Stekt brysselkål med guanciale och citron
Stekt brysselkål med guanciale och citron

Stekt brysselkål med guanciale och citron

Total tid 19 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
14 Min. Tillagningstid

Jordnära brysselkål tillsammans med välsmakande  italiensk guanciale, syrlig inlagd citron och den skarpa sötman av syrligt äpple. En smakfull och mättande sidorätt som kompletterar alla huvudrätter.

Ingredienser

2 Portioner
300 g
brysselkål, putsad och halverad
2 
schalottenlökar
70 g
italiensk guanciale, tärnad
2 
vitlöksklyftor
1 
inlagd citron, tunt skivad
1 
litet syrligt äpple
5 g
färska basilikablad
20 g
Pecorino Romano
Näringsinnehåll (per portion):1.340 kJ / 320 kcal
20 gFett
10 gProtein
25 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

70 g italiensk guanciale, tärnad – 300 g brysselkål, putsad och halverad – 2  schalottenlökar

Hetta upp en stor stekpanna över direkt låga tills den är väldigt varm. Tillsätt den tärnade guancialen och stek i 3-4 minuter tills den är knaprig. Tillsätt brysselkålen och tärnad schalottenlök och fräs i 7-8 minuter tills de börjar bli bruna och mjukna.

Steg 2

1  inlagd citron, tunt skivad – 1  litet syrligt äpple – 5 g färska basilikablad – 20 g Pecorino Romano – 20 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås40 ml Kikkoman Teriyaki BBQ-sås med honung2  vitlöksklyftor

Tillsätt Kikkoman sojasås, Kikkoman Teriyaki BBQ-sås Honung och vitlökstärningar till guanciale, schalottenlök och brysselkål i pannan. Fortsätt koka i 1-2 minuter tills det bildas en fin, silkeslen sås som täcker alla brysselkål. Överför till ett serveringsfat. Garnera med den skivade inlagda citronen, syrliga äppeltärningar, färska basilikablad och riven pecorinoost.

Recept-ID: 1454

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

70 g italiensk guanciale, tärnad – 300 g brysselkål, putsad och halverad – 2 schalottenlökar

Hetta upp en stor stekpanna över direkt låga tills den är väldigt varm. Tillsätt den tärnade guancialen och stek i 3-4 minuter tills den är knaprig. Tillsätt brysselkålen och tärnad schalottenlök och fräs i 7-8 minuter tills de börjar bli bruna och mjukna.

1 inlagd citron, tunt skivad – 1 litet syrligt äpple – 5 g färska basilikablad – 20 g Pecorino Romano – 20 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås40 ml Kikkoman Teriyaki BBQ-sås med honung2 vitlöksklyftor

Tillsätt Kikkoman sojasås, Kikkoman Teriyaki BBQ-sås Honung och vitlökstärningar till guanciale, schalottenlök och brysselkål i pannan. Fortsätt koka i 1-2 minuter tills det bildas en fin, silkeslen sås som täcker alla brysselkål. Överför till ett serveringsfat. Garnera med den skivade inlagda citronen, syrliga äppeltärningar, färska basilikablad och riven pecorinoost.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.