

Mitarashi-dango (Mochibollar med söt sojasåsglasyr)
Total tid
20 Min.
10 Min.
Tid för förberedelse
10 Min.
Tillagningstid
Tillagning och ingredienser till mochibollar med söt sojasås. En mycket populär japansk dessert.
Näringsinnehåll (per portion):
904 kJ
/
216 kcal
5,3 g
Fett
5,8 g
Protein
35,3 g
Kolhydrater
Förberedelse
Steg 1
Söt sojasås:
- Häll vitt vin i en kastrull och låt det koka upp.
- Tillsätt mineralvatten, socker och Kikkoman sojasås och fortsätt koka tills sockret är upplöst.
- Sänk värmen, vispa potatismjölet med 3 msk vatten och tillsätt den kokta vätskan under omrörning. Låt koka upp hastigt och kyl sedan.
Steg 2
Rismjölsdumplings:
- Häll av tofun väl, lägg i en skål och mosa väl med en spatel.
- Tillsätt det klibbiga rismjölet och knåda väl för hand tills det är slätt.
- Forma degen till 6 bollar på ca. 18 g styck för hand.
- Koka upp tillräckligt med vatten i en kastrull och koka dumplingsen 3-4 minuter.
- Sänk värmen och koka bollarna tills de flyter upp till ytan.
- Torka av dina dumplings väl och trä 3 dumplings på varje spett.
- Om så önskas, stek kort på båda sidor i lite vegetabilisk olja i en het panna.
- Lägg upp på tallrikar och servera med den söta sojasåsen (rör den slät) över. Garnera med myntablad och servera.
Recept-ID: 949
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer