Rökig grönsakssallad med feta
Grönsaker grillade på en bbq har en unik rökarom tack vare den öppna lågan. Välj valfria grönsaker som är i säsong - de blir godare och är fulla av vitaminer. Sötsyrligt granatäpple och fetaost passar utmärkt till krämig sesam-sojadressing.
Ingredienser
Dressing
Plus
Förberedelse
Steg 1
Skär zucchini och sötpotatis i skivor. Skär löken i små tärningar. Dela blomkålen i små buketter.
Steg 2
Lägg alla grönsaker i en skål. Tillsätt pressad vitlök, 3 matskedar olivolja, 3 matskedar Kikkoman sojasås och rivet citronskal. Blanda noggrant.
Steg 3
Grilla grönsakerna på en förvärmd yta med hög temperatur i cirka 7 minuter, vänd på dem under tillagningen. Sötpotatisen behöver mer tid på grillen (cirka 15-20 minuter).
Steg 4
Blanda ihop Kikkoman Sojasås och tahini i en separat skål. Tillsätt citronjuice, fransk senap och honung. Blanda noggrant. Häll långsamt ner olivolja under ständig omrörning för att ingredienserna ska blandas jämnt.
Steg 5
Häll den förberedda dressingen över de grillade grönsakerna. Tillsätt smulad fetaost, rödlök, pinjenötter, granatäpple och hackad persilja.
Recept-ID: 1119
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer