Miso och honungsstekt aubergine
Miso och honungsstekt aubergine

Miso och honungsstekt aubergine

4,4 21 Betyg
Total tid 40 Min.
40 Min. Tid för förberedelse

Auberginer är verkligen mångsidiga. Här är en läcker friterad variant, fylld med en pasta gjord på miso, honung, Kikkoman sojasås, sesamolja, ingefära och vitlök för en mycket speciell smakupplevelse.

Ingredienser

2 Portioner
2 
medelstora auberginer
4 tsk
vit misopasta
2 tsk
flytande honung
bit ingefära, stor som en tumme, skalad och riven
1 
vitlöksklyfta, skalad och krossad
4 
salladslökar, strimlade
2 tsk
sesamfrön
Näringsinnehåll (per portion):624 kJ / 149 kcal

Förberedelse

Steg 1

Värm ugnen till 180°C. Dela auberginerna i halvor på längden och skär köttet i ett diamantmönster, var noga med att inte skära igenom skalet. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg auberginerna ovanpå med de skurna sidorna uppåt.

Steg 2

Blanda miso, honung, sojasås, sesamolja, ingefära och vitlök med 2-3 matskedar vatten för att få en slät pasta. Pensla över aubergineköttet och rosta i 35-45 minuter tills det är gyllenbrunt och mjukt. Strö över salladslöken och sesamfröna. Klart att servera.

Recept-ID: 254

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Värm ugnen till 180°C. Dela auberginerna i halvor på längden och skär köttet i ett diamantmönster, var noga med att inte skära igenom skalet. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg auberginerna ovanpå med de skurna sidorna uppåt.

Blanda miso, honung, sojasås, sesamolja, ingefära och vitlök med 2-3 matskedar vatten för att få en slät pasta. Pensla över aubergineköttet och rosta i 35-45 minuter tills det är gyllenbrunt och mjukt. Strö över salladslöken och sesamfröna. Klart att servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.