Vegansk cashew “cheesecake” med kola-chokladsås
Kan cheesecake vara vegansk? Absolut! Cashewnötter fungerar perfekt. Prova "cheesecake" utan bakning gjord av cashewnötter på en lättsaltad nötbotten, översållad med en choklad-kolasås, berikad med Kikkoman naturligt bryggt sojasås.
Ingredienser
Tårtbotten:
Cashew fyllning:
Garnering:
Förberedelse
Steg 1
50 g torkade aprikoser – 20 g torkade tranbär – 20 g russin – 100 g cashewnötter – 40 g havregryn – 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 2 msk jordnötssmör
Blanda alla ingredienser till tårtbotten tills en tjock, klibbig massa bildas.
Bred ut den i tårtformen, jämna till den och tryck fast den i botten och sidorna av formen. Ställ den i kylen.
Steg 2
400 g cashewnötter – 400 ml kokosgrädde – 125 ml agavesirap – 125 g kokosolja – 1 citron – 1 msk vaniljextrakt
Blötlägg cashewnötterna i vatten och låt dem stå över natten.
Nästa dag lägger du cashewnötterna i en mixer, tillsätt kokosgrädde, agavesirap, kokosolja, juice från 1 citron och vaniljextrakt. Mixa tills du har en slät blandning. Tillsätt citronskal och blanda. Häll blandningen på den förberedda tårtbottnen. Ställ den i kylen för att stelna i några timmar.
Steg 3
100 g strösocker – 50 ml varmt vatten – 100 ml kokosmjölk – 40 g kokosolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 40 g mörk choklad
Hetta upp socker med vatten i en kastrull med tjock botten. Rör inte om, bara snurra kastrullen tills sockret smält och börjar bli lätt brunt. Tillsätt kokosoljan och rör försiktigt tills blandningen är slät. Tillsätt kokosmjölk, sojasås och finhackad choklad. Rör om tills det blandas och blir en sås.
Steg 4
Häll den kylda såsen över cashew-"cheesecaken".
Tips:
Kokosgrädde och kokosmjölk är två olika saker och kan inte ersätta varandra.
Recept-ID: 1168
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer