































Tillgängliga storlekar
Teriyaki marinad
Gillar du kött och grönsaker kraftigt marinerat, grillat, stekt eller bräserat? Då är Kikkoman Teriyaki marinad helt perfekt för dig.
Särskilt att rekommendera är den som marinad under grillsäsongen, men den är också utmärkt på att ge stekt kött en extra kick eller som dippsås. Vid framställningen använder vi som bas vår naturligt bryggda sojasås – därför får även Teriyaki marinad den omisskännligt fylliga smaken.
Ordet teriyaki kommer från de två japanska orden teri (glans) och yaki (grilla, bräsera). I Japan hör maträtter i teriyaki style sedan generationer till en traditionell måltid.
Först läggs havets frukter, kött eller grönsaker in i Teriyaki marinad och sedan steks, bräseras eller grillas det. Klassiska teriyakisåser har en söt-sur smak som ger maten i pannan, i ugnen eller på grillen en arom utöver det vanliga. Och den passar inte endast till det japanska köket! Teriyakisåser är alldeles utmärkta som smaksättare till stekta, gratinerade och grillade maträtter från hela världen.
Kikkomans teriyakisåser är färdigmarinader med hög kvalité. De finns i olika smakriktningar, genuin teriyaki och smakfullt uppiffat med rostad vitlök, honung eller rostade sesamfrön. Dessutom finns det en glutenfri variant. Prova dem själv! De gör det väldigt enkelt att få fram en fyllig smak på marinerade eller grillade maträtter.
Denna sojasås från Kikkoman passar till veganer.
Ingredienser
Sojasås (Vatten, Sojabönor, Vete, Salt), Vin (innehållerSvaveldioxid), Socker, Vatten, Ättika, Salt, Kryddextrakter, Lökpulver, Vitlökspulver.
Näringsvärde
per 100 ml
Energi | 420 kJ / 100 kcal |
Fett | 0 g |
varav mättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 12 g |
varav sockerarter | 11 g |
Protein | 6,7 g |
Salt | 10,2 g |
Visste du?
Kikkoman Teriyaki marinad är en färdigmarinad med hög kvalité. Ta av locket, lägg in och låt ingredienserna dra i minst 30 minuter och sedan är det dags för grillen! Ett bra tips: Ju längre det får marinera, desto intensivare blir smaken och desto mörare blir ditt grillkött.
Vårt tips till alla som älskar lax
Marinera din laxfilé i Teriyaki marinad. Låt det stå i ungefär en timme i kylskåpet och stek den sedan ett par minuter på båda sidorna. För en intensivare smakupplevelse kan du pensla laxen ett par gånger med såsen under stekningen. Servera med ingefära och ris, färdigt!