
Vegansk pilaff med blandade grönsaksbitar

Ingredienser för 2 portion(er)
Till pilaffriset:
- 125 g basmatiris
- ca 100 g små gula lökar
- 1 msk vegetabilisk olja
- 1 msk veganskt margarin
- ca 150 ml grönsaksbuljong
- 1 - 1½ msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
- 1 tsk strösocker
- lite färsk nymalen vit peppar
Till kryddblandningen för grönsakerna:
- 50 ml grönsaksbuljong
- 1 nypa salt
- ½ tsk strösocker
- lite färsk nymalen vit peppar
Till grönsakstoppingen:
- 50 g röd paprika
- 50 g champinjoner (eller kungsmussling)
- 50 g aubergine
- vardera 50 g gul och grön squash
- 6 körsbärstomater
- 2 msk vegetabilisk olja
- 30 g rucolasallat
- Efter tycke och smak: paprikapulver
Förberedelse
- Pilaffris: Skölj och låt riset rinna av. Skala, grovhacka och fräs löken hastigt i en kastrull med het olja. Tillsätt margarinet och fräs upp även riset. Tillsätt grönsaksbuljongen, sojasåsen, sockret och pepparn och låt det småkoka med locket på svag värme i ca 10 minuter. Dra undan kastrullen från plattan och låt riset eftersvälla i ca 10 minuter.
- Kryddblandning för grönsakerna: Blanda alla ingredienserna väl. Grönsakstopping: Förbered alla grönsakerna och skär dem i munsstora bitar. Hetta upp oljan i en panna och fräs grönsakerna i den här ordningen: paprikan, champinjonerna, auberginen, squashen och körsbärstomaterna. Tillsätt kryddblandningen och fortsätt steka tills vätskan kokat bort nästan helt.
- Grovblanda grönsakerna med pilaffriset och lägg upp på tallrikar. Skölj och klappa rucolan torr, garnera pilaffen med rucolan, pudra med paprikapulver efter tycke och servera.
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser för 2 portion(er)
Till pilaffriset:
- 125 g basmatiris
- ca 100 g små gula lökar
- 1 msk vegetabilisk olja
- 1 msk veganskt margarin
- ca 150 ml grönsaksbuljong
- 1 - 1½ msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
- 1 tsk strösocker
- lite färsk nymalen vit peppar
Till kryddblandningen för grönsakerna:
- 50 ml grönsaksbuljong
- 1 nypa salt
- ½ tsk strösocker
- lite färsk nymalen vit peppar
Till grönsakstoppingen:
- 50 g röd paprika
- 50 g champinjoner (eller kungsmussling)
- 50 g aubergine
- vardera 50 g gul och grön squash
- 6 körsbärstomater
- 2 msk vegetabilisk olja
- 30 g rucolasallat
- Efter tycke och smak: paprikapulver