Amarant bowl med ostronsvamp och pocherat ägg
Amarant bowl med ostronsvamp och pocherat ägg

Amarant bowl med ostronsvamp och pocherat ägg

4,3 3 Betyg
Total tid 35 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
25 Min. Tillagningstid

Denna hälsosamma bowl kombinerar ostronsvamp sauterade i Kikkoman sojasås & chili, med knaprig selleri och pepprig rucolasallad på en bädd av proteinrika amarantkorn – en utsökt vegetarisk lunch- eller middagsreceptidé.

Ingredienser

2 Portioner
100 g
amarant
40 g
ruccola
100 g
selleri
1 msk
olivolja
2 
ägg
 ½ tsk
äppelcidervinäger
1 tsk
hackad chili
 ½ tsk
röd peppar
150 g
ostronsvamp
1 msk
hackad chili
2 msk
hackad gräslök
1 msk
hackad persilja
2 msk
olivolja
Näringsinnehåll (per portion):2.106 kJ / 503 kcal
28,9 gFett
18 gProtein
39,9 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Koka amarant i en kastrull enligt förpackningsanvisning tills den blir mjuk.

Steg 2

Skiva sellerin i ½ cm skivor. Lägg i en skål med ruccola och olivolja.

Steg 3

Blanda de rengjorda ostronsvamparna med Kikkoman sojasås, chili och örter och stek sedan i olivolja.

Steg 4

När allt är klart, förbered äggen. Koka upp vatten i en djup kastrull och tillsätt vinäger. Snurra med en sked för att skapa en virvel och knäck i ett ägg. Upprepa med det andra ägget. Sänk värmen så att vattnet bara kokar försiktigt och pochera varje ägg i 2,5 minuter.

Steg 5

Servera amaranten med ostronsvamp, salladsgrönsaker och ett pocherat ägg kryddat med chili och peppar.

Recept-ID: 1048

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Koka amarant i en kastrull enligt förpackningsanvisning tills den blir mjuk.

Skiva sellerin i ½ cm skivor. Lägg i en skål med ruccola och olivolja.

Blanda de rengjorda ostronsvamparna med Kikkoman sojasås, chili och örter och stek sedan i olivolja.

När allt är klart, förbered äggen. Koka upp vatten i en djup kastrull och tillsätt vinäger. Snurra med en sked för att skapa en virvel och knäck i ett ägg. Upprepa med det andra ägget. Sänk värmen så att vattnet bara kokar försiktigt och pochera varje ägg i 2,5 minuter.

Servera amaranten med ostronsvamp, salladsgrönsaker och ett pocherat ägg kryddat med chili och peppar.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.