Lasagne med linser och grönsaker stuvade i sojasås, med parmesan och svart sesam
Lasagne med linser och grönsaker stuvade i sojasås, med parmesan och svart sesam

Lasagne med linser och grönsaker stuvade i sojasås, med parmesan och svart sesam

Total tid65 Min.
10 Min.Tid för förberedelse
55 Min.Tillagningstid

Upptäck en fräsch variant på lasagne där linser och grönsaker blandas i en sojasås fylld av umami, allt krönt med smakrik parmesan och sesamskorpa som får dig att längta efter mer.

Ingredienser

2 Portioner
80 g
lök
1 
vitlöksklyfta
40 g
morot
200 ml
tomatpuré
150 ml
vatten
40 g
frysta gröna ärtor
150 g
röda linser
20 ml
rapsolja
200 g
lasagneplattor
40 g
riven parmesanost
80 g
hård mozzarellaost

Garnering:

1 msk
svarta sesamfrön
Näringsinnehåll (per portion):4383 kJ / 1047 kcal
36,4 gFett
127,3 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

80 g lök – 1  vitlöksklyfta – 40 g morot – 200 ml tomatpuré – 150 ml vatten – 60 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås40 g gröna ärtor – 150 g röda linser – 20 ml rapsolja

Finhacka löken och vitlöken, tärna moroten och fräs grönsakerna i olja i 5 minuter. Tillsätt sedan tomatpurén, vattnet, Kikkoman sojasås, gröna ärtor och linser. Koka i ca 10 minuter tills linserna är mjuka.

Steg 2

200 g lasagneplattor – 40 g riven parmesanost – 80 g hård mozzarellaost – 1 msk svarta sesamfrön

Bred ut ett tunt lager av såsen från steg 1 på botten av ugnsformen, täck med ett lager lasagneplattor och upprepa med mer sås. Strö det sista lagret med parmesan och riven mozzarellaost. Grädda i 180 °C i 30 minuter. Servera den varma lasagnen på ett fat och garnera med de svarta sesamfröna.

Tips:

Istället för linser kan du även använda hirs eller bulgur.

Recept-ID: 1370

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

80 g lök – 1 vitlöksklyfta – 40 g morot – 200 ml tomatpuré – 150 ml vatten – 60 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås40 g gröna ärtor – 150 g röda linser – 20 ml rapsolja

Finhacka löken och vitlöken, tärna moroten och fräs grönsakerna i olja i 5 minuter. Tillsätt sedan tomatpurén, vattnet, Kikkoman sojasås, gröna ärtor och linser. Koka i ca 10 minuter tills linserna är mjuka.

200 g lasagneplattor – 40 g riven parmesanost – 80 g hård mozzarellaost – 1 msk svarta sesamfrön

Bred ut ett tunt lager av såsen från steg 1 på botten av ugnsformen, täck med ett lager lasagneplattor och upprepa med mer sås. Strö det sista lagret med parmesan och riven mozzarellaost. Grädda i 180 °C i 30 minuter. Servera den varma lasagnen på ett fat och garnera med de svarta sesamfröna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.