Äggstekt ris med kyckling och grönsaker
Äggstekt ris med kyckling och grönsaker

Äggstekt ris med kyckling och grönsaker

Total tid 15 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
5 Min. Tillagningstid

En klassisk asiatisk wokrätt med gyllene äggstrimlor, mör kyckling och krispiga grönsaker blandade i Kikkoman sojasås. Snabb, nyttig och full av smak – perfekt för en enkel middag mitt i veckan.

Bra att veta: Den här rätten är ett av recepten i Meal Prep-serien. Du hittar även de andra två recepten här.

Ingredienser

2 Portioner
 ½ msk
honung
 ½ tsk
riven ingefära
 ½ 
vitlöksklyfta, finhackad
200 g
kycklingfilé
1 msk
matolja
 ½ 
morot
 ½ 
röd paprika
 ½ 
broccolihuvud
 ½ 
lök
100 g
ris
 ½ tsk
gurkmeja
1 
ägg
1 msk
hackad salladslök
Näringsinnehåll (per portion):2.198 kJ / 525 kcal
15 gFett
29 gProtein
58 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ msk honung –  ½ tsk riven ingefära –  ½  vitlöksklyfta, finhackad – 200 g kycklingfilé – 1 msk matolja –  ½  morot –  ½  röd paprika –  ½  broccolihuvud –  ½  lök

Häll Kikkoman sojasås i en skål, tillsätt honung, hackad vitlök och riven ingefära. Blanda väl. Skär kycklingen i tärningar och lägg den i marinaden. Fräs kycklingfilén i matolja i 3 minuter och lägg sedan över den i en skål. Skiva löken i tärningar, moroten i tändstickor, den röda paprikan i strimlor och dela broccolin i buketter. Fräs grönsakerna i samma stekpanna.

Steg 2

100 g ris –  ½ tsk gurkmeja – 1  ägg – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk hackad salladslök

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Addera kyckling och gurkmeja i stekpannan och stek under omrörning tills allt är varmt . Knäck i ägget och rör om tills det stelnat. Ringla över Kikkoman sojasås och strö över den hackade salladslöken.

Tips

Dagsgammalt ris fungerar bäst till stekt ris – det är torrare och friteras lättare.

Recept-ID: 1561

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ msk honung – ½ tsk riven ingefära – ½ vitlöksklyfta, finhackad – 200 g kycklingfilé – 1 msk matolja – ½ morot – ½ röd paprika – ½ broccolihuvud – ½ lök

Häll Kikkoman sojasås i en skål, tillsätt honung, hackad vitlök och riven ingefära. Blanda väl. Skär kycklingen i tärningar och lägg den i marinaden. Fräs kycklingfilén i matolja i 3 minuter och lägg sedan över den i en skål. Skiva löken i tärningar, moroten i tändstickor, den röda paprikan i strimlor och dela broccolin i buketter. Fräs grönsakerna i samma stekpanna.

100 g ris – ½ tsk gurkmeja – 1 ägg – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk hackad salladslök

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Addera kyckling och gurkmeja i stekpannan och stek under omrörning tills allt är varmt . Knäck i ägget och rör om tills det stelnat. Ringla över Kikkoman sojasås och strö över den hackade salladslöken.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Receptinspiration

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.