Koreansk Eggdrop-macka – bulgogi-stil
Koreansk Eggdrop-macka – bulgogi-stil

Koreansk Eggdrop-macka – bulgogi-stil

4,7 27 Betyg
Total tid 20 Min.
12 Min. Tid för förberedelse
8 Min. Tillagningstid
10 Min. Tid för marinering

Denna trend från Korea erövrar mer än bara frukostbord. Den kombinerar fluffig äggröra, lätt och söt brioche, nötkött av bästa kvalitet och doftande ost – allt med bara en hint av kryddighet.

Ingredienser

2 Portioner
200 g
oxfilé
4 tsk
vegetabilisk olja
1 msk
rostade sesamfrön
2 msk
lätt majonnäs
2 
skivor brioche eller mjölkbröd (tjockt skuret, 6–8 cm)
4 
blad grön sallad (t.ex. lollo bionda, romansallad eller isbergssallad)
4 
ägg
2 msk
keso
 ½ tsk
farinsocker
Nymalen peppar
2 
skivor ost (t.ex. cheddar)
Näringsinnehåll (per portion):3.265 kJ / 781 kcal
42,7 gFett
53,9 gProtein
43 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

200 g oxfilé – 3 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås med honung1 msk rostade sesamfrön – 1 msk vegetabilisk olja

Torka oxfilén och skär i tunna strimlor. Blanda med 3 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås honung och marinera i ca 10 minuter. Stek sedan i het olja i en stor teflonpanna i 2–3 minuter och blanda med sesamfröna.

Steg 2

2 msk lätt majonnäs – 1 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås med honung2  skivor brioche eller mjölkbröd (tjockt skuret, 6–8 cm) – 4  blad grön sallad (t.ex. lollo bionda, romansallad eller isbergssallad)

För att göra såsen, blanda majonnäsen med 1 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås honung. Skiva briochen eller brödet nästan hela vägen igenom och bred ut ca. två tredjedelar av såsen på insidan. Tvätta och torka salladen.

Steg 3

4  ägg – 2 msk keso –  ½ tsk farinsocker – 1 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås med honung – Nymalen peppar – 1 tsk vegetabilisk olja

Vispa äggen med keso, farinsocker och 1 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås honung tills det blir ljust och skummande. Krydda med peppar och stek i het olja i en liten teflonpanna tills det är fluffigt.

Steg 4

2 tsk Kikkoman rostad sesamolja1 tsk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi2  skivor ost (t.ex. cheddar)

Blanda Kikkoman Rostad Sesamolja med Kikkoman Kimchi chilisås för att göra dressingen. Fyll brödet med sallad, nötkött, ägg och ost.

Steg 5

Fäst eventuellt den nedre halvan av bröden med smörpapper. Garnera med resten av såsen, ringla över dressingen och servera.

Tips:

Den här smörgåsen smakar även bra till nygrillad laxfilé eller räkor istället för nötkött.

Recept-ID: 1542

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

200 g oxfilé – 3 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås med honung1 msk rostade sesamfrön – 1 msk vegetabilisk olja

Torka oxfilén och skär i tunna strimlor. Blanda med 3 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås honung och marinera i ca 10 minuter. Stek sedan i het olja i en stor teflonpanna i 2–3 minuter och blanda med sesamfröna.

2 msk lätt majonnäs – 1 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås med honung2 skivor brioche eller mjölkbröd (tjockt skuret, 6–8 cm) – 4 blad grön sallad (t.ex. lollo bionda, romansallad eller isbergssallad)

För att göra såsen, blanda majonnäsen med 1 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås honung. Skiva briochen eller brödet nästan hela vägen igenom och bred ut ca. två tredjedelar av såsen på insidan. Tvätta och torka salladen.

4 ägg – 2 msk keso – ½ tsk farinsocker – 1 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås med honung – Nymalen peppar – 1 tsk vegetabilisk olja

Vispa äggen med keso, farinsocker och 1 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås honung tills det blir ljust och skummande. Krydda med peppar och stek i het olja i en liten teflonpanna tills det är fluffigt.

2 tsk Kikkoman rostad sesamolja1 tsk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi2 skivor ost (t.ex. cheddar)

Blanda Kikkoman Rostad Sesamolja med Kikkoman Kimchi chilisås för att göra dressingen. Fyll brödet med sallad, nötkött, ägg och ost.

Fäst eventuellt den nedre halvan av bröden med smörpapper. Garnera med resten av såsen, ringla över dressingen och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Receptinspiration

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.