Matcha-cheesecake med fruktiga pärlor
Matcha-cheesecake med fruktiga pärlor

Matcha-cheesecake med fruktiga pärlor

5 1 Betyg
Total tid415 Min.
15 Min.Tid för förberedelse
40 Min.Tillagningstid
360 Min.Tid för kylning

Denna krämiga cheesecake med en rik kexbotten blandar jordnära toner av matcha grönt te med den söta segheten av torkad frukt, vilket skapar en efterrätt som är både unik och förtjusande.

Ingredienser

2 Portioner

Kakbotten:

120 g
mörka kex
70 g
smör

Cheesecake:

250 g
färskost
1 msk
matcha te
60 g
florsocker
40 g
vetemjöl
1 tsk
citronskal
1 tsk
apelsinskal
1 
ägg
120 ml
gräddfil
20 g
russin
20 g
torkade tranbär
20 g
torkade aprikoser

Garnering:

20 g
saltad mandel
Näringsinnehåll (per portion):5497 kJ / 1313 kcal
85 gFett
21 gProtein
115 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

120 g mörka kex – 70 g smör

Hetta upp smöret och blanda det med kexen i en matberedare och lägg sedan i botten av en bakform (med en diameter på 18 cm). Ställ in i kylen i 30 minuter.

Steg 2

250 g färskost – 1 msk matcha te – 60 g florsocker – 40 g vetemjöl – 1 tsk citronskal – 1 tsk apelsinskal – 1  ägg – 120 ml gräddfil – 20 g russin – 20 g torkade tranbär – 20 g torkade aprikoser – 30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Blanda färskost, matcha-te, florsocker, vetemjöl, citronskal, apelsinskal, ägg och gräddfil tills smeten är slät, tillsätt sedan den finhackade torkade frukten och smaka av med Kikkoman sojasås.

Steg 3

20 g saltad mandel

Häll blandningen från steg 2 på den kylda botten från steg 1 och grädda i 160 °C i cirka 40 minuter. Låt svalna i kylen i 6 timmar efter gräddning.
 
Skiva och servera i skivor garnera med hackad mandel.

Recept-ID: 1362

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

120 g mörka kex – 70 g smör

Hetta upp smöret och blanda det med kexen i en matberedare och lägg sedan i botten av en bakform (med en diameter på 18 cm). Ställ in i kylen i 30 minuter.

250 g färskost – 1 msk matcha te – 60 g florsocker – 40 g vetemjöl – 1 tsk citronskal – 1 tsk apelsinskal – 1 ägg – 120 ml gräddfil – 20 g russin – 20 g torkade tranbär – 20 g torkade aprikoser – 30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Blanda färskost, matcha-te, florsocker, vetemjöl, citronskal, apelsinskal, ägg och gräddfil tills smeten är slät, tillsätt sedan den finhackade torkade frukten och smaka av med Kikkoman sojasås.

20 g saltad mandel

Häll blandningen från steg 2 på den kylda botten från steg 1 och grädda i 160 °C i cirka 40 minuter. Låt svalna i kylen i 6 timmar efter gräddning.
 
Skiva och servera i skivor garnera med hackad mandel.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.