Vegetariska sommarrullar med fetaost och oliver
Vegetariska sommarrullar med fetaost och oliver

Vegetariska sommarrullar med fetaost och oliver

5 3 Betyg
Total tid 15 Min.
15 Min. Tid för förberedelse

Lätta medelhavsrullar fyllda med krispiga grönsaker, fetaost och oliver – serveras med en grekisk yoghurtdipp smaksatt med Kikkoman Ponzu citron. Perfekt som lunch eller ett fräscht, smakrikt mellanmål.

Ingredienser

2 Portioner
6 
ark rispapper
1 
lång gurka
1 
avokado
150 g
fetaost
100 g
svarta oliver
 ½ knippe
basilika
2 msk
solrosfrön
200 g
grekisk yoghurt
1 
vitlöksklyfta, krossad
 ½ tsk
mald svartpeppar
1 msk
hackad basilika
Näringsinnehåll (per portion):2.026 kJ / 484 kcal
33 gFett
13 gProtein
31 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

6  ark rispapper – 1  lång gurka – 1  avokado – 150 g fetaost

Skär gurka, avokado och fetaost i strimlor. Blötlägg rispappersarken i vatten tills de mjuknar.

Steg 2

100 g svarta oliver –  ½ knippe basilika – 2 msk solrosfrön

Dela upp en portion av fetaosten och grönsakerna från steg 1, oliverna, solrosfröna och flera basilikablad på varje ark rispapper. Linda tätt.

Steg 3

200 g grekisk yoghurt – 3 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron1  vitlöksklyfta, krossad –  ½ tsk mald svartpeppar – 1 msk hackad basilika

Blanda alla ingredienser till en slät sås. Servera sommarrullarna med citrusdippen.

Tips:

Du kan variera fyllningen med säsongens grönsaker som morötter, paprika eller sallad – se bara till att de är tunt skivade för enklare inslagning.

Recept-ID: 1526

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

6 ark rispapper – 1 lång gurka – 1 avokado – 150 g fetaost

Skär gurka, avokado och fetaost i strimlor. Blötlägg rispappersarken i vatten tills de mjuknar.

100 g svarta oliver – ½ knippe basilika – 2 msk solrosfrön

Dela upp en portion av fetaosten och grönsakerna från steg 1, oliverna, solrosfröna och flera basilikablad på varje ark rispapper. Linda tätt.

200 g grekisk yoghurt – 3 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron1 vitlöksklyfta, krossad – ½ tsk mald svartpeppar – 1 msk hackad basilika

Blanda alla ingredienser till en slät sås. Servera sommarrullarna med citrusdippen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.