Spenatfyllda champinjoner
Spenatfyllda champinjoner

Spenatfyllda champinjoner

Total tid 40 Min.
25 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

Spenatfyllda champinjoner – Vegetarisk rätt perfekt tillagad på grillen Spenatfyllda champinjoner på grillen. KIKKOMAN visar dig idag hur du kan laga denna vegetariska klassiker på grillen, perfekt kryddad med KIKKOMANS sojasås. Det bästa sättet att skämma bort dina gäster med smaken av inhemska champinjoner.

Ingredienser

4 Portioner
8 
jättechampinjoner
50 g
bladspenat
1 
röd paprika
1 
röd lök
1 msk
smör
nymalen vitpeppar
75 g
färskost med örter

Tillbehör

grillplanka i trä
Näringsinnehåll (per portion):670 kJ / 160 kcal
9 gFett
14 gProtein
6 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Rensa champinjonerna (skölj dem inte). Vrid loss stjälkarna och hacka dem fint. Lägg hattarna åt sidan. Skölj och finhacka spenaten. Skölj paprikan och skär den i små tärningar. Skala och finhacka löken. 

Steg 2

Smält smöret i en gryta på den varma grillen och bryn löken försiktigt i smöret. Tillsätt champinjonstjälkarna, spenaten och den tärnade paprikan och rör om. Rör ner KIKKOMAN sojasås och smaka av med peppar.

Steg 3

Låt grönsaksröran svalna lite grann och rör sedan ner färskosten. Smaka av igen med peppar. Fördela grönsaksröran i svamphattarna.

Steg 4

Grilla champinjonerna indirekt i 10–15 minuter (beroende på storleken), eventuellt på en grillplanka.

Recept-ID: 958

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Rensa champinjonerna (skölj dem inte). Vrid loss stjälkarna och hacka dem fint. Lägg hattarna åt sidan. Skölj och finhacka spenaten. Skölj paprikan och skär den i små tärningar. Skala och finhacka löken. 

Smält smöret i en gryta på den varma grillen och bryn löken försiktigt i smöret. Tillsätt champinjonstjälkarna, spenaten och den tärnade paprikan och rör om. Rör ner KIKKOMAN sojasås och smaka av med peppar.

Låt grönsaksröran svalna lite grann och rör sedan ner färskosten. Smaka av igen med peppar. Fördela grönsaksröran i svamphattarna.

Grilla champinjonerna indirekt i 10–15 minuter (beroende på storleken), eventuellt på en grillplanka.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Upptäck mer

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.