Kyckling och hirs Vitality Bowl med Kimchi grönsaker
Kyckling och hirs Vitality Bowl med Kimchi grönsaker

Kyckling och hirs Vitality Bowl med Kimchi grönsaker

5 3 Betyg
Total tid 35 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
25 Min. Tillagningstid

Läckert värmande skål med näringsrik hirs, toppad med Ponzu-kryddad kyckling, haricots verts och fänkål & serverad med kryddig kimchisås.

Ingredienser

2 Portioner
50 g
hirs
200 g
gröna bönor
salt
250 g
kycklingbröstfile
Nymalen peppar
1 
fänkålslök
200 g
körsbärstomater
Näringsinnehåll (per portion):1.560 kJ / 362 kcal
10,1 gFett
36,1 gProtein
28,9 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Förbered hirs enligt anvisningarna på förpackningen. Koka bönorna i kokande saltat vatten i ca. 10 minuter.

Steg 2

Skär kycklingen i lagom stora bitar, stek i 1 tsk uppvärmd sesamolja i cirka 10 minuter och smaka av med Kikkoman ponzu citron och peppar.

Steg 3

Skiva eller hyvla fänkålen fint (lägg den gröna blasten åt sidan) och stek i 1 tsk uppvärmd olja i 6-8 minuter. Skiva tomaterna, stek i 1 tsk uppvärmd sesamolja i ca 5 minuter och häll sedan i 100 ml vatten och kimchisåsen och blanda.

Steg 4

Lägg hirsen med fänkål, bönor och kyckling i skålar, ringla över tomatkimchisåsen, garnera med fänkålsblast och servera.

Tips:

Strö över saltad mandel eller solrosfrön.

Recept-ID: 1044

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Förbered hirs enligt anvisningarna på förpackningen. Koka bönorna i kokande saltat vatten i ca. 10 minuter.

Skär kycklingen i lagom stora bitar, stek i 1 tsk uppvärmd sesamolja i cirka 10 minuter och smaka av med Kikkoman ponzu citron och peppar.

Skiva eller hyvla fänkålen fint (lägg den gröna blasten åt sidan) och stek i 1 tsk uppvärmd olja i 6-8 minuter. Skiva tomaterna, stek i 1 tsk uppvärmd sesamolja i ca 5 minuter och häll sedan i 100 ml vatten och kimchisåsen och blanda.

Lägg hirsen med fänkål, bönor och kyckling i skålar, ringla över tomatkimchisåsen, garnera med fänkålsblast och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.