Upp och ner-kaka med apelsin

Total tid 50 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
40 Min. Tillagningstid

Delikat apelsinkaka med bakade äpplen och pekannötter i botten, förstärkt med en söt och saltig blandning av honung, sojasås och apelsinskal. Tack vare den upp och nervända kakan karamelliseras toppingen och smälter i munnen.

Ingredienser

8 Portioner
2 
äpplen
80 g
pekannötter
3 msk
honung
1 
apelsin (för rivet skal)
150 g
vetemjöl
70 g
havremjöl
50 g
strösocker
1 tsk
bakpulver
 ½ tsk
bakpulver
150 ml
apelsinjuice
50 g
grädde
90 ml
rapsolja
1 
ägg
Näringsinnehåll (per portion): 1699 kJ  /  406 kcal
22 g Fett
7 g Protein
45 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

2  äpplen – 80 g pekannötter – 3 msk honung – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1  apelsin (för rivet skal)

Värm ugnen till 180 grader. Skiva äpplena i halvmånar. Blanda pekannötterna med honung, sojasås och apelsinskal. Lägg dem tillsammans med äpplena på I en bakplåtspappersklädd form (ca 18 cm i diameter).

Steg 2

150 g vetemjöl – 70 g havremjöl – 50 g strösocker – 1 tsk bakpulver –  ½ tsk bikarbonat – 150 ml apelsinjuice – 50 g grädde – 90 ml rapsolja – 1  ägg

Blanda de torra ingredienserna i en skål och de flytande i en annan  skål. Kombinera dem och häll smeten över frukterna och nötterna. Grädda i 35-40 minuter (tills en provsticka kommer ut torr) i 180 grader.

Steg 3

Låt kakan svalna på ett galler, ta sedan bort sidorna av formen och överför kakan till en tallrik, upp och ner. Dra försiktigt av bakplåtspappret från botten av bakformen.

Tips:

Du kan byta ut grädden mot grekisk yoghurt eller 50 ml apelsinjuice.

Recept-ID: 1165

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

2  äpplen – 80 g pekannötter – 3 msk honung – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1  apelsin (för rivet skal)

Värm ugnen till 180 grader. Skiva äpplena i halvmånar. Blanda pekannötterna med honung, sojasås och apelsinskal. Lägg dem tillsammans med äpplena på I en bakplåtspappersklädd form (ca 18 cm i diameter).

150 g vetemjöl – 70 g havremjöl – 50 g strösocker – 1 tsk bakpulver –  ½ tsk bikarbonat – 150 ml apelsinjuice – 50 g grädde – 90 ml rapsolja – 1  ägg

Blanda de torra ingredienserna i en skål och de flytande i en annan  skål. Kombinera dem och häll smeten över frukterna och nötterna. Grädda i 35-40 minuter (tills en provsticka kommer ut torr) i 180 grader.

Låt kakan svalna på ett galler, ta sedan bort sidorna av formen och överför kakan till en tallrik, upp och ner. Dra försiktigt av bakplåtspappret från botten av bakformen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.