Matcha-cheesecake med fruktiga pärlor
Denna krämiga cheesecake med en rik kexbotten blandar jordnära toner av matcha grönt te med den söta segheten av torkad frukt, vilket skapar en efterrätt som är både unik och förtjusande.
Förberedelse
Steg 1
120 g mörka kex – 70 g smör
Hetta upp smöret och blanda det med kexen i en matberedare och lägg sedan i botten av en bakform (med en diameter på 18 cm). Ställ in i kylen i 30 minuter.
Steg 2
250 g färskost – 1 msk matcha te – 60 g florsocker – 40 g vetemjöl – 1 tsk citronskal – 1 tsk apelsinskal – 1 ägg – 120 ml gräddfil – 20 g russin – 20 g torkade tranbär – 20 g torkade aprikoser – 30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Blanda färskost, matcha-te, florsocker, vetemjöl, citronskal, apelsinskal, ägg och gräddfil tills smeten är slät, tillsätt sedan den finhackade torkade frukten och smaka av med Kikkoman sojasås.
Steg 3
20 g saltad mandel
Häll blandningen från steg 2 på den kylda botten från steg 1 och grädda i 160 °C i cirka 40 minuter. Låt svalna i kylen i 6 timmar efter gräddning.
Skiva och servera i skivor garnera med hackad mandel.
Recept-ID: 1362
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer