Pak choi sallad med gurka, morot och nötter
Pak choi joy - krispig kinakålsallad med morötter och rostade jordnötter. Allt i en syrlig misodressing.
Förberedelse
Steg 1
100 g pak choi – 1 morot – 1 grön gurka
Hacka pak choi, riv moroten och skiva gurkan.
Steg 2
1 msk citronsaft – 4 tsk Kikkoman rostad sesamolja – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 tsk risvinäger – 1 tsk socker – 1 tsk misopasta – 1 vitlöksklyfta – ¼ tsk mald ingefära – 2 msk jordnötter
Blanda citronsaft, Kikkoman Sesamolja, Kikkoman sojasås, risvinäger, socker, misopasta, pressad vitlök och mald ingefära i en skål.
Rosta nötterna i en torr stekpanna.
Steg 3
1 salladslök
Hacka salladslöken. Blanda grönsakerna med den förberedda såsen och strö över de rostade nötterna och salladslöken.
Tips:
Blanda salladen med dressingen 15 minuter före servering.
Recept-ID: 1323
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer