

Krispiga musslor i buffalo style med ponzu och chiliglasyr
Det här receptet är inspirerat av kyckling i “Buffalo stil”. Superkrispiga panerade musslor, med en kryddig glasyr gjord på ponzusås, chili och citrus. Perfekt tilltugg till en fest eller filmkväll.
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1

400 g färska musslor – 1 liter vatten
Lägg musslorna i en kastrull, täck med vatten och sätt på medelhög värme. Koka tills skalen har öppnat sig (ca 5-7 min). Häll av dem och låt dem svalna i 3-4 minuter. Ta sedan loss musslorna från skalet och ställ åt sidan.
Steg 2

500 ml matolja – 4 msk vetemjöl (vanligt) – 4 msk potatismjöl eller majsmjöl – 1 tsk rökt paprikapulver – 1 tsk vitlökspulver – 1 tsk spiskummin – ¼ tsk bakpulver
Häll först matolja i en kastrull och ställ på medelvärme tills den når 180 C.
Blanda sedan alla torra ingredienser väl. Lägg ¼ av den torra mixen i en annan skål och blanda med 1-2 msk kallt vatten och blanda tills det blivit en tjock smet.
Lägg nu musslorna i smeten, blanda väl och överför sedan till resten av den torra blandningen. Se till att alla musslor är täckta med en fin skorpa. Stek musslorna i förvärmd olja i cirka 2-3 minuter eller tills de är fina och gyllenbruna.
Torka på en pappershandduk.
Steg 3

3 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron – 1 msk sriracha – 1 msk ketchup – skal från ½ lime – skal från ½ citron
Blanda alla ingredienser: Kikkoman Ponzu, sriracha, ketchup, skal från lime och citron – för att skapa en välblandad sås.
Steg 4
2 salladslökar – lite koriander till topping
Häll i de friterade musslorna i såsen och blanda tills alla musslor är väl glaserade. Skär sedan salladslöken och strö över tillsammans med korianderblad.
Tips:
Naturligtvis kan du servera Ponzu-glasyren i en liten skål vid sidan av och doppa musslor i den.
Du kan ersätta 1 tsk sriracha med 1 tsk Kikkoman Kimchi Spicy Chilisås.
Recept-ID: 1159
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer