Somriga kyckling- och sparrisrullar
Somriga kyckling- och sparrisrullar

Somriga kyckling- och sparrisrullar

5 1 Betyg
Total tid 30 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid

Grillad kyckling marinerad i kimchisås, krispig sparris med salladslök – inlindad i rispapper och serverad med en krämig, kryddig dipp. Lätt, tillfredsställande och perfekt att dela med sig av.

Ingredienser

2 Portioner
200 g
kycklingbröst
1 msk
vegetabilisk olja
1 tsk
smör
1 
schalottenlök
4 
ägg
1 nypa
peppar
2 msk
salladslök, hackad
8 
gröna sparris
8 
rispapper
20 g
rucolasallad
2 msk
grädde
1 tsk
citronsaft
Näringsinnehåll (per portion):1.549 kJ / 370 kcal
20 gFett
28 gProtein
15 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

200 g kycklingbröst – 2 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk vegetabilisk olja

Skär kycklingfilén i tunna strimlor. Blanda med Kikkoman Kimchi Chilisås, vegetabilisk olja och Kikkoman sojasås. Låt stå i cirka 15 minuter och stek sedan i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Ställ åt sidan för att svalna.

Steg 2

1 tsk smör – 1  schalottenlök – 4  ägg – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 nypa peppar – 2 msk salladslök, hackad

Hetta upp smöret i en stekpanna. Hacka schalottenlöken. Vispa äggen i en skål. Smaka av med Kikkoman sojasås och peppar. Tillsätt schalottenlöken i pannan och fräs i 1 minut. Häll i äggen och stek tills de är mjukt rörda, se till att de inte torkar ut. Strö över salladslöken och ställ åt sidan för att svalna.

Steg 3

8  gröna sparris – 8  rispapper – 20 g rucolasallad

Rengör sparrisen och bryt av de hårda ändarna. Blanchera i saltat kokande vatten i 2 minuter och sänk sedan ned kort i kallt vatten. Blötlägg rispappersarken i varmt vatten och klappa försiktigt varje ark torrt. Lägg rucola, ägg, sparris och kyckling på varje ark och rulla ihop hårt.

Steg 4

2 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi2 msk grädde – 1 tsk citronsaft

Blanda Kikkoman Kimchi Chilisås, grädde och citronsaft i en skål tills den är slät. Servera sommarrullarna med den krämiga dippen.

Tips:

Du kan servera sommarrullarna kalla eller lätt stekta i stekpanna med Kikkoman sesamolja.

Recept-ID: 1527

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

200 g kycklingbröst – 2 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk vegetabilisk olja

Skär kycklingfilén i tunna strimlor. Blanda med Kikkoman Kimchi Chilisås, vegetabilisk olja och Kikkoman sojasås. Låt stå i cirka 15 minuter och stek sedan i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Ställ åt sidan för att svalna.

1 tsk smör – 1 schalottenlök – 4 ägg – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 nypa peppar – 2 msk salladslök, hackad

Hetta upp smöret i en stekpanna. Hacka schalottenlöken. Vispa äggen i en skål. Smaka av med Kikkoman sojasås och peppar. Tillsätt schalottenlöken i pannan och fräs i 1 minut. Häll i äggen och stek tills de är mjukt rörda, se till att de inte torkar ut. Strö över salladslöken och ställ åt sidan för att svalna.

8 gröna sparris – 8 rispapper – 20 g rucolasallad

Rengör sparrisen och bryt av de hårda ändarna. Blanchera i saltat kokande vatten i 2 minuter och sänk sedan ned kort i kallt vatten. Blötlägg rispappersarken i varmt vatten och klappa försiktigt varje ark torrt. Lägg rucola, ägg, sparris och kyckling på varje ark och rulla ihop hårt.

2 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi2 msk grädde – 1 tsk citronsaft

Blanda Kikkoman Kimchi Chilisås, grädde och citronsaft i en skål tills den är slät. Servera sommarrullarna med den krämiga dippen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.