Vegansk pilaff med blandade grönsaksbitar
Sök
Filtrera
Vegansk pilaff med blandade grönsaksbitar
Bookmark
184 av 222

Vegansk pilaff med blandade grönsaksbitar

Förberedelsetid: 35min
Calorific värde (per portion): 1277 kJ / 305 kcal

Ingredienser för 2 portioner

Till pilaffriset:

  • 125 g basmatiris
  • ca 100 g små gula lökar
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 1 msk veganskt margarin
  • ca 150 ml grönsaksbuljong
  • 1 - 1½ msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 1 tsk strösocker
  • lite färsk nymalen vit peppar

Till kryddblandningen för grönsakerna:

  • 50 ml grönsaksbuljong
  • 1 nypa salt
  • ½ tsk strösocker
  • lite färsk nymalen vit peppar

Till grönsakstoppingen:

  • 50 g röd paprika
  • 50 g champinjoner (eller kungsmussling)
  • 50 g aubergine
  • vardera 50 g gul och grön squash
  • 6 körsbärstomater
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 30 g rucolasallat
  • Efter tycke och smak: paprikapulver

Förberedelse

  1. Pilaffris: Skölj och låt riset rinna av. Skala, grovhacka och fräs löken hastigt i en kastrull med het olja. Tillsätt margarinet och fräs upp även riset. Tillsätt grönsaksbuljongen, sojasåsen, sockret och pepparn och låt det småkoka med locket på svag värme i ca 10 minuter. Dra undan kastrullen från plattan och låt riset eftersvälla i ca 10 minuter.
  2. Kryddblandning för grönsakerna: Blanda alla ingredienserna väl. Grönsakstopping: Förbered alla grönsakerna och skär dem i munsstora bitar. Hetta upp oljan i en panna och fräs grönsakerna i den här ordningen: paprikan, champinjonerna, auberginen, squashen och körsbärstomaterna. Tillsätt kryddblandningen och fortsätt steka tills vätskan kokat bort nästan helt.
  3. Grovblanda grönsakerna med pilaffriset och lägg upp på tallrikar. Skölj och klappa rucolan torr, garnera pilaffen med rucolan, pudra med paprikapulver efter tycke och servera.

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 2 portioner

Till pilaffriset:

  • 125 g basmatiris
  • ca 100 g små gula lökar
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 1 msk veganskt margarin
  • ca 150 ml grönsaksbuljong
  • 1 - 1½ msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 1 tsk strösocker
  • lite färsk nymalen vit peppar

Till kryddblandningen för grönsakerna:

  • 50 ml grönsaksbuljong
  • 1 nypa salt
  • ½ tsk strösocker
  • lite färsk nymalen vit peppar

Till grönsakstoppingen:

  • 50 g röd paprika
  • 50 g champinjoner (eller kungsmussling)
  • 50 g aubergine
  • vardera 50 g gul och grön squash
  • 6 körsbärstomater
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 30 g rucolasallat
  • Efter tycke och smak: paprikapulver