Rökig grönsakssallad med feta

Total tid 35 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tid för marinering
15 Min. Tillagningstid

Grönsaker grillade på en bbq har en unik rökarom tack vare den öppna lågan. Välj valfria grönsaker som är i säsong - de blir godare och är fulla av vitaminer. Sötsyrligt granatäpple och fetaost passar utmärkt till krämig sesam-sojadressing.

Ingredienser

2 Portioner
1 
liten gul zucchini
1 
liten grön zucchini
1 
rödlök
12 
körsbärstomater på kvist
 ¼ 
blomkål
2 
vitlöksklyftor
1 
sötpotatis
1 msk
matsked rivet citronskal
3 msk
olivolja

Dressing

125 ml
olivolja
1 msk
tahini
1 tsk
honung
1 msk
fransk senap
1 msk
citronjuice

Plus

50 g
grekisk fetaost
50 g
granatäpplekärnor
2 msk
pinjenötter
1 knippe
persilja
1 
rödlök
Näringsinnehåll (per portion): 5116 kJ  /  1279 kcal
89 g Fett
31 g Protein
91 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skär zucchini och sötpotatis i skivor. Skär löken i små tärningar. Dela blomkålen i små buketter.

Steg 2

Lägg alla grönsaker i en skål. Tillsätt pressad vitlök, 3 matskedar olivolja, 3 matskedar Kikkoman sojasås och rivet citronskal. Blanda noggrant.

Steg 3

Grilla grönsakerna på en förvärmd yta med hög temperatur i cirka 7 minuter, vänd på dem under tillagningen. Sötpotatisen behöver mer tid på grillen (cirka 15-20 minuter).

Steg 4

Blanda ihop Kikkoman Sojasås och tahini i en separat skål. Tillsätt citronjuice, fransk senap och honung. Blanda noggrant. Häll långsamt ner olivolja under ständig omrörning för att ingredienserna ska blandas jämnt.

Steg 5

Häll den förberedda dressingen över de grillade grönsakerna. Tillsätt smulad fetaost, rödlök, pinjenötter, granatäpple och hackad persilja.

Recept-ID: 1119

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skär zucchini och sötpotatis i skivor. Skär löken i små tärningar. Dela blomkålen i små buketter.

Lägg alla grönsaker i en skål. Tillsätt pressad vitlök, 3 matskedar olivolja, 3 matskedar Kikkoman sojasås och rivet citronskal. Blanda noggrant.

Grilla grönsakerna på en förvärmd yta med hög temperatur i cirka 7 minuter, vänd på dem under tillagningen. Sötpotatisen behöver mer tid på grillen (cirka 15-20 minuter).

Blanda ihop Kikkoman Sojasås och tahini i en separat skål. Tillsätt citronjuice, fransk senap och honung. Blanda noggrant. Häll långsamt ner olivolja under ständig omrörning för att ingredienserna ska blandas jämnt.

Häll den förberedda dressingen över de grillade grönsakerna. Tillsätt smulad fetaost, rödlök, pinjenötter, granatäpple och hackad persilja.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.