

Smakspäckad fusion: chili-vitlök och salt-kola popcorn duo
Unna dig en härligt beroendeframkallande smakexplosion med denna kryddiga popcornkombo! Eldig chili-vitlök eller en förförisk karamell-sojasås för ett ultimat snack. Perfekt för mysiga filmkvällar eller som ett smarrigt extrasnack.
Förberedelse
Steg 1

3 msk rapsolja – 100 g popcornkärnor
Hetta upp rapsoljan i en tjockbottnad stekpanna. Tillsätt popcornkärnorna och täck med ett lock. När alla kärnor har poppat, dela upp dem i två skålar.
Steg 2

2 msk smör – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – ½ tsk vitlökspulver – ½ tsk paprikapulver – ¼ tsk chiliflakes – 1 msk riven parmesanost (valfritt)
Förberedelse (kryddig version):
Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan Kikkoman sojasås och kryddor (vitlök, paprika och chili). Häll blandningen över en av skålarna med popcorn, tillsätt parmesanosten och blanda ordentligt så att popcornen täcks med kryddorna.
Steg 3

50 ml vatten – 150 g socker – 2 msk smör – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Förberedelse (söt/salt version):
För att förbereda karamellen, häll sockret och vattnet i en kastrull. Värm dem tills de löser sig utan att röra om. Snurra försiktigt pannan för att fördela sockret jämnt. När det blir gyllene, tillsätt smöret och Kikkoman sojasås. Rör om och häll över den andra skålen med popcorn.
Steg 4

Bred ut kolapopcornen på en stor ugnsplåt klädd med smörpapper. Vänta tills de stelnar, smula dem sedan i bitar och lägg tillbaka i skålen.
Du kan servera båda popcornversionerna vid alla möjliga tillfällen och varför inte ta med dem på en picknick.
Recept-ID: 1285
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer