Soja-, apelsin- och honungsglaserad kalkon
Stekt kalkon i apelsinjuice, honung och Kikkoman sojasåsmarinad serverad med brysselkål – så här smakar julen!
Förberedelse
Steg 1
För fyllningen Skär baguetten i små tärningar för fyllningen. Fräs bacon i en panna med 3 msk vegetabilisk olja. Tillsätt tärnad baguett och stek.
Steg 2
Lägg sedan i en skål och häll över mjölk och 4 msk sojasås. Tillsätt ägget och riven muskotnöt och blanda allt väl.
Steg 3
Sätt in en ugnsform i ugnen och värm till 160 °C.
Steg 4
Fyll kalkonen i nacken med brödblandningen och lägg i en ugnsform. Tillaga i ugnen i ca. 90 minuter eller enligt instruktioner.
Steg 5
Blanda honung, apelsinjuice och 4 msk Kikkoman sojasås för att göra en glasyr. Efter en timmes tillagning, borsta regelbundet skalet på kalkonen med apelsin-sojaglasyren.
Steg 6
Tvätta och torka under tiden potatisen, brysselkålen och palsternackan. Skala potatisen och lägg den i kallt vatten. Koka potatisen ca. en halvtimme tills den är kokt innan kalkonen är klar.
Steg 7
Skala palsternackan och skär efter önskemål. Ta bort de yttre bladen från brysselkålen, putsa stjälken, skär dem i kors och blanchera dem sedan i kokande vatten i ca. 4 minuter.
Steg 8
Tillsätt palsternackan och brysselkålen till kalkonen i stekformen den sista halvtimmen.
Steg 9
Skär granatäpplet på mitten och knacka på utsidan med en sked, håll granatäpplet över en skål för att fånga upp fröna som faller ut.
Steg 10
Höj ugnsvärmen till 200 °C och bryn kalkonen de sista 10 minuterna. Kom ihåg att fortsätta borsta huden med glasyren medan du gör detta.
Steg 11
Servera till sist kalkonen med potatisen, palsternackan och brysselkålen och garnera med granatäpplekärnor.
Recept-ID: 1089
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer