Okonomiyaki ”japanska kryddiga pannkakor” med kött – buta-tama
Förberedelse
Steg 1
Skölj gräslöken, klappa torrt och skär i fina ringar. Ansa och strimla spetskålen i ca 3 cm långa strimlor och skölj dem. Ansa och skär salladslökarna i 2–3 mm tunna ringar och skölj dem.
Steg 2
Till degen: Vispa ihop dashi-buljongen och ett ägg i en skål. Blanda vetemjölet, potatismjölet och bakpulvret, häll ned mjölblandningen i dashi-ägg-blandningen och blanda väl så att det inte blir klumpar. Tillsätt spetskålen och salladslöken och blanda degen väl.
Steg 3
Hetta upp 1 msk olja i en panna (24 cm Ø), lägg hälften av deg-grönsaksblandningen i pannan, fördela grönsakerna jämnt och stek i ca. 2–3 minuter.
Steg 4
Strö under tiden över 1 msk rostad lök. Fördela hälften av köttskivorna jämnt ovanpå, vänd pannkakan i pannan och stek i 2–3 minuter till på medelhög värme (sätt ned värmen en aning). Låt okonomiyakin glida över på en tallrik.
Steg 5
Hetta upp ½ msk olja igen och knäck i ett ägg. Lägg genast den stekta okonomiyakin med köttsidan nedåt ovanpå ägget, stek i 2–3 minuter till och håll varmt. Stek den andra pannkakan på samma sätt.
Steg 6
Lägg okonomiyakin med äggsidan uppåt på två tallrikar och pensla med Teriyaki Barbecuesås med honung. Ringla tunna strängar med majonnäs över pannkakorna, strö över gräslöksringarna och servera.
Recept-ID: 27
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer