Kycklinggyros med pitabröd och tzatzikisås
Upptäck en ny smak av Grekland med våra kycklinggyros, i varmt pitabröd och med en syrlig twist på tzatzikisås, med en touch av Kikkoman Ponzu Lemon. En rätt som förenar tradition med modernt. Dessutom känns rätten både lätt och fräsch.
Ingredienser
Kött:
Tzatziki sås:
Till servering:
Förberedelse
Steg 1
2 msk naturell yoghurt – 4 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron – 3 vitlöksklyftor – 1 tsk oregano – 1 tsk sött paprikapulver – ½ tsk torkad rosmarin – ½ tsk spiskummin – 1 tsk svart kummin – 400 g kycklinglår (utan skinn och ben)
Till marinaden, blanda yoghurten med Kikkoman Ponzu Lemon i en skål. Tillsätt pressad vitlök och kryddorna och blanda väl. Låt kycklingen marinera i såsen under minst 2 timmar i kylen.
Steg 2
1 stor grön gurka – 3 msk majonnäs – 3 msk grekisk yoghurt – 2 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron – 1 nypa peppar – 1 vitlöksklyfta
För att förbereda tzatzikisåsen, riv den gröna gurkan i en skål. Tillsätt majonnäs, yoghurt, Kikkoman Ponzu Lemon och peppar. Tillsätt pressad vitlök och blanda allt ordentligt.
Steg 3
½ knippe mynta – 2 grekiska pitabröd – 1 msk granatäpplekärnor
Grilla kycklingen på en förvärmd grill i cirka 15 minuter. Servera i rostat pitabröd med tzatzikisåsen, hackad mynta och granatäpplekärnor.
Tips:
Den här rätten smakar också gott serverad med pommes frites.
Recept-ID: 1228
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer