

Okonomiyaki med surkål och kryddig russinsås
En japansk klassiker omarbetad med en europeisk twist. Ta med dina smaklökar på en resa med dessa surkålsfyllda krispiga okonomiyaki-pannkakor, förvandlade till en oförglömlig fusionsupplevelse med en rik, kryddig russinsås.
Ingredienser
Okonomiyaki:
Sås:
Garnering:
Förberedelse
Steg 1

1 ägg – 150 g vetemjöl – 150 ml vatten – 1 tsk kumminfrön – 1 tsk bakpulver – 200 g surkål – 50 ml rapsolja
Finhacka surkålen. Blanda äggen med mjöl, vatten, kummin och bakpulver och tillsätt sedan den hackade surkålen. Forma okonomiyaki-pannkakor av blandningen och stek i het olja i ca 5 minuter på varje sida.
Steg 2

1 msk inlagd ingefära – 4 msk ketchup – 1 msk ekologisk Worcestershiresås – 1 tsk honung – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 50 g russin – 1 msk färsk chilipeppar – 1 msk hackad salladslök – 1 msk skivat nori-ark – 1 msk sesamfrön
Finhacka den inlagda ingefäran och chilin och blanda med resterande ingredienser till såsen.
Lägg de stekta pannkakorna på ett fat och garnera med såsen, salladslöken, nori och sesamfrön.
Tips:
Du kan också använda kimchi istället för surkål.
Recept-ID: 1371
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer