Revolution för risburgare med syrlig tonfisk
Byt ut brödet mot ris i denna smakfyllda rätt med tonfiskstek i en syrlig citron-vitlöksmarinad och ingefära-limesås. Färska tillbehör som krispig sallad, mango och gurka avrundar perfekt denna sushi-inspirerade twist på hamburgertraditionen.
Förberedelse
Steg 1
380 g kokt sushiris
Klä en rund form med hushållsfilm, ca 12 cm i diameter. Lägg ¼ av det kokta sushiriset inuti och tryck ner ordentligt. Ta försiktigt bort den tillsammans med plastfilmen, linda in den och lägg åt sidan. Gör ytterligare tre biffar med det återstående riset och ställ i kylen i cirka 30 minuter.
Stek sedan varje risbulle i en väl uppvärmd torr stekpanna tills de är gyllenbruna på båda sidor.
Steg 2
2 tonfiskbiffar, ca 200 g styck – 4 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 2 msk Kikkoman rostad sesamolja – 1 msk honung – 1 msk citronsaft – 1 vitlöksklyfta – ½ tsk peppar
Tvätta och torka tonfisken. Blanda Kikkoman sojasås mindre salt, Kikkoman Sesamolja, honung, citronsaft, hackad vitlöksklyfta och peppar. Marinera biffarna i blandningen i ca 20 minuter, ta sedan ut dem och grilla dem i 1-2 minuter på varje sida. Spara lite av marinaden till senare.
Steg 3
2 msk majonnäs – ½ tsk riven ingefära – 2 msk limejuice – ½ tsk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås
Blanda majonnäsen med riven ingefära, limejuice och Kikkoman sojasås mindre salt.
Steg 4
2 salladsblad – 2 msk svarta sesamfrön – 1 msk hackad salladslök – 1 mango – 1 gurka
Bred ut majonnässåsen på risbullen. Lägg sallads- och tonfisksteken ovanpå, ringla över en sked av den återstående marinaden och strö över sesamfrön och salladslök. Lägg sedan på tunna skivor av mango och gurka. Täck med ytterligare en risbulle och servera varmt.
Recept-ID: 1250
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer