Champinjonbiffar i morotssås

Total tid 50 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
35 Min. Tillagningstid

Biffar gjorda av hirs med olika tillbehör är en av de bästa veganska rätterna, och de med champinjoner är lätta att tillaga och fyllda med smak. De är ett perfekt tillbehör till en morotssås full av värmande och aromatiska kryddor.

Ingredienser

2 Portioner

Sås:

3 
morötter
1 
lök
1 tsk
gurkmeja
 ½ tsk
mald koriander
2 
vitlöksklyftor
1 msk
olivolja
400 ml
vatten

Biffar:

100 g
hirs
1 
lök
120 g
champinjoner
1 msk
citronsaft
1 msk
olivolja
2 msk
hackad persilja
2 msk
hackad gräslök
1 nypa
peppar
Rapsolja för stekning

Dessutom:

1 
jalapenopeppar
Persilja till garnering
100 g
couscous
Näringsinnehåll (per portion): 2210 kJ  /  528 kcal
16,5 g Fett
16,5 g Protein
77 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skiva morötter och lök tunt, blanda dem med kryddorna och vitlöken, pressa genom en vitlökspress och fräs i olivolja. Häll i vattnet och låt sjuda på svag värme tills det är mjukt. Smaksätt med Kikkoman sojasås mindre salt och blanda till en slät sås.

Steg 2

Skölj hirsen och skålla den med kokande vatten. Tillsätt sedan dubbel mängd vatten och låt koka upp. Sänk värmen och koka i 12 minuter.

Steg 3

Tärna löken, riv champinjonerna med ett rivjärn och blanda dem med citronsaft. Fräs blandningen i olivolja tills champinjonerna blir mjuka och vätskan avdunstar.

Steg 4

Tillsätt champinjonerna och löken till den kokta hirsen, följt av örter, peppar och Kikkoman sojasås mindre salt. Blanda allt och forma till små biffar och stek sedan i olja tills de är gyllenbruna. Servera med morotssås, hackad jalapenopeppar, persilja och couscous.

Tip:

Istället för couscous kan du använda hirs alternativt servera rätten med pitabröd eller naan.

Recept-ID: 1208

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skiva morötter och lök tunt, blanda dem med kryddorna och vitlöken, pressa genom en vitlökspress och fräs i olivolja. Häll i vattnet och låt sjuda på svag värme tills det är mjukt. Smaksätt med Kikkoman sojasås mindre salt och blanda till en slät sås.

Skölj hirsen och skålla den med kokande vatten. Tillsätt sedan dubbel mängd vatten och låt koka upp. Sänk värmen och koka i 12 minuter.

Tärna löken, riv champinjonerna med ett rivjärn och blanda dem med citronsaft. Fräs blandningen i olivolja tills champinjonerna blir mjuka och vätskan avdunstar.

Tillsätt champinjonerna och löken till den kokta hirsen, följt av örter, peppar och Kikkoman sojasås mindre salt. Blanda allt och forma till små biffar och stek sedan i olja tills de är gyllenbruna. Servera med morotssås, hackad jalapenopeppar, persilja och couscous.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.