Steg 2

1 msk granulerad vitlök – 1 ½ tsk mald peppar – 1 tsk mald koriander – 1 tsk riven ingefära

När köttet har marinerat färdigt tas det ut ur kylen och marinaden hälls av. Smaksätt på samtliga sidor med den torra kryddmixen.

Steg 3

Placera köttet på grillen och grilla i 30-40 minuter, vänd det då och då beroende på hur välkokt du vill ha det. Låt sedan köttet stå i 10 minuter efter tillagning och skär det sedan i tunna skivor.

Steg 4

1  gurka – 8  små skivor vitt bröd – 2 msk senap – 100 g surkål – 1 tsk honung

Stek upp surkål med senap och honung. Servera sedan det skivade köttet med den friterade surkålen och skivad gurka på brödskivor bredda med senap.

Recept-ID: 1237

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

1 kopp farinsocker – 250 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås100 ml Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil250 ml vatten – 400 g ryggbiff (eller bringa)

Mixa farinsocker, Kikkoman sojasås, Kikkoman mirin-style och vatten. Placera köttet i marinaden och ställ i kylskåp under 1-2 dagar.

1 msk granulerad vitlök – 1 ½ tsk mald peppar – 1 tsk mald koriander – 1 tsk riven ingefära

När köttet har marinerat färdigt tas det ut ur kylen och marinaden hälls av. Smaksätt på samtliga sidor med den torra kryddmixen.

Placera köttet på grillen och grilla i 30-40 minuter, vänd det då och då beroende på hur välkokt du vill ha det. Låt sedan köttet stå i 10 minuter efter tillagning och skär det sedan i tunna skivor.

1  gurka – 8  små skivor vitt bröd – 2 msk senap – 100 g surkål – 1 tsk honung

Stek upp surkål med senap och honung. Servera sedan det skivade köttet med den friterade surkålen och skivad gurka på brödskivor bredda med senap.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.