Teriyakiräkor med mun mushrooms/black fungus (eller annan valfri svamp om du inte hittar mushrooms/black fungus )
Svarta tigerräkor i Kikkoman Teriyakisås med sesam, glasnudlar, grön paprika, morötter och black fungus /Mun-mushrooms (torkad svamp).
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1
100 g glasnudlar (½ förpackning)
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem rinna av.
Steg 2
12 svarta tigerräkor – 15 g skivad torkad Mun-mushrooms (torkad svamp)
Rengör räkorna genom att ta bort skalen. Häll kokande vatten över den torkade svampen och blötlägg i 10 minuter.
Steg 3
50 g grön paprika – 50 g morot – 1 schalottenlök – 1 cm ingefära – ½ chili – 3 ½ vitlöksklyftor – 2 ½ msk olja
Skär grön paprika i strimlor och moroten i tändstickor. Finhacka schalottenlök, ingefära, chili och vitlök. Häll olja i en panna och stek i ca 1 minut. Tillsätt schalottenlök, ingefära, vitlök, grön paprika, morot, Mun-mushroom och räkor.
Steg 4
3 msk Kikkoman Teriyakisås med rostade sesamfrön – ¼ lime – 3 msk vatten – 2 msk koriander – 1 tsk sesamfrön – 1 msk grön vårlök
Stek i 1 minut. Tillsätt de kokta nudlarna och chilin. Stek i 2-3 minuter, tillsätt sedan Kikkoman Teriyakisås med sesam, limejuice och vatten. Blanda väl. Strö över koriander och sesamfrön och garnera med hackad salladslök på den färdiga rätten.
Tips:
Denna rätt kan även tillagas med tofu.
Recept-ID: 1215
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer