Pastasallad med nötkött och svamp
Pastasallad med nötkött och svamp

Pastasallad med nötkött och svamp

Total tid 15 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

En färgglad pastasallad med krispiga grönsaker och nötkött sauterat i Kikkoman sojasås. En krämig majonnäs-ketchupdressing med sojasås berikar smaken, och rostade jordnötter ovanpå ger krispighet och härlig kontrast.

Bra att veta: Den här rätten är ett av recepten i Meal Prep-serien. Du hittar även de andra två recepten här.

Ingredienser

2 Portioner
1 msk
matolja
200 g
nötfärs
100 g
champinjoner
 ½ 
röd paprika
 ½ 
lök, hackad
200 g
pennepasta
200 g
majs på burk

Dressing och garnering:

1 msk
majonnäs
1 msk
ketchup
2 msk
rostade jordnötter
1 msk
hackad salladslök
Näringsinnehåll (per portion):2.964 kJ / 708 kcal
28 gFett
37 gProtein
74 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1 msk vegetabilisk olja – 200 g nötfärs – 100 g skivade champinjoner – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Värm vegetabilisk olja i en panna och stek nötfärsen under ständig omrörning tills all vätska har avdunstat. Tillsätt de skivade champinjonerna och Kikkoman sojasås, woka i ytterligare 2 minuter och låt sedan svalna.

Steg 2

 ½  röd paprika –  ½  lök – 200 g pennepasta – 200 g majs på burk

Koka pennen enligt anvisningarna på förpackningen. Tärna den röda paprikan och löken. Häll över pennepastan till en stor skål. Tillsätt de tärnade grönsakerna, den avrunna majsen och den avsvalnade sauterade nötfärsen med svamp.

Steg 3

1 msk majonnäs – 1 msk ketchup – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk rostade jordnötter – 1 msk hackad salladslök

Blanda majonnäs, ketchup och Kikkoman sojasås. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Toppa med rostade jordnötter och hackad salladslök.

Tips

Salladen smakar ännu bättre efter några timmar i kylskåpet – perfekt att ha i lunchlådan. Du kan tillsätta ruccola eller en blandad salladsblandning för en fräsch touch.

Recept-ID: 1566

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

1 msk vegetabilisk olja – 200 g nötfärs – 100 g skivade champinjoner – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Värm vegetabilisk olja i en panna och stek nötfärsen under ständig omrörning tills all vätska har avdunstat. Tillsätt de skivade champinjonerna och Kikkoman sojasås, woka i ytterligare 2 minuter och låt sedan svalna.

½ röd paprika – ½ lök – 200 g pennepasta – 200 g majs på burk

Koka pennen enligt anvisningarna på förpackningen. Tärna den röda paprikan och löken. Häll över pennepastan till en stor skål. Tillsätt de tärnade grönsakerna, den avrunna majsen och den avsvalnade sauterade nötfärsen med svamp.

1 msk majonnäs – 1 msk ketchup – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk rostade jordnötter – 1 msk hackad salladslök

Blanda majonnäs, ketchup och Kikkoman sojasås. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Toppa med rostade jordnötter och hackad salladslök.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Receptinspiration

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.