Okonomiyaki ”japanska kryddiga pannkakor” med kött – buta-tama

Total tid 30 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid

Ingredienser

2 Portioner
6 
gräslöksstrån
100 g
spetskål
2 
salladslökar

Till degen:

200 ml
dashi-buljong (eller grönsaksbuljong)
1 
färskt ägg
90 g
vanligt vetemjöl
10 g
potatismjöl
1 tsk
bakpulver
3 msk
vegetabilisk olja
2 msk
rostad lök
80 g
fläskbog, mycket tunnskivad
2 
färska ägg
1 msk
majonnäs
Näringsinnehåll (per portion): 2826 kJ  /  674 kcal
36,4 g Fett
28,3 g Protein
56,7 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skölj gräslöken, klappa torrt och skär i fina ringar. Ansa och strimla spetskålen i ca 3 cm långa strimlor och skölj dem. Ansa och skär salladslökarna i 2–3 mm tunna ringar och skölj dem.

Steg 2

Till degen: Vispa ihop dashi-buljongen och ett ägg i en skål. Blanda vetemjölet, potatismjölet och bakpulvret, häll ned mjölblandningen i dashi-ägg-blandningen och blanda väl så att det inte blir klumpar. Tillsätt spetskålen och salladslöken och blanda degen väl.

Steg 3

Hetta upp 1 msk olja i en panna (24 cm Ø), lägg hälften av deg-grönsaksblandningen i pannan, fördela grönsakerna jämnt och stek i ca. 2–3 minuter.

Steg 4

Strö under tiden över 1 msk rostad lök. Fördela hälften av köttskivorna jämnt ovanpå, vänd pannkakan i pannan och stek i 2–3 minuter till på medelhög värme (sätt ned värmen en aning). Låt okonomiyakin glida över på en tallrik.

Steg 5

Hetta upp ½ msk olja igen och knäck i ett ägg. Lägg genast den stekta okonomiyakin med köttsidan nedåt ovanpå ägget, stek i 2–3 minuter till och håll varmt. Stek den andra pannkakan på samma sätt.

Steg 6

Lägg okonomiyakin med äggsidan uppåt på två tallrikar och pensla med Teriyaki Barbecuesås med honung. Ringla tunna strängar med majonnäs över pannkakorna, strö över gräslöksringarna och servera.

Recept-ID: 27

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skölj gräslöken, klappa torrt och skär i fina ringar. Ansa och strimla spetskålen i ca 3 cm långa strimlor och skölj dem. Ansa och skär salladslökarna i 2–3 mm tunna ringar och skölj dem.

Till degen: Vispa ihop dashi-buljongen och ett ägg i en skål. Blanda vetemjölet, potatismjölet och bakpulvret, häll ned mjölblandningen i dashi-ägg-blandningen och blanda väl så att det inte blir klumpar. Tillsätt spetskålen och salladslöken och blanda degen väl.

Hetta upp 1 msk olja i en panna (24 cm Ø), lägg hälften av deg-grönsaksblandningen i pannan, fördela grönsakerna jämnt och stek i ca. 2–3 minuter.

Strö under tiden över 1 msk rostad lök. Fördela hälften av köttskivorna jämnt ovanpå, vänd pannkakan i pannan och stek i 2–3 minuter till på medelhög värme (sätt ned värmen en aning). Låt okonomiyakin glida över på en tallrik.

Hetta upp ½ msk olja igen och knäck i ett ägg. Lägg genast den stekta okonomiyakin med köttsidan nedåt ovanpå ägget, stek i 2–3 minuter till och håll varmt. Stek den andra pannkakan på samma sätt.

Lägg okonomiyakin med äggsidan uppåt på två tallrikar och pensla med Teriyaki Barbecuesås med honung. Ringla tunna strängar med majonnäs över pannkakorna, strö över gräslöksringarna och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.