Saffransdoftande Ratatouille

Total tid 70 Min.
30 Min. Tid för förberedelse
40 Min. Tillagningstid

Massor av färska ingredienser ger smak och ser fantastiskt ut. Lätt att göra och lika gott när det serveras som huvudrätt eller tillbehör.

Ingredienser

4 Portioner
1 
lök
2 
vitlöksklyftor
4 msk
olivolja
2 msk
tomatpuré
 ½ g
tomatpuré
1 nypa
socker
1 
citron
2 
bifftomater
2 
zucchini (gul och grön)
1 
aubergine
3 
basilikakvistar
3 
rosmarinkvistar
3 
timjankvistar
1 nypa
nymalen peppar
Näringsinnehåll (per portion): 661 kJ  /  157 kcal
10,2 g Fett
4,4 g Protein
10,8 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Värm ugnen till 200°C.

Steg 2

Skölj och torka zucchini, aubergine och tomater. Skär dem sedan i tunna, jämna skivor och lägg dem i separata skålar.

Steg 3

Skölj och torka basilika, rosmarin och citron. Plocka basilika- och rosmarinbladen och hacka fint. Riv skalet från citronen.

Steg 4

Skala och hacka vitlök och lök och fräs lätt tillsammans med 2 msk olivolja och det mesta av de färska örterna i en stor panna. Tillsätt sedan tomatpuré, saffran, socker och 1 msk Kikkoman soja och fräs i några minuter.

Steg 5

Häll blandningen i en ugnsform och fördela detta väl över formens botten. Varva nu aubergine, zucchini och tomatskivor växelvis som ett tak inuti formen.

Steg 6

Ringla över 2 msk Kikkoman sojasås och 2 msk olivolja och smaka av med peppar.

Steg 7

Täck formen med aluminiumfolie och grädda i ugnen i ca. 35-45 min.

Steg 8

Efter gräddningen toppar du med resterande färska örter, citronskal och peppar.

Recept-ID: 1075

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Värm ugnen till 200°C.

Skölj och torka zucchini, aubergine och tomater. Skär dem sedan i tunna, jämna skivor och lägg dem i separata skålar.

Skölj och torka basilika, rosmarin och citron. Plocka basilika- och rosmarinbladen och hacka fint. Riv skalet från citronen.

Skala och hacka vitlök och lök och fräs lätt tillsammans med 2 msk olivolja och det mesta av de färska örterna i en stor panna. Tillsätt sedan tomatpuré, saffran, socker och 1 msk Kikkoman soja och fräs i några minuter.

Häll blandningen i en ugnsform och fördela detta väl över formens botten. Varva nu aubergine, zucchini och tomatskivor växelvis som ett tak inuti formen.

Ringla över 2 msk Kikkoman sojasås och 2 msk olivolja och smaka av med peppar.

Täck formen med aluminiumfolie och grädda i ugnen i ca. 35-45 min.

Efter gräddningen toppar du med resterande färska örter, citronskal och peppar.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07
08

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.