Ananasmajonnäsdipp med laxtacos
Frasiga tacos fyllda med färska grönsaker och stekt lax, toppat med en syrlig ananas-citronmajonnäs. Byt ut laxen mot tonfisk eller skaldjur som räkor eller pilgrimsmusslor för en ny twist på dessa läckra tacos.
Förberedelse
Steg 1
100 g fruktkött från ananas – 1 salladslök – 1 liten röd chili – 1 vitlöksklyfta – 1 cm liten bit ingefära (ca 1 cm) – 1 msk vegetabilisk olja – 1 msk socker – 1 msk vitvinsvinäger – 4 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron
Tärna ananasen fint. Skär salladslöken i ringar. Tärna chili, vitlök och ingefära mycket fint. Hetta upp oljan i en liten panna och fräs ananas, vårlök, vitlök, ingefära och chili i ca. 3 minuter. Strö över sockret och karamellisera i ytterligare 3 minuter. Avglasera med vinäger och Kikkoman Ponzu citron, låt koka upp kort och puréa grovt. Låt svalna i ca. 10 minuter.
Steg 2
30 g rödkål – 3 salladsblad – 1 liten tomat – 100 g avokado
Skiva rödkålen fint och skär salladen i strimlor. Kärna ur tomaten och skär i tärningar tillsammans med avokadon.
Steg 3
250 g laxfilé – 1 msk vegetabilisk olja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – Nymalen peppar
Skär laxfilén i tärningar. Hetta upp oljan i en liten panna, stek laxen i ca. 3 minuter och smaka av med Kikkoman sojasås och peppar.
Steg 4
50 g majonnäs – Nymalen peppar – 6 tacoskal
Blanda den avsvalnade ananas-ponzu-dippen med majonnäsen och smaka av med peppar. Bred ut hälften av dippen på tacoskalen, fyll med rödkål, sallad, tomat och avokado, toppa med lax och servera med den resterande dippen.
Recept-ID: 1255
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer