Vegetarisk smörgås med hummus
Vegetarisk smörgås med hummus

Vegetarisk smörgås med hummus

5 1 Betyg
Total tid 30 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

Krispiga färska grönsaker och smakrik, krämig hummus i en smakrik brödwrap – den här läckra vegetariska smörgåsen är snabb och enkel att göra och perfekt för lunchlådor eller när du är på språng.

Ingredienser

2 Portioner
1 
burk kikärter (avrunnen vikt 240 g)
1 msk
linfröolja
Nymalen peppar
1 
liten morot
1 
liten zucchini
1 
rödlök
1 
liten röd paprika
1 
liten aubergine
2 msk
olivolja
2 tsk
honung
40 g
rucola
2 
flabatta (platta ciabattabröd)
Näringsinnehåll (per portion):2.685 kJ / 641 kcal
19,8 gFett
20,4 gProtein
87,8 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1  burk kikärter (avrunnen vikt 240 g) – 2 msk Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice1 msk linfröolja – Nymalen peppar – 1 msk Kikkoman Teriyakisås med rostad vitlök

Värm ugnen till 200°C. Till hummusen, häll av kikärtorna och puréa hälften av dem med 2 msk Kikkoman Yuzu Ponzu och 2 msk vatten. Lägg de återstående kikärtorna i en liten ugnsform, blanda med linfröoljan, lite peppar och 1 msk Kikkoman Teriyaki-sås med vitlök och rosta sedan i den förvärmda ugnen i ca. 15 minuter.

Steg 2

1  liten morot – 1  liten zucchini – 1  rödlök – 1  liten röd paprika – 1  liten aubergine – 2 msk olivolja – 3 msk Kikkoman Teriyakisås med rostad vitlök – Nymalen peppar

Förbered grönsakerna och skär dem i skivor ca. 2 mm tjocka eller bitar ca 2 cm stora. Blanda med olivoljan, 3 msk Kikkoman Teriyaki-sås med vitlök och lite peppar. Bred ut på en grillplåt och grilla i ca. 15 minuter, beroende på hur mjuka du gillar dem. Alternativt kan du laga dem i en grillpanna på spisen eller i ugnen med hjälp av grillfunktionen.

Steg 3

2 msk Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice2 tsk honung – 40 g rucola – 2  flabatta (platta ciabattabröd)

För att göra dressingen, blanda 2 msk Kikkoman Yuzu Ponzu med honungen. Tvätta och torka rucolan. Skär upp flabattan och täck båda sidor med hummus. Toppa de nedre halvorna med rucola och grillade grönsaker, ringla över dressingen och lägg de övre halvorna ovanpå. Garnera med några krispiga kikärtor efter önskemål och servera resten vid sidan av med eventuella överblivna grönsaker.

Tips:

Prova att lägga till ett lager getost för extra smak.

Recept-ID: 1540

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

1 burk kikärter (avrunnen vikt 240 g) – 2 msk Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice1 msk linfröolja – Nymalen peppar – 1 msk Kikkoman Teriyakisås med rostad vitlök

Värm ugnen till 200°C. Till hummusen, häll av kikärtorna och puréa hälften av dem med 2 msk Kikkoman Yuzu Ponzu och 2 msk vatten. Lägg de återstående kikärtorna i en liten ugnsform, blanda med linfröoljan, lite peppar och 1 msk Kikkoman Teriyaki-sås med vitlök och rosta sedan i den förvärmda ugnen i ca. 15 minuter.

1 liten morot – 1 liten zucchini – 1 rödlök – 1 liten röd paprika – 1 liten aubergine – 2 msk olivolja – 3 msk Kikkoman Teriyakisås med rostad vitlök – Nymalen peppar

Förbered grönsakerna och skär dem i skivor ca. 2 mm tjocka eller bitar ca 2 cm stora. Blanda med olivoljan, 3 msk Kikkoman Teriyaki-sås med vitlök och lite peppar. Bred ut på en grillplåt och grilla i ca. 15 minuter, beroende på hur mjuka du gillar dem. Alternativt kan du laga dem i en grillpanna på spisen eller i ugnen med hjälp av grillfunktionen.

2 msk Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice2 tsk honung – 40 g rucola – 2 flabatta (platta ciabattabröd)

För att göra dressingen, blanda 2 msk Kikkoman Yuzu Ponzu med honungen. Tvätta och torka rucolan. Skär upp flabattan och täck båda sidor med hummus. Toppa de nedre halvorna med rucola och grillade grönsaker, ringla över dressingen och lägg de övre halvorna ovanpå. Garnera med några krispiga kikärtor efter önskemål och servera resten vid sidan av med eventuella överblivna grönsaker.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Receptinspiration

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.