Vegansk cashew “cheesecake” med kola-chokladsås

Total tid 100 Min.
40 Min. Tid för förberedelse
60 Min. Tid för kylning

Kan cheesecake vara vegansk? Absolut! Cashewnötter fungerar perfekt. Prova "cheesecake" utan bakning gjord av cashewnötter på en lättsaltad nötbotten, översållad med en choklad-kolasås, berikad med Kikkoman naturligt bryggt sojasås.

Ingredienser

8 Portioner

Tårtbotten:

50 g
torkade aprikoser
20 g
torkade tranbär
20 g
russin
100 g
cashewnötter
40 g
havregryn
2 msk
jordnötssmör

Cashew fyllning:

400 g
cashewnötter
400 ml
kokosgrädde
125 ml
agavesirap
125 ml
kokosolja
1 
citron
1 msk
vaniljextrakt

Garnering:

100 g
strösocker
50 ml
varmt vatten
100 ml
kokosmjölk
40 g
kokosolja
40 g
mörk choklad
Näringsinnehåll (per portion): 3464 kJ  /  828 kcal
62,4 g Fett
13,2 g Protein
59 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

50 g torkade aprikoser – 20 g torkade tranbär – 20 g russin – 100 g cashewnötter – 40 g havregryn – 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk jordnötssmör

Blanda alla ingredienser till tårtbotten tills en tjock, klibbig massa bildas.
Bred ut den i tårtformen, jämna till den och tryck fast den i botten och sidorna av formen. Ställ den i kylen.

Steg 2

400 g cashewnötter – 400 ml kokosgrädde – 125 ml agavesirap – 125 g kokosolja – 1  citron – 1 msk vaniljextrakt

Blötlägg cashewnötterna i vatten och låt dem stå över natten.
 
Nästa dag lägger du cashewnötterna i en mixer, tillsätt kokosgrädde, agavesirap, kokosolja, juice från 1 citron och vaniljextrakt. Mixa tills du har en slät blandning. Tillsätt citronskal och blanda. Häll blandningen på den förberedda tårtbottnen. Ställ den i kylen för att stelna i några timmar.

Steg 3

100 g strösocker – 50 ml varmt vatten – 100 ml kokosmjölk – 40 g kokosolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås40 g mörk choklad

Hetta upp socker med vatten i en kastrull med tjock botten. Rör inte om, bara snurra kastrullen tills sockret smält och börjar bli lätt brunt. Tillsätt kokosoljan och rör försiktigt tills blandningen är slät. Tillsätt kokosmjölk, sojasås och finhackad choklad. Rör om tills det blandas och blir en sås.

Steg 4

Häll den kylda såsen över cashew-"cheesecaken".

Tips:

Kokosgrädde och kokosmjölk är två olika saker och kan inte ersätta varandra.

Recept-ID: 1168

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

50 g torkade aprikoser – 20 g torkade tranbär – 20 g russin – 100 g cashewnötter – 40 g havregryn – 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk jordnötssmör

Blanda alla ingredienser till tårtbotten tills en tjock, klibbig massa bildas.
Bred ut den i tårtformen, jämna till den och tryck fast den i botten och sidorna av formen. Ställ den i kylen.

400 g cashewnötter – 400 ml kokosgrädde – 125 ml agavesirap – 125 g kokosolja – 1  citron – 1 msk vaniljextrakt

Blötlägg cashewnötterna i vatten och låt dem stå över natten.
 
Nästa dag lägger du cashewnötterna i en mixer, tillsätt kokosgrädde, agavesirap, kokosolja, juice från 1 citron och vaniljextrakt. Mixa tills du har en slät blandning. Tillsätt citronskal och blanda. Häll blandningen på den förberedda tårtbottnen. Ställ den i kylen för att stelna i några timmar.

100 g strösocker – 50 ml varmt vatten – 100 ml kokosmjölk – 40 g kokosolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås40 g mörk choklad

Hetta upp socker med vatten i en kastrull med tjock botten. Rör inte om, bara snurra kastrullen tills sockret smält och börjar bli lätt brunt. Tillsätt kokosoljan och rör försiktigt tills blandningen är slät. Tillsätt kokosmjölk, sojasås och finhackad choklad. Rör om tills det blandas och blir en sås.

Häll den kylda såsen över cashew-"cheesecaken".

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.