Ananasmajonnäsdipp med laxtacos
Ananasmajonnäsdipp med laxtacos

Ananasmajonnäsdipp med laxtacos

Total tid35 Min.
25 Min.Tid för förberedelse
10 Min.Tillagningstid
10 Min.Tid för kylning

Frasiga tacos fyllda med färska grönsaker och stekt lax, toppat med en syrlig ananas-citronmajonnäs. Byt ut laxen mot tonfisk eller skaldjur som räkor eller pilgrimsmusslor för en ny twist på dessa läckra tacos.

Ingredienser

2 Portioner
100 g
fruktkött från ananas
1 
salladslök
1 
liten röd chili
1 
vitlöksklyfta
1 
liten bit ingefära (ca 1 cm)
1 msk
vegetabilisk olja
1 msk
socker
1 msk
vitvinsvinäger
30 g
rödkål
3 
salladsblad
1 
liten tomat
100 g
avokado
250 g
laxfilé
Nymalen peppar
50 g
majonnäs
6 
tacoskal
Näringsinnehåll (per portion):3471 kJ / 831 kcal
59 gFett
30,2 gProtein
41 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

100 g fruktkött från ananas – 1  salladslök – 1  liten röd chili – 1  vitlöksklyfta – 1 cm liten bit ingefära (ca 1 cm) – 1 msk vegetabilisk olja – 1 msk socker – 1 msk vitvinsvinäger – 4 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron

Tärna ananasen fint. Skär salladslöken i ringar. Tärna chili, vitlök och ingefära mycket fint. Hetta upp oljan i en liten panna och fräs ananas, vårlök, vitlök, ingefära och chili i ca. 3 minuter. Strö över sockret och karamellisera i ytterligare 3 minuter. Avglasera med vinäger och Kikkoman Ponzu citron, låt koka upp kort och puréa grovt. Låt svalna i ca. 10 minuter.

Steg 2

30 g rödkål – 3  salladsblad – 1  liten tomat – 100 g avokado

Skiva rödkålen fint och skär salladen i strimlor. Kärna ur tomaten och skär i tärningar tillsammans med avokadon.

Steg 3

250 g laxfilé – 1 msk vegetabilisk olja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – Nymalen peppar

Skär laxfilén i tärningar. Hetta upp oljan i en liten panna, stek laxen i ca. 3 minuter och smaka av med Kikkoman sojasås och peppar.

Steg 4

50 g majonnäs – Nymalen peppar – 6  tacoskal

Blanda den avsvalnade ananas-ponzu-dippen med majonnäsen och smaka av med peppar. Bred ut hälften av dippen på tacoskalen, fyll med rödkål, sallad, tomat och avokado, toppa med lax och servera med den resterande dippen. 

Recept-ID: 1255

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

100 g fruktkött från ananas – 1 salladslök – 1 liten röd chili – 1 vitlöksklyfta – 1 cm liten bit ingefära (ca 1 cm) – 1 msk vegetabilisk olja – 1 msk socker – 1 msk vitvinsvinäger – 4 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron

Tärna ananasen fint. Skär salladslöken i ringar. Tärna chili, vitlök och ingefära mycket fint. Hetta upp oljan i en liten panna och fräs ananas, vårlök, vitlök, ingefära och chili i ca. 3 minuter. Strö över sockret och karamellisera i ytterligare 3 minuter. Avglasera med vinäger och Kikkoman Ponzu citron, låt koka upp kort och puréa grovt. Låt svalna i ca. 10 minuter.

30 g rödkål – 3 salladsblad – 1 liten tomat – 100 g avokado

Skiva rödkålen fint och skär salladen i strimlor. Kärna ur tomaten och skär i tärningar tillsammans med avokadon.

250 g laxfilé – 1 msk vegetabilisk olja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – Nymalen peppar

Skär laxfilén i tärningar. Hetta upp oljan i en liten panna, stek laxen i ca. 3 minuter och smaka av med Kikkoman sojasås och peppar.

50 g majonnäs – Nymalen peppar – 6 tacoskal

Blanda den avsvalnade ananas-ponzu-dippen med majonnäsen och smaka av med peppar. Bred ut hälften av dippen på tacoskalen, fyll med rödkål, sallad, tomat och avokado, toppa med lax och servera med den resterande dippen. 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.