Somriga & krispiga tofu-rullar
Somriga & krispiga tofu-rullar

Somriga & krispiga tofu-rullar

4,7 23 Betyg
Total tid 40 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid
10 Min. Tid för marinering

Gyllene sommarrullar fyllda med krispiga grönsaker, sallad och soja- och sesammarinerad tofu, inslagna i rispapper och ugnsbakade för att bli extra krispiga. Serveras med en citrus- och ingefärsdipp, de är lätta, mättande och fyllda med umamismak.

Ingredienser

2 Portioner
200 g
tofu
 ¼ tsk
mald svartpeppar
1 ½ tsk
riven ingefära
1 
vitlöksklyfta, krossad
1 msk
vegetabilisk olja
1 
morot
1 
gurka
4 
isbergssalladsblad
7 
ark rispapper

alternativt:

2 msk
honung (eller lönnsirap)
1 
chili, finhackad
1 tsk
rostade sesamfrön
1 msk
salladslök, hackad
Näringsinnehåll (per portion):1.758 kJ / 420 kcal
26 gFett
15 gProtein
30 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

200 g tofu – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ¼ tsk mald svartpeppar –  ½ tsk riven ingefära – 1  vitlöksklyfta, krossad

Skär tofun i tärningar. Lägg i en skål med Kikkoman Rostad Sesamolja, Kikkoman naturligt bryggd sojasås, svartpeppar, riven ingefära och pressad vitlök. Blanda väl för att täcka varje bit tofu med kryddan.

Steg 2

1 msk vegetabilisk olja – 1  morot – 1  gurka – 4  isbergssalladsblad

Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt den marinerade tofun och stek tills den är gyllenbrun på alla sidor. Skär moroten och gurkan i tunna strimlor och salladen i små bitar.

Steg 3

7  ark rispapper – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja

Blötlägg rispappersarken i varmt vatten och torka dem försiktigt. Lägg grönsakerna och tofun på varje ark och rulla ihop dem. Pensla med Kikkoman sesamolja och grädda i en förvärmd ugn på 200°C eller i en airfryer i 15 minuter.

Steg 4

75 ml Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice75 ml Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron2 msk honung (eller lönnsirap) – 1  chili, finhackad – 1 tsk riven ingefära

Blanda Kikkoman Yuzu Ponzu (eller Kikkoman Ponzu Lemon) med honung, finhackad chili och ingefära i en skål.

Steg 5

1 tsk rostade sesamfrön – 1 msk salladslök, hackad

Strö de färdiga rullarna med de rostade sesamfröna och hackad salladslök och servera med citrus- och ingefäradippen.

Tips:

Att tillsätta färska örter som koriander, thaibasilika eller mynta förstärker sommarrullens smak.

Till dippen kan du ersätta Kikkoman Yuzu Ponzu med Kikkoman Ponzu citron.

Recept-ID: 1525

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

200 g tofu – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ¼ tsk mald svartpeppar – ½ tsk riven ingefära – 1 vitlöksklyfta, krossad

Skär tofun i tärningar. Lägg i en skål med Kikkoman Rostad Sesamolja, Kikkoman naturligt bryggd sojasås, svartpeppar, riven ingefära och pressad vitlök. Blanda väl för att täcka varje bit tofu med kryddan.

1 msk vegetabilisk olja – 1 morot – 1 gurka – 4 isbergssalladsblad

Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt den marinerade tofun och stek tills den är gyllenbrun på alla sidor. Skär moroten och gurkan i tunna strimlor och salladen i små bitar.

7 ark rispapper – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja

Blötlägg rispappersarken i varmt vatten och torka dem försiktigt. Lägg grönsakerna och tofun på varje ark och rulla ihop dem. Pensla med Kikkoman sesamolja och grädda i en förvärmd ugn på 200°C eller i en airfryer i 15 minuter.

75 ml Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice75 ml Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron2 msk honung (eller lönnsirap) – 1 chili, finhackad – 1 tsk riven ingefära

Blanda Kikkoman Yuzu Ponzu (eller Kikkoman Ponzu Lemon) med honung, finhackad chili och ingefära i en skål.

1 tsk rostade sesamfrön – 1 msk salladslök, hackad

Strö de färdiga rullarna med de rostade sesamfröna och hackad salladslök och servera med citrus- och ingefäradippen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.