Triple-dip-kyckling: wasabi, svamp och jordnötter
Triple-dip-kyckling: wasabi, svamp och jordnötter

Triple-dip-kyckling: wasabi, svamp och jordnötter

5 1 Betyg
Total tid65 Min.
20 Min.Tid för förberedelse
15 Min.Tillagningstid
30 Min.Tid för marinering

Varför nöja sig med en sås när man kan ha tre? Denna krispiga kycklingrätt serveras med en smakspäckad trio av wasabi, svamp och jordnötsdipp som passar alla smaker.

Ingredienser

2 Portioner

Kyckling:

500 g
benfria kycklinglår med skinn
50 ml
risvinäger
120 g
potatismjöl
300 ml
olja för stekning

Wasabisås:

1 tsk
wasabi från tub
70 g
majonnäs
20 ml
limejuice

Svampsås:

40 g
färsk shiitakesvamp
20 g
smör
70 ml
vispgrädde

Jordnötssås:

30 ml
kokosmjölk
30 g
jordnötssmör
Näringsinnehåll (per portion):5802 kJ / 1386 kcal
117,2 gFett
29,1 gProtein
53,4 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

60 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås500 g benfria kycklinglår med skinn – 50 ml risvinäger – 120 g potatismjöl – 300 ml olja för stekning

Skär kycklingbenen i mindre bitar och marinera i risvinäger och Kikkoman sojasås i 30 minuter.
Efter marinering, tillsätt potatismjölet och blanda noga med kycklingen. Stek i het olja tills de är gyllenbruna, låt rinna av. Värm oljan igen och stek en andra gång tills den är knaprig.

Steg 2

1 tsk wasabi från tub – 70 ml majonnäs – 20 ml limejuice

Blanda ingredienserna noggrant.

Steg 3

40 g färsk shiitakesvamp – 20 g smör – 70 ml vispgrädde – 20 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Tvätta och finhacka svampen och stek i smör i 3 minuter. Tillsätt Kikkoman sojasås och grädde och koka i ytterligare 2 minuter.

Steg 4

30 ml kokosmjölk – 30 g jordnötssmör – 30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Blanda ingredienserna noggrant.
Servera den knapriga kycklingen med såserna.

Recept-ID: 1364

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

60 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås500 g benfria kycklinglår med skinn – 50 ml risvinäger – 120 g potatismjöl – 300 ml olja för stekning

Skär kycklingbenen i mindre bitar och marinera i risvinäger och Kikkoman sojasås i 30 minuter.
Efter marinering, tillsätt potatismjölet och blanda noga med kycklingen. Stek i het olja tills de är gyllenbruna, låt rinna av. Värm oljan igen och stek en andra gång tills den är knaprig.

1 tsk wasabi från tub – 70 ml majonnäs – 20 ml limejuice

Blanda ingredienserna noggrant.

40 g färsk shiitakesvamp – 20 g smör – 70 ml vispgrädde – 20 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Tvätta och finhacka svampen och stek i smör i 3 minuter. Tillsätt Kikkoman sojasås och grädde och koka i ytterligare 2 minuter.

30 ml kokosmjölk – 30 g jordnötssmör – 30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Blanda ingredienserna noggrant.
Servera den knapriga kycklingen med såserna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.