Kycklinggyros med pitabröd och tzatzikisås

Total tid 165 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tillagningstid
120 Min. Tid för marinering

Upptäck en ny smak av Grekland med våra kycklinggyros, i varmt pitabröd och med en syrlig twist på tzatzikisås, med en touch av Kikkoman Ponzu Lemon. En rätt som förenar tradition med modernt. Dessutom känns rätten både lätt och fräsch.

Ingredienser

2 Portioner

Kött:

2 msk
naturell yoghurt
3 
vitlöksklyftor
1 tsk
oregano
1 tsk
sött paprikapuver
 ½ tsk
torkad rosmarin
 ½ tsk
spiskummin
1 tsk
svart kummin
400 g
kycklinglår (utan skinn och ben)

Tzatziki sås:

1 
stor grön gurka
3 msk
majonnäs
3 msk
grekisk yoghurt
1 nypa
peppar
1 
vitlöksklyfta

Till servering:

 ½ knippe
mynta
2 
grekiska pitabröd
1 msk
granatäpplekärnor
Näringsinnehåll (per portion): 3072 kJ  /  735 kcal
26 g Fett
47 g Protein
62 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

2 msk naturell yoghurt – 4 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron3  vitlöksklyftor – 1 tsk oregano – 1 tsk sött paprikapulver –  ½ tsk torkad rosmarin –  ½ tsk spiskummin – 1 tsk svart kummin – 400 g kycklinglår (utan skinn och ben)

Till marinaden, blanda yoghurten med Kikkoman Ponzu Lemon i en skål. Tillsätt pressad vitlök och kryddorna och blanda väl. Låt kycklingen marinera i såsen under minst 2 timmar i kylen.

Steg 2

1  stor grön gurka – 3 msk majonnäs – 3 msk grekisk yoghurt – 2 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron1 nypa peppar – 1  vitlöksklyfta

För att förbereda tzatzikisåsen, riv den gröna gurkan i en skål. Tillsätt majonnäs, yoghurt, Kikkoman Ponzu Lemon och peppar. Tillsätt pressad vitlök och blanda allt ordentligt.

Steg 3

 ½ knippe mynta – 2  grekiska pitabröd – 1 msk granatäpplekärnor

Grilla kycklingen på en förvärmd grill i cirka 15 minuter. Servera i rostat pitabröd med tzatzikisåsen, hackad mynta och granatäpplekärnor.

Tips:

Den här rätten smakar också gott serverad med pommes frites.

Recept-ID: 1228

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

2 msk naturell yoghurt – 4 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron3  vitlöksklyftor – 1 tsk oregano – 1 tsk sött paprikapulver –  ½ tsk torkad rosmarin –  ½ tsk spiskummin – 1 tsk svart kummin – 400 g kycklinglår (utan skinn och ben)

Till marinaden, blanda yoghurten med Kikkoman Ponzu Lemon i en skål. Tillsätt pressad vitlök och kryddorna och blanda väl. Låt kycklingen marinera i såsen under minst 2 timmar i kylen.

1  stor grön gurka – 3 msk majonnäs – 3 msk grekisk yoghurt – 2 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron1 nypa peppar – 1  vitlöksklyfta

För att förbereda tzatzikisåsen, riv den gröna gurkan i en skål. Tillsätt majonnäs, yoghurt, Kikkoman Ponzu Lemon och peppar. Tillsätt pressad vitlök och blanda allt ordentligt.

 ½ knippe mynta – 2  grekiska pitabröd – 1 msk granatäpplekärnor

Grilla kycklingen på en förvärmd grill i cirka 15 minuter. Servera i rostat pitabröd med tzatzikisåsen, hackad mynta och granatäpplekärnor.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.