

Miso och honungsstekt aubergine
Auberginer är verkligen mångsidiga. Här är en läcker friterad variant, fylld med en pasta gjord på miso, honung, Kikkoman sojasås, sesamolja, ingefära och vitlök för en mycket speciell smakupplevelse.
Förberedelse
Steg 1

Värm ugnen till 180°C. Dela auberginerna i halvor på längden och skär köttet i ett diamantmönster, var noga med att inte skära igenom skalet. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg auberginerna ovanpå med de skurna sidorna uppåt.
Steg 2

Blanda miso, honung, sojasås, sesamolja, ingefära och vitlök med 2-3 matskedar vatten för att få en slät pasta. Pensla över aubergineköttet och rosta i 35-45 minuter tills det är gyllenbrunt och mjukt. Strö över salladslöken och sesamfröna. Klart att servera.
Recept-ID: 254
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer