

Stekt brysselkål med guanciale och citron
Jordnära brysselkål tillsammans med välsmakande italiensk guanciale, syrlig inlagd citron och den skarpa sötman av syrligt äpple. En smakfull och mättande sidorätt som kompletterar alla huvudrätter.
Förberedelse
Steg 1

70 g italiensk guanciale, tärnad – 300 g brysselkål, putsad och halverad – 2 schalottenlökar
Hetta upp en stor stekpanna över direkt låga tills den är väldigt varm. Tillsätt den tärnade guancialen och stek i 3-4 minuter tills den är knaprig. Tillsätt brysselkålen och tärnad schalottenlök och fräs i 7-8 minuter tills de börjar bli bruna och mjukna.
Steg 2

1 inlagd citron, tunt skivad – 1 litet syrligt äpple – 5 g färska basilikablad – 20 g Pecorino Romano – 20 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 40 ml Kikkoman Teriyaki BBQ-sås med honung – 2 vitlöksklyftor
Tillsätt Kikkoman sojasås, Kikkoman Teriyaki BBQ-sås Honung och vitlökstärningar till guanciale, schalottenlök och brysselkål i pannan. Fortsätt koka i 1-2 minuter tills det bildas en fin, silkeslen sås som täcker alla brysselkål. Överför till ett serveringsfat. Garnera med den skivade inlagda citronen, syrliga äppeltärningar, färska basilikablad och riven pecorinoost.
Recept-ID: 1454
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer