Upp och ner-kaka med apelsin
Delikat apelsinkaka med bakade äpplen och pekannötter i botten, förstärkt med en söt och saltig blandning av honung, sojasås och apelsinskal. Tack vare den upp och nervända kakan karamelliseras toppingen och smälter i munnen.
Förberedelse
Steg 1
2 äpplen – 80 g pekannötter – 3 msk honung – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 apelsin (för rivet skal)
Värm ugnen till 180 grader. Skiva äpplena i halvmånar. Blanda pekannötterna med honung, sojasås och apelsinskal. Lägg dem tillsammans med äpplena på I en bakplåtspappersklädd form (ca 18 cm i diameter).
Steg 2
150 g vetemjöl – 70 g havremjöl – 50 g strösocker – 1 tsk bakpulver – ½ tsk bikarbonat – 150 ml apelsinjuice – 50 g grädde – 90 ml rapsolja – 1 ägg
Blanda de torra ingredienserna i en skål och de flytande i en annan skål. Kombinera dem och häll smeten över frukterna och nötterna. Grädda i 35-40 minuter (tills en provsticka kommer ut torr) i 180 grader.
Steg 3
Låt kakan svalna på ett galler, ta sedan bort sidorna av formen och överför kakan till en tallrik, upp och ner. Dra försiktigt av bakplåtspappret från botten av bakformen.
Tips:
Du kan byta ut grädden mot grekisk yoghurt eller 50 ml apelsinjuice.
Recept-ID: 1165
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer