Saffransdoftande Ratatouille
Massor av färska ingredienser ger smak och ser fantastiskt ut. Lätt att göra och lika gott när det serveras som huvudrätt eller tillbehör.
Förberedelse
Steg 1
Värm ugnen till 200°C.
Steg 2
Skölj och torka zucchini, aubergine och tomater. Skär dem sedan i tunna, jämna skivor och lägg dem i separata skålar.
Steg 3
Skölj och torka basilika, rosmarin och citron. Plocka basilika- och rosmarinbladen och hacka fint. Riv skalet från citronen.
Steg 4
Skala och hacka vitlök och lök och fräs lätt tillsammans med 2 msk olivolja och det mesta av de färska örterna i en stor panna. Tillsätt sedan tomatpuré, saffran, socker och 1 msk Kikkoman soja och fräs i några minuter.
Steg 5
Häll blandningen i en ugnsform och fördela detta väl över formens botten. Varva nu aubergine, zucchini och tomatskivor växelvis som ett tak inuti formen.
Steg 6
Ringla över 2 msk Kikkoman sojasås och 2 msk olivolja och smaka av med peppar.
Steg 7
Täck formen med aluminiumfolie och grädda i ugnen i ca. 35-45 min.
Steg 8
Efter gräddningen toppar du med resterande färska örter, citronskal och peppar.
Recept-ID: 1075
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer