

Äggstekt ris med kyckling och grönsaker
En klassisk asiatisk wokrätt med gyllene äggstrimlor, mör kyckling och krispiga grönsaker blandade i Kikkoman sojasås. Snabb, nyttig och full av smak – perfekt för en enkel middag mitt i veckan.
Förberedelse
Steg 1

2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – ½ msk honung – ½ tsk riven ingefära – ½ vitlöksklyfta, finhackad – 200 g kycklingfilé – 1 msk matolja – ½ morot – ½ röd paprika – ½ broccolihuvud – ½ lök
Häll Kikkoman sojasås i en skål, tillsätt honung, hackad vitlök och riven ingefära. Blanda väl. Skär kycklingen i tärningar och lägg den i marinaden. Fräs kycklingfilén i matolja i 3 minuter och lägg sedan över den i en skål. Skiva löken i tärningar, moroten i tändstickor, den röda paprikan i strimlor och dela broccolin i buketter. Fräs grönsakerna i samma stekpanna.
Steg 2

100 g ris – ½ tsk gurkmeja – 1 ägg – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk hackad salladslök
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Addera kyckling och gurkmeja i stekpannan och stek under omrörning tills allt är varmt . Knäck i ägget och rör om tills det stelnat. Ringla över Kikkoman sojasås och strö över den hackade salladslöken.
Tips
Dagsgammalt ris fungerar bäst till stekt ris – det är torrare och friteras lättare.
Recept-ID: 1561
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer