Triple-dip-kyckling: wasabi, svamp och jordnötter
Varför nöja sig med en sås när man kan ha tre? Denna krispiga kycklingrätt serveras med en smakspäckad trio av wasabi, svamp och jordnötsdipp som passar alla smaker.
Ingredienser
Kyckling:
Wasabisås:
Svampsås:
Jordnötssås:
Förberedelse
Steg 1
60 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 500 g benfria kycklinglår med skinn – 50 ml risvinäger – 120 g potatismjöl – 300 ml olja för stekning
Skär kycklingbenen i mindre bitar och marinera i risvinäger och Kikkoman sojasås i 30 minuter.
Efter marinering, tillsätt potatismjölet och blanda noga med kycklingen. Stek i het olja tills de är gyllenbruna, låt rinna av. Värm oljan igen och stek en andra gång tills den är knaprig.
Steg 2
1 tsk wasabi från tub – 70 ml majonnäs – 20 ml limejuice
Blanda ingredienserna noggrant.
Steg 3
40 g färsk shiitakesvamp – 20 g smör – 70 ml vispgrädde – 20 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Tvätta och finhacka svampen och stek i smör i 3 minuter. Tillsätt Kikkoman sojasås och grädde och koka i ytterligare 2 minuter.
Steg 4
30 ml kokosmjölk – 30 g jordnötssmör – 30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Blanda ingredienserna noggrant.
Servera den knapriga kycklingen med såserna.
Recept-ID: 1364
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer