

Vegetariska sommarrullar med fetaost och oliver
Lätta medelhavsrullar fyllda med krispiga grönsaker, fetaost och oliver – serveras med en grekisk yoghurtdipp smaksatt med Kikkoman Ponzu citron. Perfekt som lunch eller ett fräscht, smakrikt mellanmål.
Förberedelse
Steg 1

6 ark rispapper – 1 lång gurka – 1 avokado – 150 g fetaost
Skär gurka, avokado och fetaost i strimlor. Blötlägg rispappersarken i vatten tills de mjuknar.
Steg 2

100 g svarta oliver – ½ knippe basilika – 2 msk solrosfrön
Dela upp en portion av fetaosten och grönsakerna från steg 1, oliverna, solrosfröna och flera basilikablad på varje ark rispapper. Linda tätt.
Steg 3

200 g grekisk yoghurt – 3 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron – 1 vitlöksklyfta, krossad – ½ tsk mald svartpeppar – 1 msk hackad basilika
Blanda alla ingredienser till en slät sås. Servera sommarrullarna med citrusdippen.
Tips:
Du kan variera fyllningen med säsongens grönsaker som morötter, paprika eller sallad – se bara till att de är tunt skivade för enklare inslagning.
Recept-ID: 1526
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer