Ugnsbakade sommarrullar med lax, mango och ris
Ugnsbakade sommarrullar med lax, mango och ris

Ugnsbakade sommarrullar med lax, mango och ris

5 1 Betyg
Total tid 40 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid
15 Min. Tid för kylning

Färska med härlig konsistens, dessa krispiga sommarrullar är packade med lax, mango och gurka, inslagna i rispapper och serverade med två dippar – en krämig, en sesam – var och en berikad med Kikkoman-såser.

Ingredienser

2 Portioner

Sommarrullar:

50 g
basmatiris
150 g
laxfilé
1 msk
sesamfrön
6 
rispapper
 ½ 
lång gurka
1 
mango
1 msk
svarta sesamfrön

Dipp:

150 g
grädde
1 tsk
citronjuice
1 msk
vatten
 ½ tsk
mald svartpeppar
Näringsinnehåll (per portion):2.134 kJ / 510 kcal
32 gFett
17 gProtein
34 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

50 g basmatiris – 150 g laxfilé – 2 msk Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål1 msk sesamfrön

Koka riset tills det är genomkokt, ställ sedan åt sidan för att svalna. Skär laxen i tärningar, blanda med Kikkoman Pokesås och sesamfrön, grädda sedan i 200°C i 10 minuter i en airfryer eller 15 minuter i ugnen.

Steg 2

6  ark rispapper –  ½  lång gurka – 1  mango

Skär gurkan och mangon i strimlor. Blötlägg varje ark rispapper i vatten tills det är mjukt.

Steg 3

1 msk svarta sesamfrön

Lägg en portion ris, lax, gurka och mango på varje ark rispapper och strö över sesamfröna. Linda tätt.

Steg 4

150 g grädde – 2 msk Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål1 tsk citronjuice

Blanda grädden, Kikkoman Pokesås och citronjuice för att göra den första dippen.

Steg 5

2 msk Kikkoman Sesamsås1 msk vatten –  ½ tsk mald svartpeppar

Blanda Kikkoman Sesamsås, vatten och svartpeppar för att göra den andra dippen. Servera sommarrullarna med den gräddiga dippen och sesamdippen.

Recept-ID: 1528

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

50 g basmatiris – 150 g laxfilé – 2 msk Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål1 msk sesamfrön

Koka riset tills det är genomkokt, ställ sedan åt sidan för att svalna. Skär laxen i tärningar, blanda med Kikkoman Pokesås och sesamfrön, grädda sedan i 200°C i 10 minuter i en airfryer eller 15 minuter i ugnen.

6 ark rispapper – ½ lång gurka – 1 mango

Skär gurkan och mangon i strimlor. Blötlägg varje ark rispapper i vatten tills det är mjukt.

1 msk svarta sesamfrön

Lägg en portion ris, lax, gurka och mango på varje ark rispapper och strö över sesamfröna. Linda tätt.

150 g grädde – 2 msk Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål1 tsk citronjuice

Blanda grädden, Kikkoman Pokesås och citronjuice för att göra den första dippen.

2 msk Kikkoman Sesamsås1 msk vatten – ½ tsk mald svartpeppar

Blanda Kikkoman Sesamsås, vatten och svartpeppar för att göra den andra dippen. Servera sommarrullarna med den gräddiga dippen och sesamdippen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.