Lasagne med linser och grönsaker stuvade i sojasås, med parmesan och svart sesam
Upptäck en fräsch variant på lasagne där linser och grönsaker blandas i en sojasås fylld av umami, allt krönt med smakrik parmesan och sesamskorpa som får dig att längta efter mer.
Förberedelse
Steg 1
80 g lök – 1 vitlöksklyfta – 40 g morot – 200 ml tomatpuré – 150 ml vatten – 60 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 40 g gröna ärtor – 150 g röda linser – 20 ml rapsolja
Finhacka löken och vitlöken, tärna moroten och fräs grönsakerna i olja i 5 minuter. Tillsätt sedan tomatpurén, vattnet, Kikkoman sojasås, gröna ärtor och linser. Koka i ca 10 minuter tills linserna är mjuka.
Steg 2
200 g lasagneplattor – 40 g riven parmesanost – 80 g hård mozzarellaost – 1 msk svarta sesamfrön
Bred ut ett tunt lager av såsen från steg 1 på botten av ugnsformen, täck med ett lager lasagneplattor och upprepa med mer sås. Strö det sista lagret med parmesan och riven mozzarellaost. Grädda i 180 °C i 30 minuter. Servera den varma lasagnen på ett fat och garnera med de svarta sesamfröna.
Tips:
Istället för linser kan du även använda hirs eller bulgur.
Recept-ID: 1370
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer