Vinterbetor och äppelstrudel
Jaga bort vinterkylan med denna tröstande rödbets- och äppelstrudel, översållad med en delikat sås som viskar om Japan. Den perfekta balansen mellan jordnära och söta toner kommer att svepa in dig i lager av mysighet.
Förberedelse
Steg 1
30 ml rapsolja – 150 g vetemjöl – 1 tsk risvinäger – 30 ml vatten
Blanda ingredienserna till degen noggrant med hälften av oljan i cirka 10 minuter för hand eller 3 minuter i en matberedare. Efter att ha knådat degen forma en boll, lägg den i en skål och täck den med den återstående oljan. Låt stå, ställ åt sidan övertäckt, i 30 minuter.
Steg 2
1 kokt rödbeta – 1 äpple – 40 g russin – 40 g smör – 40 ml Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil – 30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 nypa kanel – 1 nypa kardemumma – 1 msk vaniljextrakt – 1 tsk ingefära – 40 g mannagryn
Riv rödbetorna på ett grovt rivjärn, tvätta och skiva äpplet tunt, blanda i en skål, tillsätt russinen, värm sedan upp smöret och stek frukten i 10 minuter.
Blanda i en separat skål Kikkoman Matlagningssås i Mirin-stil, Kikkoman sojasås, kanel, kardemumma, vaniljextrakt och hackad ingefära. Lägg till den stekta frukten och blanda, tillsätt mannagryn och rödbeta.
Steg 3
1 ägg
Vispa ägget och kavla sedan ut degen från steg 1 tunt. Bred ut fyllningen från steg 2 ovanpå, rulla ihop och pensla med det vispade ägget. Grädda i 190 °C i 30 minuter.
Steg 4
20 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 60 ml honung – 30 ml Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil – 20 ml sake
Lägg ingredienserna i en kastrull och koka i 5 minuter.
Skär struten i 4 bitar (2 bitar per portion). Lägg en portion varm strudel på en tallrik och häll sås över den.
Recept-ID: 1377
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer