Ugnsbakad cataplana med musslor och räkor
Ugnsbakad cataplana med musslor och räkor

Ugnsbakad cataplana med musslor och räkor

5 1 Betyg
Total tid85 Min.
25 Min.Tid för förberedelse
60 Min.Tillagningstid

En gryta, en läcker rätt: Denna aromatiska Cataplana med musslor och jätteräkor är lätt att göra och ger Medelhavets kryddor direkt till ditt bord.

Ingredienser

4 Portioner
1 kg
färska musslor
8 
råa kungsräkor, med huvud och skal på
500 g
fast potatis
1 
lök
1 
vitlöksklyfta
80 g
strimmigt bacon
400 g
plommontomater
2 
paprika (gul, röd)
6 msk
olivolja
2 tsk
söt paprika
1 msk
tomatpuré
250 ml
vitt vin
200 ml
fiskbuljong
2 
lagerblad
1 nypa
socker
3 
timjankvistar
 ½ knippe
färska korianderblad
2 msk
platta bladpersilja
Näringsinnehåll (per portion):2589 kJ / 617 kcal
22,9 gFett
42,9 gProtein
45,6 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Lägg musslorna och räkorna i kallt vatten.

Steg 2

Skölj, skala och skär potatisen i små bitar. Skölj sedan paprikan och plommontomater och skär dem i små bitar.

Steg 3

Tärna baconet grovt. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull på svag värme med resterande olivolja och bacon.

Steg 4

Tillsätt tomatpuré, paprika och lagerblad. Häll i det vita vinet och reducera vätskan till hälften.

Steg 5

Värm ugnen till 200 °C.

Steg 6

Tillsätt nu tomater, paprika, potatis och räkor. Tillsätt fiskfonden och smaka av med socker och Kikkoman sojasås. 

Steg 7

Lägg musslorna och räkorna i grytan och tillaga tillsammans i mitten av ugnen (20 Min.).

Steg 8

Hacka under tiden koriander och persilja, och plocka av timjanbladen. Garnera med färska kryddor före servering. 

Recept-ID: 1067

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Lägg musslorna och räkorna i kallt vatten.

Skölj, skala och skär potatisen i små bitar. Skölj sedan paprikan och plommontomater och skär dem i små bitar.

Tärna baconet grovt. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull på svag värme med resterande olivolja och bacon.

Tillsätt tomatpuré, paprika och lagerblad. Häll i det vita vinet och reducera vätskan till hälften.

Värm ugnen till 200 °C.

Tillsätt nu tomater, paprika, potatis och räkor. Tillsätt fiskfonden och smaka av med socker och Kikkoman sojasås. 

Lägg musslorna och räkorna i grytan och tillaga tillsammans i mitten av ugnen (20 Min.).

Hacka under tiden koriander och persilja, och plocka av timjanbladen. Garnera med färska kryddor före servering. 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07
08

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.