Ostronskivling- och kycklingsoppa
Denna rika, aromatiska soppa blandar saftig kyckling- och ostronskivlingar med doftande Kikkoman-sojasås, grädde och Hokkaido-squash, kryddad till perfektion med spiskummin, lagerblad och svartpeppar.
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1
700 ml vatten – 75 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 50 ml torrt vitt vin – 1 lagerblad – 1 tsk spiskummin – 1 tsk svartpepparkorn – 350 g kycklingbröstfilé
Blanda vattnet, Kikkoman sojasås, vin och kryddor och låt koka upp i en kastrull. Pricka kycklingfilén flera gånger med en gaffel, lägg i kastrullen och låt puttra i ca. 15 minuter. Häll sedan av och spara 500 ml av buljongen.
Steg 2
2 msk vegetabilisk olja – 1 tärnad lök – 1 pressad vitlöksklyfta – 250 g tärnad Hokkaido-squash – 150 g tärnade ostronskivlingar
Hetta upp oljan i en panna och fräs lök, vitlök, squash och ostronskivlingar i ca 3 minuter. Deglasera med den sparade buljongen, låt koka upp och låt sjuda i ca. 10 minuter.
Steg 3
2 msk vetemjöl, typ 405 – 100 ml grädde (med minst 30 % fetthalt) – 1 msk färsk hackad persilja
Strimla kycklingbröstfilén fint och addera den till grönsakerna. Blanda grädden med mjölet i en kopp och häll i soppan, låt sedan koka upp under omrörning. Strö över den färska persiljan innan servering.
Tips:
Smakar gott till nyrostad baguette
Recept-ID: 1385
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer