Smakspäckad fusion: chili-vitlök och salt-kola popcorn duo
Smakspäckad fusion: chili-vitlök och salt-kola popcorn duo

Smakspäckad fusion: chili-vitlök och salt-kola popcorn duo

Total tid15 Min.
10 Min.Tid för förberedelse
5 Min.Tillagningstid

Unna dig en härligt beroendeframkallande smakexplosion med denna kryddiga popcornkombo! Eldig chili-vitlök eller en förförisk karamell-sojasås för ett ultimat snack. Perfekt för mysiga filmkvällar eller som ett smarrigt extrasnack. 

Ingredienser

2 Portioner
3 msk
rapsolja
100 g
popcornkärnor
4 msk
smör
 ½ tsk
vitlökspulver
 ½ tsk
paprikapulver
 ¼ tsk
chiliflakes
1 msk
riven parmesanost (valfritt)
50 ml
vatten
150 g
socker
Näringsinnehåll (per portion):2845 kJ / 680 kcal
25,7 gFett
8,6 gProtein
105 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

3 msk rapsolja – 100 g popcornkärnor

Hetta upp rapsoljan i en tjockbottnad stekpanna. Tillsätt popcornkärnorna och täck med ett lock. När alla kärnor har poppat, dela upp dem i två skålar.

Steg 2

2 msk smör – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ tsk vitlökspulver –  ½ tsk paprikapulver –  ¼ tsk chiliflakes – 1 msk riven parmesanost (valfritt)

Förberedelse (kryddig version):
Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan Kikkoman sojasås och kryddor (vitlök, paprika och chili). Häll blandningen över en av skålarna med popcorn, tillsätt parmesanosten och blanda ordentligt så att popcornen täcks med kryddorna.

Steg 3

50 ml vatten – 150 g socker – 2 msk smör – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Förberedelse (söt/salt version):
För att förbereda karamellen, häll sockret och vattnet i en kastrull. Värm dem tills de löser sig utan att röra om. Snurra försiktigt pannan för att fördela sockret jämnt. När det blir gyllene, tillsätt smöret och Kikkoman sojasås. Rör om och häll över den andra skålen med popcorn.

Steg 4

Bred ut kolapopcornen på en stor ugnsplåt klädd med smörpapper. Vänta tills de stelnar, smula dem sedan i bitar och lägg tillbaka i skålen.
 
Du kan servera båda popcornversionerna vid alla möjliga tillfällen och varför inte ta med dem på en picknick.

Recept-ID: 1285

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

3 msk rapsolja – 100 g popcornkärnor

Hetta upp rapsoljan i en tjockbottnad stekpanna. Tillsätt popcornkärnorna och täck med ett lock. När alla kärnor har poppat, dela upp dem i två skålar.

2 msk smör – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ tsk vitlökspulver – ½ tsk paprikapulver – ¼ tsk chiliflakes – 1 msk riven parmesanost (valfritt)

Förberedelse (kryddig version):
Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan Kikkoman sojasås och kryddor (vitlök, paprika och chili). Häll blandningen över en av skålarna med popcorn, tillsätt parmesanosten och blanda ordentligt så att popcornen täcks med kryddorna.

50 ml vatten – 150 g socker – 2 msk smör – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Förberedelse (söt/salt version):
För att förbereda karamellen, häll sockret och vattnet i en kastrull. Värm dem tills de löser sig utan att röra om. Snurra försiktigt pannan för att fördela sockret jämnt. När det blir gyllene, tillsätt smöret och Kikkoman sojasås. Rör om och häll över den andra skålen med popcorn.

Bred ut kolapopcornen på en stor ugnsplåt klädd med smörpapper. Vänta tills de stelnar, smula dem sedan i bitar och lägg tillbaka i skålen.
 
Du kan servera båda popcornversionerna vid alla möjliga tillfällen och varför inte ta med dem på en picknick.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.