Krispiga musslor i buffalo style med ponzu och chiliglasyr
Krispiga musslor i buffalo style med ponzu och chiliglasyr

Krispiga musslor i buffalo style med ponzu och chiliglasyr

2 1 Betyg
Total tid 25 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

Det här receptet är inspirerat av  kyckling i “Buffalo stil”. Superkrispiga panerade musslor, med en kryddig glasyr gjord på ponzusås, chili och citrus. Perfekt tilltugg till en fest eller filmkväll.

Ingredienser

2 Portioner
400 g
färska musslor
1 liter
vatten
500 ml
matolja
4 msk
vetemjöl (vanligt)
4 msk
potatismjöl eller majsmjöl
1 tsk
rökt paprikapulver
1 tsk
vitlökspulver
1 tsk
spiskummin
 ¼ tsk
bakpulver
 ½ tsk
salt
1 msk
sriracha
1 msk
ketchup
skal från ½ lime
skal från ½ citron
2 
salladslökar
lite koriander till topping

Förberedelse

Steg 1

400 g färska musslor – 1 liter vatten

Lägg musslorna i en kastrull, täck med vatten och sätt på medelhög värme. Koka tills skalen har öppnat sig (ca 5-7 min). Häll av dem och låt dem svalna i 3-4 minuter. Ta sedan loss musslorna från skalet och ställ åt sidan.

Steg 2

500 ml matolja – 4 msk vetemjöl (vanligt) – 4 msk potatismjöl eller majsmjöl – 1 tsk rökt paprikapulver – 1 tsk vitlökspulver – 1 tsk spiskummin –  ¼ tsk bakpulver

Häll först matolja i en kastrull och ställ på medelvärme tills den når 180 C. 
 
Blanda sedan alla torra ingredienser väl. Lägg ¼ av den torra mixen i en annan skål och blanda med 1-2 msk kallt vatten och blanda tills det blivit en tjock smet.
 
Lägg nu musslorna i smeten, blanda väl och överför sedan till resten av den torra blandningen. Se till att alla musslor är täckta med en fin skorpa. Stek musslorna i förvärmd olja i cirka 2-3 minuter eller tills de är fina och gyllenbruna.

Torka på en pappershandduk.

Steg 3

3 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron1 msk sriracha – 1 msk ketchup – skal från ½ lime – skal från ½ citron

Blanda alla ingredienser: Kikkoman Ponzu, sriracha, ketchup, skal från lime och citron – för att skapa en välblandad sås.

Steg 4

2  salladslökar – lite koriander till topping

Häll i de friterade musslorna i såsen och blanda tills alla musslor är väl glaserade. Skär sedan salladslöken och strö över tillsammans med korianderblad.

Tips:

Naturligtvis kan du servera Ponzu-glasyren i en liten skål vid sidan av och doppa musslor i den.
 
Du kan ersätta 1 tsk sriracha med 1 tsk Kikkoman Kimchi Spicy Chilisås.

Recept-ID: 1159

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

400 g färska musslor – 1 liter vatten

Lägg musslorna i en kastrull, täck med vatten och sätt på medelhög värme. Koka tills skalen har öppnat sig (ca 5-7 min). Häll av dem och låt dem svalna i 3-4 minuter. Ta sedan loss musslorna från skalet och ställ åt sidan.

500 ml matolja – 4 msk vetemjöl (vanligt) – 4 msk potatismjöl eller majsmjöl – 1 tsk rökt paprikapulver – 1 tsk vitlökspulver – 1 tsk spiskummin – ¼ tsk bakpulver

Häll först matolja i en kastrull och ställ på medelvärme tills den når 180 C. 
 
Blanda sedan alla torra ingredienser väl. Lägg ¼ av den torra mixen i en annan skål och blanda med 1-2 msk kallt vatten och blanda tills det blivit en tjock smet.
 
Lägg nu musslorna i smeten, blanda väl och överför sedan till resten av den torra blandningen. Se till att alla musslor är täckta med en fin skorpa. Stek musslorna i förvärmd olja i cirka 2-3 minuter eller tills de är fina och gyllenbruna.

Torka på en pappershandduk.

3 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron1 msk sriracha – 1 msk ketchup – skal från ½ lime – skal från ½ citron

Blanda alla ingredienser: Kikkoman Ponzu, sriracha, ketchup, skal från lime och citron – för att skapa en välblandad sås.

2 salladslökar – lite koriander till topping

Häll i de friterade musslorna i såsen och blanda tills alla musslor är väl glaserade. Skär sedan salladslöken och strö över tillsammans med korianderblad.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.