Ugnsbakad cataplana med musslor och räkor
En gryta, en läcker rätt: Denna aromatiska Cataplana med musslor och jätteräkor är lätt att göra och ger Medelhavets kryddor direkt till ditt bord.
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1
Lägg musslorna och räkorna i kallt vatten.
Steg 2
Skölj, skala och skär potatisen i små bitar. Skölj sedan paprikan och plommontomater och skär dem i små bitar.
Steg 3
Tärna baconet grovt. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull på svag värme med resterande olivolja och bacon.
Steg 4
Tillsätt tomatpuré, paprika och lagerblad. Häll i det vita vinet och reducera vätskan till hälften.
Steg 5
Värm ugnen till 200 °C.
Steg 6
Tillsätt nu tomater, paprika, potatis och räkor. Tillsätt fiskfonden och smaka av med socker och Kikkoman sojasås.
Steg 7
Lägg musslorna och räkorna i grytan och tillaga tillsammans i mitten av ugnen (20 Min.).
Steg 8
Hacka under tiden koriander och persilja, och plocka av timjanbladen. Garnera med färska kryddor före servering.
Recept-ID: 1067
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer