Nya burgare: oemotståndliga recept från hela världen
07. Juni 2024
PERFEKTA BURGARE UTAN KOMPROMISSER
Att äta en hamburgare är en såsdrypande fröjd. Krispig gurka, en saftig stekt burgareoch smält ost förenas för en explosion av smaker. Helt enkelt oemotståndligt. Vem skulle vilja gå miste om det för att hålla en hälsosam kost? Tja, du behöver inte! Med några smarta justeringar kan du enkelt lyfta din hamburgare till nya höjder. Våra recept skär ner på kolhydrater, socker, fett och till och med salt – tack vare Kikkoman-såser.
DET ÄR BRÖDET SOM GÖR BURGAREN
Vårt bästa tips: gör helt enkelt dina egna bröd! Detta ger dig total kontroll över hur många kolhydrater och andra ingredienser som hamnar på din tallrik. Och de behöver inte alltid vara gjorda på mjöl. Vad sägs om ett innovativt risbaserat bröd för din perfekta hamburgare? Eller lägg till variation på din tallrik med havrebröd eller hemmagjord koreanska baos gjord av jästdeg. Och för ett ännu lättare alternativ, slå in dina burgare i färska salladsblad. Icsbergssallad är perfekt för detta.
HAMBURGAREN –SPELAR HUVUDROLLEN
Hamburgaren är naturligtvis stjärnan i showen. Även här, liksom den klassiska biffen gjord på saftigt grillat nötkött, finns det massor av varianter att välja mellan. Om du väljer kött, gå definitivt för kvalitet. 20-25% fetthalt räcker för att njuta av den fulla smaken. Och du kan också förbereda din hamburgare med magert fågelkött, som i vårt recept på kinesiskinspirerade teriyaki-kycklingburgare. Vår glutenfria risrevolutionsburgare med smakfylld tonfisk är en fräsch, exklusiv version som du säkert också kommer att älska!
VEGAN? V-LICIOUSLY GOOD!
Fräscha upp din hamburgerkväll med hemgjorda veganska biffar för en lättare, hälsosammare twist! Med allt från den sofistikerade och ovanliga hirsbiffen till vår exotiska indiska veggieburgare, till exempel. Hirs blandas ihop med morot och zucchini för att skapa ett fantastiskt alternativ till konventionella köttfärsbiffar. Snabba att tillaga och sprängfyllda med naturlig umami, biffar gjorda av tofu eller svamp är ett annat bra alternativ. Båda varianterna blir krispiga till perfektion genom att helt enkelt steka dem med lite majsmjöl. Tillsätt några kryddor så saknar garanterat ingen köttet!
BÄSTA TOPPINGEN
Du kanske redan gissat – men när det kommer till pålägget finns det mycket du kan göra för att göra din favoritburgare lättare och hälsosammare. Grönsaker är ett absolut måste! Varför inte bara lägga den obligatoriska coleslawen, färsk och finhackad, direkt på burgaren? Karamelliserad lök ger också massor av smak och färre kolhydrater. Samt tunt skivad rödkål, som ger en fantastisk friskhetskick och känsla när den äts rå.
SIST MEN INTE MINST: SÅSERNA
Ingen hamburgare är komplett utan rätt sås! Lyckligtvis har vi en hel rad fantastiska såser för att enkelt göra din hamburgare perfekt. Vår klassiska Kikkoman naturligt bryggd sojasås är ett utmärkt tillskott till vilken majonnäs som helst. Häll bara i en skvätt, strö över hackad persilja och chili och voilà, du har skapat den perfekta såsen till vår kryddiga tofuburgare. Och för en extra smakupplevelse- prova Kikkoman Teriyakisås med rostad vitlök eller Kikkoman kryddig chilisås för Kimchi. Med dessa smaker är möjligheterna nästan oändliga.
Det är så snabbmat lätt kan förvandlas till fräsch, utsökt slow food. Sugen på mer? Kolla då in våra recept för inspiration!