Ostronskivling- och kycklingsoppa
Ostronskivling- och kycklingsoppa

Ostronskivling- och kycklingsoppa

Total tid45 Min.
15 Min.Tid för förberedelse
30 Min.Tillagningstid

Denna rika, aromatiska soppa blandar saftig kyckling- och ostronskivlingar med doftande Kikkoman-sojasås, grädde och Hokkaido-squash, kryddad till perfektion med spiskummin, lagerblad och svartpeppar.

Ingredienser

2 Portioner
700 ml
vatten
50 ml
dry white wine
1 
lagerblad
1 tsk
spiskummin
1 tsk
svartpepparkorn
350 g
kycklingbröstfilé
2 msk
vegetabilisk olja
1 
tärnad lök
1 
pressad vitlöksklyfta
250 g
tärnad Hokkaido-squash
150 g
tärnade ostronskivlingar
2 msk
vetemjöl, typ 405
100 ml
grädde (med minst 30 % fetthalt)
1 msk
färsk hackad persilja
Näringsinnehåll (per portion):2305 kJ / 548 kcal
27 gFett
50,2 gProtein
21 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

700 ml vatten – 75 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås50 ml torrt vitt vin – 1  lagerblad – 1 tsk spiskummin – 1 tsk svartpepparkorn – 350 g kycklingbröstfilé

Blanda vattnet, Kikkoman sojasås, vin och kryddor och låt koka upp i en kastrull. Pricka kycklingfilén flera gånger med en gaffel, lägg i kastrullen och låt puttra i ca. 15 minuter. Häll sedan av och spara 500 ml av buljongen.

Steg 2

2 msk vegetabilisk olja – 1  tärnad lök – 1  pressad vitlöksklyfta – 250 g tärnad Hokkaido-squash – 150 g tärnade ostronskivlingar

Hetta upp oljan i en panna och fräs lök, vitlök, squash och ostronskivlingar i ca 3 minuter. Deglasera med den sparade buljongen, låt koka upp och låt sjuda i ca. 10 minuter.

Steg 3

2 msk vetemjöl, typ 405 – 100 ml grädde (med minst 30 % fetthalt) – 1 msk färsk hackad persilja

Strimla kycklingbröstfilén fint och addera den till grönsakerna. Blanda grädden med mjölet i en kopp och häll i soppan, låt sedan koka upp under omrörning. Strö över den färska persiljan innan servering.

Tips:

Smakar gott till nyrostad baguette

Recept-ID: 1385

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

700 ml vatten – 75 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås50 ml torrt vitt vin – 1 lagerblad – 1 tsk spiskummin – 1 tsk svartpepparkorn – 350 g kycklingbröstfilé

Blanda vattnet, Kikkoman sojasås, vin och kryddor och låt koka upp i en kastrull. Pricka kycklingfilén flera gånger med en gaffel, lägg i kastrullen och låt puttra i ca. 15 minuter. Häll sedan av och spara 500 ml av buljongen.

2 msk vegetabilisk olja – 1 tärnad lök – 1 pressad vitlöksklyfta – 250 g tärnad Hokkaido-squash – 150 g tärnade ostronskivlingar

Hetta upp oljan i en panna och fräs lök, vitlök, squash och ostronskivlingar i ca 3 minuter. Deglasera med den sparade buljongen, låt koka upp och låt sjuda i ca. 10 minuter.

2 msk vetemjöl, typ 405 – 100 ml grädde (med minst 30 % fetthalt) – 1 msk färsk hackad persilja

Strimla kycklingbröstfilén fint och addera den till grönsakerna. Blanda grädden med mjölet i en kopp och häll i soppan, låt sedan koka upp under omrörning. Strö över den färska persiljan innan servering.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.