Revolution för risburgare med syrlig tonfisk
Revolution för risburgare med syrlig tonfisk

Revolution för risburgare med syrlig tonfisk

Total tid25 Min.
20 Min.Tid för förberedelse
5 Min.Tillagningstid

Byt ut brödet mot ris i denna smakfyllda rätt med tonfiskstek i en syrlig citron-vitlöksmarinad och ingefära-limesås. Färska tillbehör som krispig sallad, mango och gurka avrundar perfekt denna sushi-inspirerade twist på hamburgertraditionen.

Ingredienser

2 Portioner
380 g
kokt sushiris
2 
tonfiskbiffar, ca 200 g styck
1 msk
honung
1 msk
citronsaft
1 
vitlöksklyfta
 ½ tsk
peppar

Sås:

2 msk
majonnäs
 ½ tsk
riven ingefära
2 msk
limejuice

Dessutom:

2 
salladsblad
2 msk
svarta sesamfrön
1 msk
hackad salladslök
1 
mango
1 
gurka
Näringsinnehåll (per portion):4689 kJ / 1120 kcal
36,5 gFett
87,1 gProtein
106,4 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

380 g kokt sushiris

Klä en rund form med hushållsfilm, ca 12 cm i diameter. Lägg ¼ av det kokta sushiriset inuti och tryck ner ordentligt. Ta försiktigt bort den tillsammans med plastfilmen, linda in den och lägg åt sidan. Gör ytterligare tre biffar med det återstående riset och ställ i kylen i cirka 30 minuter.

Stek sedan varje risbulle i en väl uppvärmd torr stekpanna tills de är gyllenbruna på båda sidor.

Steg 2

2  tonfiskbiffar, ca 200 g styck – 4 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås2 msk Kikkoman rostad sesamolja1 msk honung – 1 msk citronsaft – 1  vitlöksklyfta –  ½ tsk peppar

Tvätta och torka tonfisken. Blanda Kikkoman sojasås mindre salt, Kikkoman Sesamolja, honung, citronsaft, hackad vitlöksklyfta och peppar. Marinera biffarna i blandningen i ca 20 minuter, ta sedan ut dem och grilla dem i 1-2 minuter på varje sida. Spara lite av marinaden till senare.

Steg 3

2 msk majonnäs –  ½ tsk riven ingefära – 2 msk limejuice –  ½ tsk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås

Blanda majonnäsen med riven ingefära, limejuice och Kikkoman sojasås mindre salt.

Steg 4

2  salladsblad – 2 msk svarta sesamfrön – 1 msk hackad salladslök – 1  mango – 1  gurka

Bred ut majonnässåsen på risbullen. Lägg sallads- och tonfisksteken ovanpå, ringla över en sked av den återstående marinaden och strö över sesamfrön och salladslök. Lägg sedan på tunna skivor av mango och gurka. Täck med ytterligare en risbulle och servera varmt.

Recept-ID: 1250

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

380 g kokt sushiris

Klä en rund form med hushållsfilm, ca 12 cm i diameter. Lägg ¼ av det kokta sushiriset inuti och tryck ner ordentligt. Ta försiktigt bort den tillsammans med plastfilmen, linda in den och lägg åt sidan. Gör ytterligare tre biffar med det återstående riset och ställ i kylen i cirka 30 minuter.

Stek sedan varje risbulle i en väl uppvärmd torr stekpanna tills de är gyllenbruna på båda sidor.

2 tonfiskbiffar, ca 200 g styck – 4 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås2 msk Kikkoman rostad sesamolja1 msk honung – 1 msk citronsaft – 1 vitlöksklyfta – ½ tsk peppar

Tvätta och torka tonfisken. Blanda Kikkoman sojasås mindre salt, Kikkoman Sesamolja, honung, citronsaft, hackad vitlöksklyfta och peppar. Marinera biffarna i blandningen i ca 20 minuter, ta sedan ut dem och grilla dem i 1-2 minuter på varje sida. Spara lite av marinaden till senare.

2 msk majonnäs – ½ tsk riven ingefära – 2 msk limejuice – ½ tsk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås

Blanda majonnäsen med riven ingefära, limejuice och Kikkoman sojasås mindre salt.

2 salladsblad – 2 msk svarta sesamfrön – 1 msk hackad salladslök – 1 mango – 1 gurka

Bred ut majonnässåsen på risbullen. Lägg sallads- och tonfisksteken ovanpå, ringla över en sked av den återstående marinaden och strö över sesamfrön och salladslök. Lägg sedan på tunna skivor av mango och gurka. Täck med ytterligare en risbulle och servera varmt.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.