Smörgåsar med laxkräm
Smörgåsar med laxkräm

Smörgåsar med laxkräm

5 1 Betyg
Total tid 15 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
5 Min. Tillagningstid

Dessa läckra laxsmörgåsar sprängfyllda med citrus- och sojasmaker är en uppfriskande variant på en klassisk smörgås. Tillsammans med pepprig ruccolasallad och krispig sparris är de idealiska för en enkel boost mitt på dagen.

Bra att veta: denna rätt ingår i våra recept för måltidsförberedelser. Du hittar de andra recepten från serien här.

Ingredienser

2 Portioner
150 g
bakad lax
 ½ 
lime (för juice)
 ½ 
citron (för juice)
1 msk
hackad persilja
4 skiva
surdegsbröd
20 g
ruccolasallad
 ¼ knippe
grön sparris
1 msk
olivolja
1 msk
sesamfrön
Näringsinnehåll (per portion):2.096 kJ / 501 kcal
32,5 gFett
20,7 gProtein
31 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

150 g bakad lax –  ½  lime (för juice) –  ½  citron (för juice) – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås1 msk hackad persilja

Ta bort skalet från laxen, smula sönder den med en gaffel och blanda med citron- och limesaften, Kikkoman  sojasås mindre salt och persilja.

Steg 2

4 skiva surdegsbröd – 20 g ruccolasallad

Bred ut den resulterande laxkrämen på 2 brödskivor och lägg ruccolasalladen ovanpå. Täck med resterande brödskivor.

Steg 3

 ¼ knippe grön sparris – 1 msk olivolja – 1 msk sesamfrön

Stek sparrisen i olivoljan, strö över sesamfröna och servera till smörgåsarna.

Recept-ID: 1316

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

150 g bakad lax – ½ lime (för juice) – ½ citron (för juice) – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås1 msk hackad persilja

Ta bort skalet från laxen, smula sönder den med en gaffel och blanda med citron- och limesaften, Kikkoman  sojasås mindre salt och persilja.

4 skiva surdegsbröd – 20 g ruccolasallad

Bred ut den resulterande laxkrämen på 2 brödskivor och lägg ruccolasalladen ovanpå. Täck med resterande brödskivor.

¼ knippe grön sparris – 1 msk olivolja – 1 msk sesamfrön

Stek sparrisen i olivoljan, strö över sesamfröna och servera till smörgåsarna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.