Okonomiyaki med surkål och kryddig russinsås
Okonomiyaki med surkål och kryddig russinsås

Okonomiyaki med surkål och kryddig russinsås

4,3 7 Betyg
Total tid 30 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

En japansk klassiker omarbetad med en europeisk twist. Ta med dina smaklökar på en resa med dessa surkålsfyllda krispiga okonomiyaki-pannkakor, förvandlade till en oförglömlig fusionsupplevelse med en rik, kryddig russinsås.

Ingredienser

2 Portioner

Okonomiyaki:

1 
ägg
200 g
surkål
150 g
vetemjöl
150 ml
vatten
1 tsk
kumminfrön
1 tsk
bakpulver
50 ml
rapsolja

Sås:

1 msk
inlagd ingefära
4 msk
ketchup
1 msk
ekologisk Worcestershiresås
1 tsk
honung
50 g
russin
1 msk
färsk chilipeppar

Garnering:

1 msk
hackad salladslök
1 msk
sesamfrön
1 msk
skivat nori-ark
Näringsinnehåll (per portion):3.186 kJ / 761 kcal
32,6 gFett
20,6 gProtein
94,6 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1  ägg – 150 g vetemjöl – 150 ml vatten – 1 tsk kumminfrön – 1 tsk bakpulver – 200 g surkål – 50 ml rapsolja

Finhacka surkålen. Blanda äggen med mjöl, vatten, kummin och bakpulver och tillsätt sedan den hackade surkålen. Forma okonomiyaki-pannkakor av blandningen och stek i het olja i ca 5 minuter på varje sida.

Steg 2

1 msk inlagd ingefära – 4 msk ketchup – 1 msk ekologisk Worcestershiresås – 1 tsk honung – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås50 g russin – 1 msk färsk chilipeppar – 1 msk hackad salladslök – 1 msk skivat nori-ark – 1 msk sesamfrön

Finhacka den inlagda ingefäran och chilin och blanda med resterande ingredienser till såsen.

Lägg de stekta pannkakorna på ett fat och garnera med såsen, salladslöken, nori och sesamfrön.

 

Tips:

Du kan också använda kimchi istället för surkål.

Recept-ID: 1371

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

1 ägg – 150 g vetemjöl – 150 ml vatten – 1 tsk kumminfrön – 1 tsk bakpulver – 200 g surkål – 50 ml rapsolja

Finhacka surkålen. Blanda äggen med mjöl, vatten, kummin och bakpulver och tillsätt sedan den hackade surkålen. Forma okonomiyaki-pannkakor av blandningen och stek i het olja i ca 5 minuter på varje sida.

1 msk inlagd ingefära – 4 msk ketchup – 1 msk ekologisk Worcestershiresås – 1 tsk honung – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås50 g russin – 1 msk färsk chilipeppar – 1 msk hackad salladslök – 1 msk skivat nori-ark – 1 msk sesamfrön

Finhacka den inlagda ingefäran och chilin och blanda med resterande ingredienser till såsen.

Lägg de stekta pannkakorna på ett fat och garnera med såsen, salladslöken, nori och sesamfrön.

 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.