

Somriga kyckling- och sparrisrullar
Grillad kyckling marinerad i kimchisås, krispig sparris med salladslök – inlindad i rispapper och serverad med en krämig, kryddig dipp. Lätt, tillfredsställande och perfekt att dela med sig av.
Förberedelse
Steg 1

200 g kycklingbröst – 2 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi – 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk vegetabilisk olja
Skär kycklingfilén i tunna strimlor. Blanda med Kikkoman Kimchi Chilisås, vegetabilisk olja och Kikkoman sojasås. Låt stå i cirka 15 minuter och stek sedan i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Ställ åt sidan för att svalna.
Steg 2

1 tsk smör – 1 schalottenlök – 4 ägg – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 nypa peppar – 2 msk salladslök, hackad
Hetta upp smöret i en stekpanna. Hacka schalottenlöken. Vispa äggen i en skål. Smaka av med Kikkoman sojasås och peppar. Tillsätt schalottenlöken i pannan och fräs i 1 minut. Häll i äggen och stek tills de är mjukt rörda, se till att de inte torkar ut. Strö över salladslöken och ställ åt sidan för att svalna.
Steg 3

8 gröna sparris – 8 rispapper – 20 g rucolasallad
Rengör sparrisen och bryt av de hårda ändarna. Blanchera i saltat kokande vatten i 2 minuter och sänk sedan ned kort i kallt vatten. Blötlägg rispappersarken i varmt vatten och klappa försiktigt varje ark torrt. Lägg rucola, ägg, sparris och kyckling på varje ark och rulla ihop hårt.
Steg 4

2 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi – 2 msk grädde – 1 tsk citronsaft
Blanda Kikkoman Kimchi Chilisås, grädde och citronsaft i en skål tills den är slät. Servera sommarrullarna med den krämiga dippen.
Tips:
Du kan servera sommarrullarna kalla eller lätt stekta i stekpanna med Kikkoman sesamolja.
Recept-ID: 1527
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer