

Pastasallad med nötkött och svamp
En färgglad pastasallad med krispiga grönsaker och nötkött sauterat i Kikkoman sojasås. En krämig majonnäs-ketchupdressing med sojasås berikar smaken, och rostade jordnötter ovanpå ger krispighet och härlig kontrast.
Förberedelse
Steg 1

1 msk vegetabilisk olja – 200 g nötfärs – 100 g skivade champinjoner – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Värm vegetabilisk olja i en panna och stek nötfärsen under ständig omrörning tills all vätska har avdunstat. Tillsätt de skivade champinjonerna och Kikkoman sojasås, woka i ytterligare 2 minuter och låt sedan svalna.
Steg 2

½ röd paprika – ½ lök – 200 g pennepasta – 200 g majs på burk
Koka pennen enligt anvisningarna på förpackningen. Tärna den röda paprikan och löken. Häll över pennepastan till en stor skål. Tillsätt de tärnade grönsakerna, den avrunna majsen och den avsvalnade sauterade nötfärsen med svamp.
Steg 3

1 msk majonnäs – 1 msk ketchup – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 2 msk rostade jordnötter – 1 msk hackad salladslök
Blanda majonnäs, ketchup och Kikkoman sojasås. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Toppa med rostade jordnötter och hackad salladslök.
Tips
Salladen smakar ännu bättre efter några timmar i kylskåpet – perfekt att ha i lunchlådan. Du kan tillsätta ruccola eller en blandad salladsblandning för en fräsch touch.
Recept-ID: 1566
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer