Gilgeori toast (street food macka)
Gilgeori toast (street food macka)

Gilgeori toast (street food macka)

5 8 Betyg
Total tid 20 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Gilgeori-toast är en koreansk street food-favorit – här tillsammans med knapriga fullkornsbaguetterullar, toppade med fluffigt ägg, krispiga grönsaker och Kikkoman Teriyaki-sås med vitlök. Du kommer att älska det!

Ingredienser

2 Portioner
200 g
spetskål
1 
morot
1 
lök
50 g
babyspenatblad
4 
ägg
Nymalen peppar
2 
fullkornsbaguetterullar
1 msk
smör med havssalt
3 msk
ketchup
1 msk
tomatpuré
2 
blad grönsallad, t.ex. lollo bionda eller rotsallad
Några korianderblad
Näringsinnehåll (per portion):2.185 kJ / 524 kcal
22,4 gFett
25,3 gProtein
52,4 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

200 g spetskål – 1  morot – 1  lök – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja

Skär spetskålen och moroten i strimlor. Skala löken, skiva i tunna ringar och fräs allt i den uppvärmda Kikkoman Sesamoljan i en liten stekpanna i ca. 5 minuter.

Steg 2

50 g babyspenatblad – 4  ägg – 2 msk Kikkoman Teriyakisås med rostad vitlök – Nymalen peppar

Tvätta spenaten och hacka mycket fint. Vispa äggen med Kikkoman Teriyaki-sås med vitlök, krydda med peppar och rör ner spenaten.

Steg 3

Häll ägg- och spenatblandningen över grönsakerna och låt stelna.

Steg 4

2  fullkornsbaguetterullar – 1 msk smör med havssalt – 3 msk ketchup – 2 tsk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron1 msk tomatpuré – 2  blad grönsallat, t.ex. Lollo bionda eller rotsallad – Några korianderblad

Skär upp baguetterullarna och rosta de skurna sidorna i en separat panna med det uppvärmda smöret. Blanda ketchupen med Kikkoman Ponzu citron och tomatpuré och bred sedan ut på de skurna sidorna av brödet. Tvätta och klappa salladen torr. Toppa de nedre halvorna av bröden med sallad, sedan grönsaks-äggblandningen och koriandern. Lägg de återstående brödhalvorna ovanpå och servera.

Tips:

Prova att lägga till ett lager knaperstekt bacon för extra smak och krispighet.

Recept-ID: 1539

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

200 g spetskål – 1 morot – 1 lök – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja

Skär spetskålen och moroten i strimlor. Skala löken, skiva i tunna ringar och fräs allt i den uppvärmda Kikkoman Sesamoljan i en liten stekpanna i ca. 5 minuter.

50 g babyspenatblad – 4 ägg – 2 msk Kikkoman Teriyakisås med rostad vitlök – Nymalen peppar

Tvätta spenaten och hacka mycket fint. Vispa äggen med Kikkoman Teriyaki-sås med vitlök, krydda med peppar och rör ner spenaten.

Häll ägg- och spenatblandningen över grönsakerna och låt stelna.

2 fullkornsbaguetterullar – 1 msk smör med havssalt – 3 msk ketchup – 2 tsk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron1 msk tomatpuré – 2 blad grönsallat, t.ex. Lollo bionda eller rotsallad – Några korianderblad

Skär upp baguetterullarna och rosta de skurna sidorna i en separat panna med det uppvärmda smöret. Blanda ketchupen med Kikkoman Ponzu citron och tomatpuré och bred sedan ut på de skurna sidorna av brödet. Tvätta och klappa salladen torr. Toppa de nedre halvorna av bröden med sallad, sedan grönsaks-äggblandningen och koriandern. Lägg de återstående brödhalvorna ovanpå och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Receptinspiration

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.