

Moong dal med pumpa, mango och kokos
Krämiga gula linser med butternutpumpa, mango och kokosmjölk, lätt kryddade och smaksatta med Kikkoman sojasås med mindre salt. Serveras med roti-bröd och morots-ingefära coleslaw för fräschör och krispighet.
Ingredienser
Dal:
Roti:
Morots- och ingefärssallad:
Dekoration:
Förberedelse
Steg 1

150 g butternutpumpa – 150 g gula linser (moong dal) – ½ tsk gurkmeja – 350 ml vatten – 60 g schalottenlök, tärnad – 100 g röd paprika, tärnad – 1 msk kokosolja – 2 vitlöksklyftor, hackade – ½ tsk ingefära, riven – 150 ml kokosmjölk – 50 g mango, skuren i stora tärningar – 40 g spenat – 1 msk limejuice – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås
Skala squashen och skär den i stora tärningar. Koka linserna med squashen och gurkmejan i vattnet i 20 minuter. Fräs schalottenlök och röd paprika i kokosoljan i en stekpanna i 2–3 minuter, tillsätt sedan vitlök och ingefära och koka i 30 sekunder. Rör i de kokta linserna med squashen, häll i kokosmjölken och låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt mango och spenat och koka i 1–2 minuter. Smaksätt med limejuice och Kikkoman sojasås med mindre salt.
Steg 2

150 ml fullkornsmjöl – 20 g extra mjöl för utbakning – 100 ml varmt vatten – 20 g smält skirat smör (ghee)
Blanda 150 g fullkornsmjöl med det varma vattnet och knåda degen i cirka 5 minuter. Låt vila i 20 minuter i en skål täckt med en fuktig handduk eller plastfolie. Dela degen i 4 bitar och forma till bollar. Pudra lätt med resterande 20 g mjöl innan du kavlar ut dem och rulla sedan till tunna rotis. Värm en torr panna på medelhög värme och stek varje roti i 3 minuter på varje sida tills det blir gyllenbruna bubblor och bränns. Pensla varje sida med smält ghee före servering.
Steg 3

150 g morot, grovt riven – 1 msk ingefära, hackad – 1 tsk svarta senapsfrön – 2 msk olja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – ½ tsk torkade chiliflingor – Några korianderblad
Fräs ingefära och senapsfrön i oljan i minst 20 sekunder, ta sedan bort från värmen och låt svalna i 2 minuter. Tillsätt till den rivna moroten, smaksätt med Kikkoman sojasås med mindre salt och blanda väl. Garnera dalen med de torkade chiliflingorna och korianderbladen. Servera med roti och morots- och ingefärssallad.
Recept-ID: 1602
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer







![[Translate to Schwedisch:] [Translate to Schwedisch:]](https://www.kikkoman.se/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)

![[Translate to Schwedisch:] [Translate to Schwedisch:]](https://www.kikkoman.se/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)









