Champinjonbiffar i morotssås
Biffar gjorda av hirs med olika tillbehör är en av de bästa veganska rätterna, och de med champinjoner är lätta att tillaga och fyllda med smak. De är ett perfekt tillbehör till en morotssås full av värmande och aromatiska kryddor.
Ingredienser
Sås:
Biffar:
Dessutom:
Förberedelse
Steg 1
Skiva morötter och lök tunt, blanda dem med kryddorna och vitlöken, pressa genom en vitlökspress och fräs i olivolja. Häll i vattnet och låt sjuda på svag värme tills det är mjukt. Smaksätt med Kikkoman sojasås mindre salt och blanda till en slät sås.
Steg 2
Skölj hirsen och skålla den med kokande vatten. Tillsätt sedan dubbel mängd vatten och låt koka upp. Sänk värmen och koka i 12 minuter.
Steg 3
Tärna löken, riv champinjonerna med ett rivjärn och blanda dem med citronsaft. Fräs blandningen i olivolja tills champinjonerna blir mjuka och vätskan avdunstar.
Steg 4
Tillsätt champinjonerna och löken till den kokta hirsen, följt av örter, peppar och Kikkoman sojasås mindre salt. Blanda allt och forma till små biffar och stek sedan i olja tills de är gyllenbruna. Servera med morotssås, hackad jalapenopeppar, persilja och couscous.
Tip:
Istället för couscous kan du använda hirs alternativt servera rätten med pitabröd eller naan.
Recept-ID: 1208
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer