

Ugnsbakade sommarrullar med lax, mango och ris
Färska med härlig konsistens, dessa krispiga sommarrullar är packade med lax, mango och gurka, inslagna i rispapper och serverade med två dippar – en krämig, en sesam – var och en berikad med Kikkoman-såser.
Förberedelse
Steg 1

50 g basmatiris – 150 g laxfilé – 2 msk Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål – 1 msk sesamfrön
Koka riset tills det är genomkokt, ställ sedan åt sidan för att svalna. Skär laxen i tärningar, blanda med Kikkoman Pokesås och sesamfrön, grädda sedan i 200°C i 10 minuter i en airfryer eller 15 minuter i ugnen.
Steg 2

6 ark rispapper – ½ lång gurka – 1 mango
Skär gurkan och mangon i strimlor. Blötlägg varje ark rispapper i vatten tills det är mjukt.
Steg 3

1 msk svarta sesamfrön
Lägg en portion ris, lax, gurka och mango på varje ark rispapper och strö över sesamfröna. Linda tätt.
Steg 4

150 g grädde – 2 msk Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål – 1 tsk citronjuice
Blanda grädden, Kikkoman Pokesås och citronjuice för att göra den första dippen.
Steg 5

2 msk Kikkoman Sesamsås – 1 msk vatten – ½ tsk mald svartpeppar
Blanda Kikkoman Sesamsås, vatten och svartpeppar för att göra den andra dippen. Servera sommarrullarna med den gräddiga dippen och sesamdippen.
Recept-ID: 1528
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer