

Smörgåsar med laxkräm
Dessa läckra laxsmörgåsar sprängfyllda med citrus- och sojasmaker är en uppfriskande variant på en klassisk smörgås. Tillsammans med pepprig ruccolasallad och krispig sparris är de idealiska för en enkel boost mitt på dagen.
Förberedelse
Steg 1

150 g bakad lax – ½ lime (för juice) – ½ citron (för juice) – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 1 msk hackad persilja
Ta bort skalet från laxen, smula sönder den med en gaffel och blanda med citron- och limesaften, Kikkoman sojasås mindre salt och persilja.
Steg 2

4 skiva surdegsbröd – 20 g ruccolasallad
Bred ut den resulterande laxkrämen på 2 brödskivor och lägg ruccolasalladen ovanpå. Täck med resterande brödskivor.
Steg 3

¼ knippe grön sparris – 1 msk olivolja – 1 msk sesamfrön
Stek sparrisen i olivoljan, strö över sesamfröna och servera till smörgåsarna.
Recept-ID: 1316
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer