Moong dal med pumpa, mango och kokos
Moong dal med pumpa, mango och kokos

Moong dal med pumpa, mango och kokos

Total tid 1 tim. 29 Min.
30 Min. Tid för förberedelse
37 Min. Tillagningstid
2 Min. Tid för kylning

Krämiga gula linser med butternutpumpa, mango och kokosmjölk, lätt kryddade och smaksatta med Kikkoman sojasås med mindre salt. Serveras med roti-bröd och morots-ingefära coleslaw för fräschör och krispighet.

Ingredienser

2 Portioner

Dal:

150 g
butternutpumpa
150 g
gula linser (moong dal)
 ½ tsk
gurkmeja
350 ml
vatten
60 g
schalottenlök, tärnad
100 g
kokosolja
1 msk
vitlöksklyftor, hackade
2 
riven ingefära
 ½ tsk
kokosmjölk
150 ml
kokosmjölk
50 g
mango, skuren i stora tärningar
40 g
spenat
1 msk
limejuice

Roti:

150 g
fullkornsmjöl
20 g
extra mjöl att strö över
100 ml
varmt vatten
20 g
smält skirat smör (ghee)

Morots- och ingefärssallad:

150 g
grovriven morot
1 msk
hackad ingefära
1 tsk
svarta senapsfrön
1 msk
olja

Dekoration:

 ½ tsk
torkade chiliflingor
Några korianderblad

Förberedelse

Steg 1

150 g butternutpumpa – 150 g gula linser (moong dal) –  ½ tsk gurkmeja – 350 ml vatten – 60 g schalottenlök, tärnad – 100 g röd paprika, tärnad – 1 msk kokosolja – 2  vitlöksklyftor, hackade –  ½ tsk ingefära, riven – 150 ml kokosmjölk – 50 g mango, skuren i stora tärningar – 40 g spenat – 1 msk limejuice – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås

Skala squashen och skär den i stora tärningar. Koka linserna med squashen och gurkmejan i vattnet i 20 minuter. Fräs schalottenlök och röd paprika i kokosoljan i en stekpanna i 2–3 minuter, tillsätt sedan vitlök och ingefära och koka i 30 sekunder. Rör i de kokta linserna med squashen, häll i kokosmjölken och låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt mango och spenat och koka i 1–2 minuter. Smaksätt med limejuice och Kikkoman sojasås med mindre salt.

Steg 2

150 ml fullkornsmjöl – 20 g extra mjöl för utbakning – 100 ml varmt vatten – 20 g smält skirat smör (ghee)

Blanda 150 g fullkornsmjöl med det varma vattnet och knåda degen i cirka 5 minuter. Låt vila i 20 minuter i en skål täckt med en fuktig handduk eller plastfolie. Dela degen i 4 bitar och forma till bollar. Pudra lätt med resterande 20 g mjöl innan du kavlar ut dem och rulla sedan till tunna rotis. Värm en torr panna på medelhög värme och stek varje roti i 3 minuter på varje sida tills det blir gyllenbruna bubblor och bränns. Pensla varje sida med smält ghee före servering.

Steg 3

150 g morot, grovt riven – 1 msk ingefära, hackad – 1 tsk svarta senapsfrön – 2 msk olja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås ½ tsk torkade chiliflingor – Några korianderblad

Fräs ingefära och senapsfrön i oljan i minst 20 sekunder, ta sedan bort från värmen och låt svalna i 2 minuter. Tillsätt till den rivna moroten, smaksätt med Kikkoman sojasås med mindre salt och blanda väl. Garnera dalen med de torkade chiliflingorna och korianderbladen. Servera med roti och morots- och ingefärssallad.

Recept-ID: 1602

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

150 g butternutpumpa – 150 g gula linser (moong dal) – ½ tsk gurkmeja – 350 ml vatten – 60 g schalottenlök, tärnad – 100 g röd paprika, tärnad – 1 msk kokosolja – 2 vitlöksklyftor, hackade – ½ tsk ingefära, riven – 150 ml kokosmjölk – 50 g mango, skuren i stora tärningar – 40 g spenat – 1 msk limejuice – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås

Skala squashen och skär den i stora tärningar. Koka linserna med squashen och gurkmejan i vattnet i 20 minuter. Fräs schalottenlök och röd paprika i kokosoljan i en stekpanna i 2–3 minuter, tillsätt sedan vitlök och ingefära och koka i 30 sekunder. Rör i de kokta linserna med squashen, häll i kokosmjölken och låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt mango och spenat och koka i 1–2 minuter. Smaksätt med limejuice och Kikkoman sojasås med mindre salt.

150 ml fullkornsmjöl – 20 g extra mjöl för utbakning – 100 ml varmt vatten – 20 g smält skirat smör (ghee)

Blanda 150 g fullkornsmjöl med det varma vattnet och knåda degen i cirka 5 minuter. Låt vila i 20 minuter i en skål täckt med en fuktig handduk eller plastfolie. Dela degen i 4 bitar och forma till bollar. Pudra lätt med resterande 20 g mjöl innan du kavlar ut dem och rulla sedan till tunna rotis. Värm en torr panna på medelhög värme och stek varje roti i 3 minuter på varje sida tills det blir gyllenbruna bubblor och bränns. Pensla varje sida med smält ghee före servering.

150 g morot, grovt riven – 1 msk ingefära, hackad – 1 tsk svarta senapsfrön – 2 msk olja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås ½ tsk torkade chiliflingor – Några korianderblad

Fräs ingefära och senapsfrön i oljan i minst 20 sekunder, ta sedan bort från värmen och låt svalna i 2 minuter. Tillsätt till den rivna moroten, smaksätt med Kikkoman sojasås med mindre salt och blanda väl. Garnera dalen med de torkade chiliflingorna och korianderbladen. Servera med roti och morots- och ingefärssallad.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.