Knapriga vårrullar med skaldjursfyllning

Ingredienser

4 Portioner
1 
vitlöksklyfta
5 g
färsk ingefära
200 g
vitkål
0,3 
salladslök
1 nypa
salt
100 g
kycklingbröst
1 nypa
svartpeppar
50 g
bläckfisk
50 g
ansade räkor
50 g
lax
24 st
degplattor för gyoza-knyten
0,3 tsk
sesamolja
2 msk
vegetabilisk olja

Till dippsåsen:

2 
vinäger
 ½ tsk
sesamolja
chilipasta
Våra Japas är utformade som japanska tapas. Bara dubbla mängden av varje ingrediens och du kan servera fingermat som huvudrätt.
Näringsinnehåll (per portion): 1370 kJ  /  327 kcal
9,5 g Fett
18 g Protein
42,4 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Finhacka vitlöken, ingefäran och vitkålen mycket fint. Salta och pressa ut överflödigt vatten med hjälp av en bomullsduk. Mal kycklingbröstet i köttkvarn med 4 mm hålskiva och blanda väl med vitkålsblandningen.

Steg 2

Dra av skinnet från bläckfisken, skölj, rensa och grovhacka räkorna och laxen. Blanda fisk- och skaldjuren i en skål med Kikkoman Naturligt bryggd sojasås.

Steg 3

Marinera det hela i kylskåpet i minst 10–15 minuter. Blanda sedan fisk- och skaldjuren med kycklingen och vitkålsblandningen.

Steg 4

Lägg en sked fyllning längs med varje gyozaplatta och forma till en sluten cylinder. Rullen håller bättre om degkanterna fuktas med vatten innan de rullas. 

Steg 5

Fritera rullarna knapriga och guldbruna i oljeblandningen i en panna. Serveras varma med dippsåsen och en valfri krispig sallad.

Recept-ID: 447

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Finhacka vitlöken, ingefäran och vitkålen mycket fint. Salta och pressa ut överflödigt vatten med hjälp av en bomullsduk. Mal kycklingbröstet i köttkvarn med 4 mm hålskiva och blanda väl med vitkålsblandningen.

Dra av skinnet från bläckfisken, skölj, rensa och grovhacka räkorna och laxen. Blanda fisk- och skaldjuren i en skål med Kikkoman Naturligt bryggd sojasås.

Marinera det hela i kylskåpet i minst 10–15 minuter. Blanda sedan fisk- och skaldjuren med kycklingen och vitkålsblandningen.

Lägg en sked fyllning längs med varje gyozaplatta och forma till en sluten cylinder. Rullen håller bättre om degkanterna fuktas med vatten innan de rullas. 

Fritera rullarna knapriga och guldbruna i oljeblandningen i en panna. Serveras varma med dippsåsen och en valfri krispig sallad.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.