Teriyakiräkor med mun mushrooms/black fungus (eller annan valfri svamp om du inte hittar mushrooms/black fungus )
Teriyakiräkor med mun mushrooms/black fungus (eller annan valfri svamp om du inte hittar mushrooms/black fungus )

Teriyakiräkor med mun mushrooms/black fungus (eller annan valfri svamp om du inte hittar mushrooms/black fungus )

Total tid15 Min.
10 Min.Tid för förberedelse
5 Min.Tillagningstid

Svarta tigerräkor i Kikkoman Teriyakisås med sesam, glasnudlar, grön paprika, morötter och black  fungus /Mun-mushrooms (torkad svamp).

Ingredienser

2 Portioner
100 g
glasnudlar (½ förpackning)
12 
svarta tigerräkor
15 g
skivad torkad Mun-Mushrooms (torkad svamp)
50 g
grön paprika
50 g
morot
1 
schalottenlök
1 cm
ingefära
 ½ 
chili
3 ½ 
vitlöksklyftor
2 ½ msk
olja
 ¼ 
lime
3 msk
vatten
2 msk
koriander
1 tsk
sesamfrön
1 msk
grön salladslök
Näringsinnehåll (per portion):1731 kJ / 413.5 kcal
12 gFett
18 gProtein
58,1 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

100 g glasnudlar (½ förpackning)

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem rinna av.

Steg 2

12  svarta tigerräkor – 15 g skivad torkad Mun-mushrooms (torkad svamp)

Rengör räkorna genom att ta bort skalen. Häll kokande vatten över den torkade svampen och blötlägg i 10 minuter.

Steg 3

50 g grön paprika – 50 g morot – 1  schalottenlök – 1 cm ingefära –  ½  chili – 3 ½  vitlöksklyftor – 2 ½ msk olja

Skär grön paprika i strimlor och moroten i tändstickor. Finhacka schalottenlök, ingefära, chili och vitlök. Häll olja i en panna och stek i ca 1 minut. Tillsätt schalottenlök, ingefära, vitlök, grön paprika, morot, Mun-mushroom och räkor.

Steg 4

3 msk Kikkoman Teriyakisås med rostade sesamfrön ¼  lime – 3 msk vatten – 2 msk koriander – 1 tsk sesamfrön – 1 msk grön vårlök

Stek i 1 minut. Tillsätt de kokta nudlarna och chilin. Stek i 2-3 minuter, tillsätt sedan Kikkoman Teriyakisås med sesam, limejuice och vatten. Blanda väl. Strö över koriander och sesamfrön och garnera med hackad salladslök på den färdiga rätten.

Tips:

Denna rätt kan även tillagas med tofu.

Recept-ID: 1215

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

100 g glasnudlar (½ förpackning)

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem rinna av.

12 svarta tigerräkor – 15 g skivad torkad Mun-mushrooms (torkad svamp)

Rengör räkorna genom att ta bort skalen. Häll kokande vatten över den torkade svampen och blötlägg i 10 minuter.

50 g grön paprika – 50 g morot – 1 schalottenlök – 1 cm ingefära – ½ chili – 3 ½ vitlöksklyftor – 2 ½ msk olja

Skär grön paprika i strimlor och moroten i tändstickor. Finhacka schalottenlök, ingefära, chili och vitlök. Häll olja i en panna och stek i ca 1 minut. Tillsätt schalottenlök, ingefära, vitlök, grön paprika, morot, Mun-mushroom och räkor.

3 msk Kikkoman Teriyakisås med rostade sesamfrön ¼ lime – 3 msk vatten – 2 msk koriander – 1 tsk sesamfrön – 1 msk grön vårlök

Stek i 1 minut. Tillsätt de kokta nudlarna och chilin. Stek i 2-3 minuter, tillsätt sedan Kikkoman Teriyakisås med sesam, limejuice och vatten. Blanda väl. Strö över koriander och sesamfrön och garnera med hackad salladslök på den färdiga rätten.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.